Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vrásčité ruce: Jak předejít vráskám a stařeckým skvrnám?

  • Vrásčité ruce: Jak předejít vráskám a stařeckým skvrnám?
    24. září 2019 | 06:00

    Ruce většinou prozradí skutečný věk, a to i přesto, že máme obličej bez vrásek. Kůže je v těchto místech totiž tenčí, a proto jsou známky stárnutí mnohem viditelnější. Čím dříve začnete se správnou péčí, tím lépe! Poradíme vám, jak na to!

    Důležitou vizitkou zdraví a věku jsou právě ruce, a proto byste péči o ně neměla zanedbávat. Mezi nejčastější projevy stárnutí patří pigmentové skvrny, suchá kůže a vrásky. Existují však způsoby, jak se těmto nepříjemným problémům postavit. Jdeme na to!

  • Pozor na slunce

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud si chráníte obličej UV faktorem téměř nepřetržitě, měla byste ho použít i na ruce. Ty jsou také vystavovány slunečním paprskům a škodí kůži stejně jako na obličeji. Výsledkem je víc vrásek a pigmentových skvrn, kterým říkáme stařecké.

  • Krém do kabelky

    Na ruce můžete použít i pleťové sérum
    Autor: iStock

    Je to jednoduché  když kůže nemá dostatek hydratace, jemné vrásky a linky jsou viditelnější. Proto používejte krém i během dne, kdy kůži vysušujeme častým mytím rukou. Nejlepší je ale namazat ruce těsně před spaním, protože krém pak působí celou noc.

    Na trhu najdete nepřeberné množství krémů. Vyberte si proto ten správný pro váš typ pokožky. Pokud trpíte na zarudlou a suchou kůži, skvělé pro vás budou ty s přízviskem "repair" nebo "ochranný". Na kůži vytvoří jemný povlak, který ji chrání před vnějšími vlivy. Jestliže na suché ruce netrpíte (tiše závidíme), vyberte si ten s lehčí texturou, který se rychle vstřebá a nebude vás tolik obtěžovat jeho používání. 

  • Peeling a rukavice

    ...
    Autor: istock.com

    Peeling dopřávejte pravidelně i vašim rukám. Pokožka pak bude hebká a jemná. Současně s peelingem můžete použít zjemňující krémy, které vás zbaví hrubých míst. Těm můžete předejít, když budete ruce chránit rukavicemi při domácích pracích nebo při zahradničení. Ale to už ani nemusíme zmiňovat, že?

    Vyrobte si peeling z olivového oleje a soli:

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si doma peeling z olivového oleje a soli • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Výrazné žíly

    Jak mít krásné a zdravé ruce i v zimě?
    Autor: Shutterstock

    Vystouplé žíly mohou vašim rukám přidávat léta. U některých z nás jsou více viditelnější než u druhých a nic moc s tím nenaděláme. Možností je se svěřit do péče lékařů a podstoupit jejich odstranění. To je ale trochu drastická metoda. Zkusit můžete speciální korektory, které mají žlutou nebo oranžovou barvu. Tyto korektory se používají především na kruhy pod očima, na které fungují perfektně. Tyto barvy totiž potlačují fialovou, a proto je můžete zkusit i na žíly.

  • Krémy a séra proti stárnutí

    Autor: 

    Na obličej používáme všelijaká séra a krémy nabité látkami, které bojují proti vráskám. Tak proč je nepoužít i na ruce? Při večerní péči použijte anti-age sérum i na vaše ruce. Až poté naneste vyživující krém na ruce a prospěte se k mladistvější pokožce! 

  • Nezapomínejte na nehty

    ...
    Autor: istock.com

    Nehty jsou naší vizitkou. Proto bychom se o ně měly starat se stejnou péčí jako o pleť. Pokud jste vyznavačkou přírodních nehtů, vystačíte si s vyživujícím lakem, který nehty posiluje. Nezapomeňte se starat i o nehtovou kůžičku. Díky tomu budou i vaše nehty zdravější. Krém na ruce naneste na dlaně a pak jemně masírujte kůžičku okolo nehtů. Jestliže máte ráda výrazné barvy na nehtech, je to pro vás výhoda. Protože sytě červená na sebe přitáhne pozornost a vaše ruce budou vypadat mladistvěji!

Autor: red
Klíčová slova:  trendy, krása, vrásčité ruce, vrásky, VIDEO
Diskuse ke článku
.