Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test očních krémů: Který zabírá na vrásky a kruhy pod očima?

18. dubna 2019 | 06:00

Oční krém není zrovna obvyklou součástí každé dámské kosmetické taštičky. Častokrát se nám do něj nechce investovat hříšné peníze nebo máme pocit, že ho vlastně vůbec nepotřebujeme. V obou případech se však pleteme. Oblast kolem očí je velice citlivá, stárne mnohem rychleji než jiné části pokožky obličeje, a proto potřebuje speciální péči. Vyzkoušely jsme pro vás několik očních krémů různých značek. Které si poradily s vráskami i kruhy pod očima?

Oblast kolem očí stárne mnohem rychleji než jiné části pokožky obličeje, protože se jedná o nejtenčí část kůže, která obsahuje méně kolagenu a žláz. Navíc ji při úsměvu také nejvíce namáháte. Proto byste na oční okolí měla používat speciální péči, a ne klasický pleťový krém. Ten by mohl oblast kolem očí podráždit.

Oční krém nanášejte vždy na odlíčenou pokožku a mějte na paměti, že vyžaduje opravdu jemnou aplikaci. Nanášejte ho vždy prsteníčky, které ze všech prstů vyvíjejí nejmenší tlak. Krém neroztírejte, ale jemným poklepáváním špičky prstu ho rozprostřete po pleti, a to vždy od vnějšího koutku k vnitřnímu.

Na kosmetickém trhu existuje několik druhů očních krémů, které si umějí poradit s různými problémy. Některé se zaměřují na vysušenou pleť, jiné působí na vrásky, tmavé kruhy nebo otoky. Které z nich nás nadchly nejvíce?

Oční krém proti vráskám Petrželka, Ziaja, 89 Kč (15 ml)

Oční krém proti vráskám Petrželka, Ziaja, 89 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných obchodech Ziaja.

Krém s olejem z petrželky (což je mimochodem přísada, o které slyším poprvé) mě nadchl tím, jak je po všech stránkách příjemný. Pokožku pod očima mám po něm krásně hebkou a vyživenou. Rychle se vstřebává a nedráždí oči. Je skutečně bez parfemace – jeho vůně je jemná, skoro neznatelná.

Známka jako ve škole: 1

Arganový oční krém Nobilis Tilia, 249 Kč (15 ml)

Arganový oční krém, Nobilis Tilia, 249 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Krém je lehký a konzistence je napůl gelová, což přispívá k tomu, že produkt příjemně chladí. Po probuzení je to skvělý pomocník, který mě denně zbavuje otoku kolem očí. Po delším používání je pokožka vypnutější a vyživenější. Vyhovuje mi i neutrální přírodní vůně produktu.

Známka jako ve škole: 1

Omlazující krém na oční okolí s hadím jedem Serpens Derm, 269 Kč (40 ml)

Koupíte na www.vivaco.cz

Omlazující krém na oční okolí s hadím jedem, Serpens Derm, 269 Kč (40 ml)
Autor: archiv firem

Tento oční krém je ve velkém balení. Jelikož na oční okolí není třeba krému mnoho, vydrží dlouho. Malinký problém je v tom, že když si vymáčknete to nejmenší možné množství na prst, je toho pořád dost na skoro celý obličej. Jinak je krém skvělý, výborně se vstřebává a mám pocit, že po jeho použití vypadají oči hned mladší. Obsahuje syntetický hadí jed, který by právě měl redukovat vrásky.

Známka jako ve škole: 1

Intenzivní anti-age péče o oční okolí a rty s arganovým olejem Le Petit Olivier, 342 Kč (15 ml)

Intenzivní anti-age péče o oční okolí a rty s arganovým olejem, Le Petit Olivier, 342 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fragonito.cz

Asi mám nějaký problém s arganovým olejem, má pleť v okolí očí i rtů byla trochu podrážděná, což ale někomu jinému vůbec vadit nemusí. Jinak mi ale trochu vadil film, který krém zanechával, ale tam je řešením nanést skutečně malé množství, které by mělo stačit k zajištění rozjasňovacího a vyhlazovacího efektu. Ale upřímně řečeno, moc jsem ho nepozorovala. Plusem je přírodní složení.

Známka jako ve škole: 3

Hydratační oční krém AQUAporin Active, Eucerin, 399 Kč (15 ml)

Hydratační oční krém AQUAporin Active, Eucerin, 399 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tento krém je doslova zázračný. Nanášení je opravdu příjemné, a to jak při oteklých, tak při pálících očích. Nanášecí konec je z chladivého materiálu, který oči uklidní a působení krému ještě umocní. Kruhy pod očima také eliminuje a stačí ho nanést jen ráno.

Známka jako ve škole: 1

Oční krém s minerály For Life and Madaga, 454 Kč (30 ml)

Oční krém s minerály, For Life and Madaga, 454 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Nejdříve mě zaskočila poměrně intenzivní vůně krému, to jsem nečekala a určitě bych se bez ní obešla. Ale jinak pozitiva převažují, krém se dobře vstřebává, nedráždí a po nějakém čase používání bych prohlásila oční okolí za dobře vyživované, ačkoli samozřejmě nemůžete čekat efekt jako od séra proti vráskám, ale to ani neslibuje. Sérum je dobré s krémem kombinovat.

Známka jako ve škole: 2

Bioaktivní oční krém Nobilis Tilia, 509 Kč (15 ml)

Bioaktivní oční krém, Nobilis Tilia, 509 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Láska na první pohled i pocit na pokožce! Lehký, nemastný krém s úžasnou jemnou vůní vzácné růže otto. Obsahuje vybrané pěstící a vyživující oleje a po jeho použití mám okamžitý pocit osvěžení a vyhlazení pokožky kolem očí. Jako bych jí dodala něco, po čem už dlouho prahla. Výborně se roztírá, rychle se vsákne, nedráždí oči ani tu nejjemnější pokožku kolem nich. Stala jsem se na tomhle krému závislou a bez jeho ranního i večerního použití nevyjdu z domu!

Známka jako ve škole: 1

Intenzivní vyplňující oční krém proti vráskám Hyaluron-Filler, Eucerin, 589 Kč (15 ml)

Intenzivní vyplňující oční krém proti vráskám Hyaluron-Filler, Eucerin, 589 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

S produkty této značky jsem byla vždy velmi spokojená a jinak tomu není ani v případě tohoto očního krému. Je opravdu příjemný, dobře se roztírá a rychle se vstřebává. Nejvíce oceňuji to, že oproti jiným krémům mi nedráždí oči – zbytečně neslzím. Po pár týdnech používání jsem měla pleť opravdu vyhlazenější a drobné vrásky docela vymizely. Takže vřele doporučuji. Za přijatelnou cenu získáte vážně kvalitní výrobek.

Známka jako ve škole: 1

Oční gel s chladivým účinkem Alcina, 598 Kč (15 ml)

Oční gel s chladivým účinkem, Alcina, 598 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Je to docela velké balení, které, jak se zdá, dlouho vydrží. Je to modrý gel, který se velice snadno vstřebává a nezanechává oční okolí a pleť jakoby lepkavé – to nesnáším. Naopak, pleť je velmi svěží a jemná. Gel by měl sloužit k okamžité úlevě při nateklých očích a pomáhá bojovat proti prvním vráskám.

Známka jako ve škole: 1

Intenzivní oční krém Essenté, 780 Kč (50 ml)

Intenzivní oční krém Essenté, 780 Kč (50 ml
Autor: archiv firem

Koupíte na www.essente.cz

Výrobky značky Essenté si zamilovávám čím dál tím více, protože mi skvěle padnou a opravdu fungují. A tento krém je toho důkazem. Má hutnější konzistenci, a tak ho používám spíše na noc a občas i jako oční masku – nanesu tenkou vrstvu, mírně vklepu a zbytek nechám vstřebávat celou noc. Ráno mám pleť o poznání rozzářenější a skvěle vyživenou. 

Známka jako ve škole: 1*

Oční krém Bio-Eyes, Natinuel, 1070 Kč (30 ml)

Oční krém Bio-Eyes, Natinuel, 1070 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Je možná trochu dražší, ale za tu cenu stojí. Hravě si poradí s natékáním očí. Ráno se mi často stává, že je mám nateklé, a už po pár použitích tohoto krému jsem si všimla, že jsou otoky mnohem menší a oční okolí je krásně hydratované. Krém obsahuje kyselinu jablečnou, hyaluronovou a heřmánek, takže své pokožce dopřáváte to nejlepší. 

Známka jako ve škole: 1

Krém na oči a rty Secrets de Sothys, 2170 Kč (15 ml)

Secrets de Sothys na oči a rty, 2170 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech Sothys.

Krém od Sothys je doslova zlato v kelímku. Má sice hutnější krémovou strukturu, ale stačí ho nanést jen málo a okamžitě se do pokožky vpíjí, jako by roztával, a okolo očí i rtů zanechá hladkou a hebkou pokožku. Mám pocit, že zůstává okamžitě vypnutá a vyživená. Je téměř bez parfemace, voní jen lehounce po švestkovém oleji. Je sice poměrně drahý, ale rozhodně za investici stojí. Navíc ho stačí opravdu málo, takže dlouho vydrží.

Známka jako ve škole: 1*

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...