Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test odličovacích mlék a olejů: Které pleť odlíčí nejlépe?

23. května 2019 | 06:00

Alfou a omegou dokonale čisté a krásné pleti je správné odličování. Na kosmetickém trhu existuje nepřeberné množství odličovacích přípravků, a tak je občas těžké si vybrat. Vyzkoušely jsme pro vás odličovací mléka, oleje, ale také speciální přírodní odličovací balzám. Který produkt nás ohromil nejvíce?

To, že byste nikdy neměla chodit spát neodlíčená, vám snad ani říkat nemusíme. Vedle vrstvy líčidel se na vaší pleti během dne usadí mnoho nečistot a bakterií, kterých se musíte správným odlíčením zbavit. Který produkt vás spolehlivě zbaví nečistot a nijak pleť nepodráždí?

Čisticí pleťové mléko s aloe, Ziaja, 79 Kč (200 ml)

Čisticí pleťové mléko Aloe, Ziaja, 79 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v prodejnách Ziaja.

Jako jedno z mála odličovacích mlék má řidší konzistenci. Díky tomu není potřeba dočišťovat obličej tonikem, protože se krásně setře vatovým tamponkem. Má poměrně silnou parfemaci, která nemusí každému vyhovovat. Na pokožce nezanechává mastný film, naopak je pokožka po použití hebká.

Známka jako ve škole: 1-

Mycí olej GdanSkin, Ziaja, 169 Kč (140 ml)

Mycí olej GdanSkin, Ziaja, 169 Kč (140 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v prodejnách Ziaja.

Běžně se odličuji micelárkou, olej pro mne byl jakousi premiérou. Po odlíčení jsem si připadala, jako bych spadla do fritézy plné oleje. Olej odlíčil první vrstvu nečistot, ale na obličeji mi jich ještě hodně zůstalo. Mastná pokožka navíc nešla dobře očistit ani omýt, dle návodu stačí omýt vodou.

Známka jako ve škole: 4

Odličovací mléko s mandlovým a pupalkovým olejem Nobilis Tilia, 249 Kč (100 ml)

Odličovací mléko s mandlovým a pupalkovým olejem, Nobilis Tilia, 249 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Od Nobilis Tilia mám ráda odličovací balzám, a proto jsem byla zvědavá na tohle mléko. Je celkem hutné, takže ho je potřeba poměrně dost. Dobře si poradí s make-upem i řasenkou. Na pleti zanechá trochu film, proto se hodí pro večerní odličování. Pokožka je po něm vláčná skoro jako po použití krému. Voní krásně přírodně jako všechny přípravky od této značky, ale na odličovací balzám bohužel nemá.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační čisticí emulze CeraVe, 266 Kč (473 ml)

Hydratační čisticí emulze, CeraVe, 266 Kč (473 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Emulze s ceramidy a kyselinou hyaluronovou pěkně čistí. Má příjemnou konzistenci lehkého gelu a ani po umytí vodou pokožku nestahuje. Je prakticky bez vůně, což je určitě plus pro lidi s hodně citlivou pletí. Já mám ale u kosmetiky přece jenom radši jemnou vůni.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí krém Rise + Shine Gentle Cleanser, Saturday Skin, 320 Kč (60 ml)

Čisticí krém Rise + Shine Gentle Cleanser, Saturday Skin, 320 Kč (60 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Čisticí přípravek od Saturday Skin bylo obrovské překvapení. Prvně jsem si k němu přivoněla a zjistila, že voní příjemně jen lehounce po ovoci. Jeho konzistence je jemná a lehká jako našlehaná pěna. Nebyla jsem si jistá množstvím, tak jsem si do dlaně vymáčkla tak dva centimetry a bylo to zbytečně moc, protože i s malým množstvím čistí opravdu důkladně. Obličej po něm vůbec neštípe a je hebounký a pokožka rozzářená.

Známka jako ve škole: 1

Levandulový hydrofilní olej Nobilis Tilia, 339 Kč (200 ml)

Levandulový hydrofilní olej, Nobilis Tilia, 339 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na https://eshop.nobilis.cz

Tohle je přípravek na jedničku a se svým nadšením pro řasenky a oční linky ho vážně oceňuju po všech stránkách. Pleť skutečně očistí nejen od make-upu, ale zvládne i výše zmíněnou dekorativní kosmetiku včetně rtěnek s dlouhotrvajícím efektem. Navíc je příjemný k pleti, tu nijak nedráždí ani zbytečně nemastí, opačného účinku jsem se dost bála. Mám sice pokožku spíše suchou, ale některé odličovací nebo výživné oleje jí vyloženě nedělají dobře. Tenhle ale obstál skvěle a za tu cenu se rozhodně vyplatí, stačí ho použít malé množství.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí lotion Dermaclinic, For Life & Madaga, 376 Kč (200 ml)

For life & Madaga Čisticí lotion Dermaclinic, 376 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Lehké čisticí lotion je vhodné zvlášť pro zralejší pleť. Neobsahuje parfemaci, takže nedráždí pokožku a je celkově velmi jemné a pokožku šetrně odličuje. Jeho lehká konzistence nezanechá na tváři žádný film a přijde mi, že po něm zůstane pokožka hezky hydratovaná. Emulze by se měla nanášet klasicky pomocí vatového tamponku a pak je ještě potřeba ji minutu vmasírovávat do kůže, ale na to jsem neměla trpělivost.

Známka jako ve škole: 1-

Pleťový mandlový olej Weleda, 399 Kč (50 ml)

Pleťový mandlový olej, Weleda, 399 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Oleje mají občas tendenci ucpávat póry. To se ale nedá říct o tomto mandlovém oleji, který je na pleti neskutečně příjemný a po němž se pleť nádherně leskne. Jeho vůně je navíc neutrální, a tak se dá hezky kombinovat s jakýmkoli krémem. Jediné, co mi příliš nevyhovovalo, byl aplikátor v podobě kapátka, ten bych nahradila pipetou.

Známka jako ve škole: 2

Anti-aging čisticí mléko s jasmínem a šípkem PHB Ethical Beauty, 480 Kč

Anti-aging čisticí mléko jasmín a šípek, 480 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.pulo.cz

Čisticí mléko v praktické lahvičce s pumpičkou, kterou vždy u těchto produktů ocením, mě překvapilo svou tekutější konzistencí, takže jsem při dávkování musela být opatrná, aby mléko nevystříklo mimo čisticí tampon. Ale to je snad jediná jeho nevýhoda, dá-li se to tak říct, kvůli které dám ve známkování malé minus. Jinak je mléko velmi jemné, chladivé a bez vůně a pleť odlíčí naprosto skvěle, byla jsem překvapena jeho účinností! Poradilo si s řasenkou, make-upem i rtěnkou, která jindy drží jako přibitá. Toto mléko navíc obsahuje osmdesát procent certifikovaných organických složek, jimž vévodí růžový a jasmínový olej. Skvělá volba pro všechny ženy s citlivou pletí, které se přesto rády denně líčí.

Známka jako ve škole: 1-

Čisticí mléko Milk Make-up, Natinuel, 560 Kč (150 ml)

Čisticí mléko Milk Make-up, Natinuel, 560 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Toto čisticí mléko má jemnou konzistenci, na pleti je opravdu moc příjemné. S make-upem si hravě poradí a pleť po něm nijak nepne a není ani zarudlá, takže je vhodné také pro ženy s citlivou pletí. Pokožka je po něm navíc opravdu příjemná na dotek a vyživená. 

Známka jako ve škole: 1

Bio čisticí pleťový olej Terre Verdi, 837 Kč (100 ml)

Bio čisticí pleťový olej Terre Verdi, 837 Kč (100 ml), koupíte na www.pravebio.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.pravebio.cz

Tento přírodní čisticí olej hezky voní a je na pokožce velmi příjemný. Jen na odlíčení mi bohužel moc nevyhovuje. Nejdříve se totiž má vmasírovat do pokožky a pak je třeba make-up setřít tamponkem. Olej se ale rychle vstřebává, a tak jsem měla potřebu několikrát přidávat, abych pokožku mohla opravdu odlíčit a nedřela pleť jen suchou vatičkou. Vadilo mi také, že mám po aplikaci mastné prsty. Je ale pravda, že si dobře poradí s očními partiemi a voděodolnou řasenkou a přitom oči nijak nedráždí. Takže ho budu ráda používat na odlíčení těchto partií. Ale na zbytek obličeje budu dál aplikovat osvědčenou pleťovou vodu.

Známka jako ve škole: 2

Odličovací balzám Zen Purity, Omorfia, 870 Kč

Odličovací balzám Zen Purity, Omorfia, 870 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na https://omorfia.care

Česká přírodní firma Omorfia mě svým odličovacím balzámem přímo okouzlila. Balzám naneste dřevěnou špachtličkou na obličej a jemnými krouživými pohyby ho masírujte tak dlouho, dokud se všechny nečistoty nerozpustí. Následně ho otřete navlhčeným tamponkem. Nejdřív jsem nevěřila, že po něm bude pleť čistá, a tak jsem ještě použila micelárku, ale nebylo třeba. Pleť byla opravdu zbavena všech nečistot, byla krásně vyživená a hebká. Těžko se mi bude vracet ke klasickým odličovacím mlékům.

Známka jako ve škole: 1*

Odličovací olej Boscia, 890 Kč (150 ml)

Odličovací olej Boscia, 890 Kč (150 ml), koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Běžně se odličuji mlékem nebo micelární vodou, s olejem jsem dosud neměla zkušenosti, měla jsem strach z toho, že bude pleť příliš mastná. Z tohoto oleje jsem ale nadšená! Podle doporučení jsem nejdříve olej na pleti rozetřela a udělala si příjemnou masáž, poté jsem přidala trochu vody, aby se na obličeji vytvořila emulze, která odlíčila dokonale make-up. Nezkoušela jsem odlíčit oči (řasenku), tu jsem odlíčila předtím. Olej šel bez problému smýt vlažnou vodou, pleť po něm vůbec nezůstala mastná a byla krásně hladká, nepnula. Naprosto jsem změnila názor a olej budu k odlíčení velmi ráda používat dál.

Známka jako ve škole: 1

Netřeskový čisticí olej, Éminence Organic Skin Care, 1390 Kč (150 ml)

Netřeskový čisticí olej, Éminence Organic Skin Care, 1390 Kč (150 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.eminence.cz

Musím přiznat, že jsem o přírodní značce Éminence slyšela poprvé a její netřeskový čisticí olej mě mile překvapil. Nanesete menší množství, které krouživými pohyby jemně do tváře vmasírujete a poté opláchnete. Já jsem použila tamponek, kterým jsem zbytek oleje setřela. Překvapilo mě, že s ním šla také hezky odlíčit řasenka. Pleť nijak nedráždil a pokožka byla příjemně hladká. Někomu možná tento styl odličování nemusí úplně sedět, za mě to však byla příjemná novinka.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...