Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test tělových mlék, másel a olejů: Které teď zachrání vaši pokožku?

18. července 2019 | 06:00

Ať už je léto nebo zima, naše pokožka trpí a je potřeba jí dopřát dostatečnou péči v podobě tělových mlék. Nejenže vaši pokožku krásně provoní, ale ta bude navíc i  hydratovaná a hebká na dotek. Vyzkoušely jsme pro vás jak tělová mléka, tak také másla nebo oleje. Který produkt si nás získal?

Mazat, mazat a zase mazat – jednoduché pravidlo, pokud toužíte po krásné a sametové pokožce. V létě se naše kůže vysušuje působením slunečních paprsků, v zimě nás tělová mléka chrání před vnějšími vlivy. Mazat byste se měla po každé koupeli a sprše, protože některé sprchové gely, ale také voda pokožku vysušují. 

Vyzkoušely jsme pro vás několik produktů. Které z nich navrátily pokožce potřebnou hydrataci, a ještě ji zanechaly sametově hebkou?

Hydratační tělové mléko Dove, 79 Kč (400 ml)

Hydratační tělové mléko, Dove, 79 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Klasická vůně přípravků Dove a extra hutné mléko se snoubí ve výjimečně výživném mléce. Je opravdu hutné, takže se hůř roztírá a chvilku trvá, než se vsákne do kůže. Rozhodně to není tak, že natřete a jdete, proto je lepší ho používat na noc. Zato pokožku opravdu vyživí a suché šupinky na kůži zmizí v podstatě okamžitě. Stačí ho i poměrně málo, ale musíte ho důkladně rozmazat.

Známka jako ve škole: 1-

Regenerační tělové mléko pro suchou až velmi suchou pokožku, Dermacol, 89 Kč (250 ml)

Regenerační tělové mléko pro suchou až velmi suchou pokožku, Dermacol, 89 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogérií

Tělové mléko, které splnilo mé očekávání. Za prvé dobře se roztírá a vstřebává a nezanechává zbytečně dlouho mastný efekt. Za druhé regeneruje a hydratuje suchou pokožku, a to i opravdu hodně suchou. Vyzkoušela jsem na lokty, které mívám často hrubé a vysušené a již po prvním promazání byly krásně hladké a tak taky dlouho vydržely. A za třetí velmi lehce, zato opravdu příjemně, voní. Jediné malé minus, které bych vytkla je, že konzistence mléka je více tekutá než jsem zvyklá. A tak musím dávat větší pozor na aplikaci.

Známka jako ve škole: 1-

Zjemňující tělové mléko s meruňkou Indulona, 99 Kč (250 ml)

Zjemňující tělové mléko s meruňkou, Indulona, 99 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Indulona je taková nestárnoucí klasika, se kterou můžete namazat celou rodinu. Několikrát jsem vyzkoušela modrou verzi, ale teď se mi do rukou dostala oranžová s vůní meruňky. Hned na začátku mě oslovila ovocná vůně, která ale nebyla nijak přehnaná. Tělové mléko má zjemňující účinek, a tak je vhodné také pro citlivou pokožku. Hezky se roztírá a pokožka po něm vypadá zdravě a svěže.

Známka jako ve škole: 1

Lehké tělové mléko s aloe vera Nivea, 109 Kč (250 ml)

Lehké tělové mléko Aloe Vera, NIvea, 109 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mléko je opravdu lehké, a tak se krásně roztírá a ihned se vstřebává. Nemusíte se bát, že by vám na pokožce zanechalo mastný film. Chvilku po rozetření ani nevíte, že jste nějaké mléko použila, a výsledkem je krásně hydratovaná a sametová pokožka. Navíc nádherně voní.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko s bambuckým máslem pro velmi suchou pokožku Garnier, 159 Kč (400 ml)

Tělové mléko s bambuckým máslem pro velmi suchou pokožku, Garnier, 159 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Lehké tělové mléko od Garnier je vhodné pro extra suchou pokožku, což se hodí v podstatě celoročně – jak v létě na dovolené, tak v zimě. Jemná vůně mandlí provoní vaši kůži na několik hodin. Hladce se roztírá a téměř okamžitě se vpije. Vaše tělo bude hebké a pokožka bude vláčná. Nezanechává mastný film, takže se můžete namazat ráno i večer.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko s cupuacu Klorane, 235 Kč (200 ml)

Tělové mléko Cupuacu, Klorane, 235 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tělové mléko se hezky natírá a vstřebává, což oceňuji, protože nemám ráda, když musím produkt několik minut rozmazávat. Pokožka po něm byla vláčná a na dotek sametová. Malé minus dávám za parfemaci, která na mě byla příliš výrazná. 

Známka jako ve škole: 1-

Bio tělový olej pro suchou a namáhanou pokožku Terre Verdi, 465 Kč (30 ml)

Bio tělový olej pro suchou a namáhanou pokožku, Terre Verdi, 1209 Kč (100 ml), koupíte na www.pravebio.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.pravebio.cz

Měla jsem balení, které obsahuje třicet mililitrů, a rozhodně to není dost. Je to úžasná mana pro pokožku, tu totiž nádherně vyživí, příjemně provoní, a přestože je to olejíček, tak kůže není mastná. Obsahuje arganový olej, olej z kamélie a granátového jablka, také pačuli, kadidlový olej a měsíček.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko s lehkou texturou Eucerin pH5, 479 Kč (400 ml)

Tělové mléko s lehkou texturou, Eucerin pH5, 479 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tělové mléko je určeno pro citlivou pleť, má ji posílit a ochránit před vnějšími vlivy. Ochranu tolik neposoudím, ale rozhodně byla pokožka na nohou zklidněná – použila jsem mléko i bezprostředně po holení nohou a nepocítila jsem vůbec žádné podráždění nebo pálení, jak se mi to často jinak stává! Mléko má opravdu naprosto unikátní a lehkou texturu, což znamená, že se skvěle roztírá, a navíc se i rychle vsákne. Je ideální, když nesnášíte mastné stopy na pokožce. Můžete ho použít klidně i ráno po sprše a hned se obléknout, aniž byste měla mít strach, že si zničíte oblečení. Přesto je pokožka hydratovaná a vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační tělový balzám s vůní pravé levandule Organic Essence, 699 Kč (114 g)

Regenrační tělový balzám s vůní pravé levandule, Organic Essence, 699 Kč (114 g), koupíte na www.pravebio.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.pravebio.cz

Pro všechny milovnice ekologie a fair trade je tenhle výrobek jako dělaný. Vyrábějí ho ručně ženy v Ghaně, má zcela rozložitelný obal a v podstatě se jedná o zcela čiré bambucké máslo. Jeho účinky na pleť jsou dokonalé. Přestože je máslo docela hutné, krásně se roztírá a výborně vstřebává, pokožku zanechává krásně jemnou a vláčnou.

Známka jako ve škole: 1

Tělové mléko Body Vital, Natinuel, 839 Kč (150 ml)

Tělové mléko Body Vital, Natinuel, 839 Kč (150 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Tělové mléko je určeno k péči o sušší pokožku, což teď v létě máme po opalování asi všechny. Krém je lehký, dobře se roztírá a rychle se vsákne do pokožky. Ta je po něm skutečně sametově hebká a hydratovaná. Krém je bez parfemace, jemná vůně mi chybí, protože mám ráda, když mi po namazání zůstane voňavá pokožka. Druhé minus je cena, na 150 ml mi přes osm set korun přijde moc.

Známka jako ve škole: 2

Tělové máslo Flower Mousse, Omorfia, 870 Kč

Tělové máslo Flower Mousse, Omorfia, 870 Kč, koupíte na www.omorfia.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.omorfia.cz

Česká přírodní značka Omorfia vás uhrane nejen krásným a jednoduchým designem, ale také vůní každého svého výrobku. Máslo je vyšleháno do lehké pěny, takže se krásně roztírá a ihned vstřebává. Obsahuje vzácný olej z bergamotu, olej šípkový, mandlový a avokádový olej a bambucké máslo, takže své pokožce dopřáváte opravdu to nejlepší. Kůže byla krásně sametová a provoněná ještě několik hodin po namazání. Skvělý výrobek!

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...