Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Buďte královnou plesů! Které oční stíny vám vydrží celou noc?

17. ledna 2019 | 06:00

Období plesů si žádá slavnostnější líčení a skvělým pomocníkem v tom, jak krásně zvýraznit oči, a prohloubit tak pohled, budou paletky očních stínů. Vyzkoušely jsme jich pro vás několik. Které jsme si opravdu zamilovaly?

Určitě nám dáte za pravdu, když řekneme, že prioritou číslo jedna je výdrž očních stínů. Některé mají totiž tendenci po celém dni dělat nehezky vypadající rýhy, a to žádná z nás nechce. Tomuto problému se můžete vyhnout, když použijete podkladovou bázi pod oční stíny. 

Dále pro nás byla rozhodující práce s očními stíny. Které z testovaných se snadno nanášejí, jsou krásně pigmentované a nepadají po celém obličeji?

Oční stíny Benecos, 146 Kč

Oční stíny Benecos, 146 Kč, koupíte na www.kosmetika-benecos.c
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kosmetika-benecos.cz

Tyto oční stíny mají čtyři odstíny, které jsou perfektně barevně sladěné tak, že s jejich pomocí jednoduše zvládnete i kouřový efekt. Jsou bio a vhodné i pro vegany a přitom jejich cena není nijak přehnaná. Dobře se nanášejí, vydrží celý den. Jsem s nimi nadmíru spokojená.

Známka jako ve škole: 1

Oční stíny Oriflame The ONE Makeup Pro, odstín Dusky Rose Shimmer, 169 Kč

Oční stíny The ONE Makeup Pro Oriflame, odstín Dusky Rose Shimmer 169 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Na první pohled moc pěkná paletka barev od zlatavé přes růžovou až po dva tmavé odstíny. První polovina je perleťová a druhá matná. Bohužel světlejší odstíny velice málo barví a pro požadovaný efekt je nutné aplikaci několikrát opakovat. Naopak oba tmavé odstíny jsou dost intenzivní. Další minus je, že nevydrží moc dlouho, po pár hodinách stíny téměř zmizí. Chválím praktické balení se zrcátkem a oboustranným aplikátorem.
Známka jako ve škole: 2-

Oční stíny v tužce 2v1 Rimmel Magnif´Eyes, odstín Black To Blacks, 189 Kč

Oční stíny v tužce Rimmel Magnif´Eyes, 189 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Jelikož jsem byla dosud zvyklá používat jen klasické sypké oční stíny, na tento produkt jsem byla zvědavá. Určitě velmi praktické je, že máte v jedné tužce jak stíny, tak i linky, a navíc k sobě skvěle ladí. Dobře se nanáší a barvy jsou opravdu intenzivní, takže se podle mě hodí spíše na večer. Stíny jsou navíc voděodolné a velmi dobře drží. Což ale může být paradoxně problém. Pokud nejste v líčení zas tak zdatná a s nanášením to třeba přeženete nebo byste chtěla nějaké místo třeba jen prstem umáznout, nepůjde to. Na pomoc si musíte vzít odličovač, nejlépe olejový. Ale věřím, že pokud se s tímto produktem naučíte dobře pracovat, určitě je využití široké a své oči opravdu hezky zvýrazníte.

Známka jako ve škole: 2

Paletka očních stínů La Petite Palette Nudist, L´Oréal Paris, 249 Kč

Paletka očních stínů La Petite Palette Nudist L´Oréal Paris, 249 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Musím říct, že lepší stíny neznám. Plní vše, co od stínů očekávám. Nemažou se, vydrží celý den a díky pěti různým barvičkám v paletce se dají skvěle kombinovat. Navíc se moc netřpytí, spíš se jen trošku lesknou. Proto jsem si pořídila ihned dvě paletky s různými odstíny. Jediné, co mi chybí, je malé zrcátko uvnitř, ale to je pouze detail.

Známka jako ve škole: 1

Oční stíny Marionnaud Make Me Happy, odstín Cheeky Taupe, 269 Kč

Oční stíny Marionnaud Make Me Happy, 269 Kč, koupíte v parfumériích Marionnaud
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích Marionnaud.

Rozumná kvalita za rozumnou cenu. Moc pěkný univerzální odstín, který se hodí na den i na večer. Pro večerní líčení bych přidala víc vrstev. Jsou poměrně měkké a práší, takže štěteček před nanášením oklepejte. Nejlepší bude, když nalíčíte nejdříve oči a pak si spadané stíny pod očima otřete vatovým tamponkem nebo místo oprášíte štětcem. Bohužel jako většina jiných vytvoří během dne uprostřed víčka linku z nahromaděných stínů.

Známka jako ve škole: 2-

Paletka matných a perleťových stínů Dermacol, 299 Kč

Paletka matných a perleťových stínů Dermacol, 299 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Paletka očních stínů Dermacol má krásný design – a hlavně ten výběr barev, z toho oči doslova přecházejí! Podle mě jsou barvy velmi zdařile poskládané a vybrané k sobě, dají se hezky kombinovat. Na své si přijdou jak ženy, které dávají přednost jemnějšímu vzhledu, tak i ty, které mají rády "drama", protože paletka obsahuje i velmi silně pigmentované odstíny. Stíny mají dobrou výdrž, nedrolí se a dobře se s nimi pracuje.

Známka jako ve škole: 1

Bobbi Brown Metallic Eye Shadow, odstín Champagne Quartz, 750 Kč

Bobbi Brown, Metallic Eye Shadow, 750 Kč, koupíte v parfumériích Douglas
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích Douglas.

Jednoznačně nejlepší oční stíny jsou od Bobbi Brown. Na tuto značku nedám dopustit. Jejich barva přesně odpovídá tomu, co vidíte v krabičce. Jsou perfektně pigmentované a vydrží celý den, a navíc se mi u nich nestalo, že by během dne na víčku vytvořily nevzhlednou rýhu. Krásně se nanáší a lehce roztírají. Ano, jsou dražší, ale vydrží vám roky stejně jako mně.

Známka jako ve škole: 1*

Paletka očních stínů Urban Decay Naked Cherry, 1540 Kč

Paletka očních stínů Urban Decay Naked Cherry, 1540 Kč, koupíte v kamenných prodejnách Sephora
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Sephora.


Paletky Urban Decay Naked patří k těm nejlépe hodnoceným, a proto neustále přibývají další odstíny. Jinou známku než jedničku nemůžu dát ani novince Cherry, která obsahuje trendy červené odstíny. Oční stíny jsou skvěle pigmentované, lehce se nanáší a nepráší. Určitě oceníte také to, že nevytvářejí nehezké rýhy a vydrží celý den. Zkrátka paletky očních stínů Naked jsou sázka na jistotu.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...