Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Protančete klidně celou noc! V těchto botách nebudete trpět

23. ledna 2019 | 06:00

Na plesovou sezonu je třeba se vybavit nejen krásnými šaty, ale roli zde hrají i správné boty. Při jejich výběru nekoukejte jen na vnější stránku. Sexy boty na vysokém podpatku vám totiž budou k ničemu, pokud chcete být královnou parketu. My jsme pro vás našly boty, které jsou stylové a zároveň pohodlné!

Nejprve jsme zapátraly v běžných obchodech. S takovými botami si vystačíte, pokud si zatancujete ráda, ale příliš mnoho plesů neobrážíte. Vybírejte boty s páskem, který nohu upevní, a s nižším podpatkem – rozhodně nic přes 8 centimetrů. Poohlédnout se můžete v obchodech Baťa, Deichmann i Humanic.

Pokud tancujete opravdu ráda a umíte víc, než jsou jen kroky bluesu a polky, investujte do tanečních bot. Vysoké podpatky vám rychlé tance, jako jsou třeba valčík, samba nebo jive, zrovna neulehčí. Na krátké tancování to není problém, ale vy chcete vydržet až do půlnoci. Speciální obuv není s cenami o tolik výš než ta, kterou můžete zakoupit v běžných řetězcích. Krásné kousky seženete za ceny už od 1250 korun. Doporučujeme obchody Sansha, Kozdra a Heller.

Najděte si v naší fotogalerii ty nejlepší boty na plesovou sezonu. Vybraly jsme modely pro vášnivé i příležitostné tanečnice: 

Na výběr máte boty na latinu a na standardní tance. Koupit si můžete oboje, ale pokud nechcete chodit na speciální kurzy, nevyplatí se. Navíc je nemožné na plese boty stále přezouvat podle toho, co zrovna hrají. Rozhodujete se, které vybrat? Jednoznačně vyberte latinky. V těch zatancujete i tance standardní. Podrážka by neměla být tvrdá, měla by pružit a boty by vám měly skvěle padnout. Tyto boty jsou určeny pouze na parket, nošením venku se zničí.

Autor: Markéta Luštincová