Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vyzkoušeno: Nejlepší kosmetika letošního roku!

  • 29. prosince 2016 | 06:00

    Celý rok jsme pro vás v redakci testovaly nejrůznější kosmetické produkty, abychom našly ty nejlepší. A tady jsou. Produkty za rok 2016, na které nedáme dopustit!

  • Nejlepší sprchový olej

    Rituals sprchový olej Ritual of Karma, 250 Kč za 200 ml, koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem

    Rituals of Karma, 250 Kč

    Krásný design i vůně, Rituals mě opět nezklamal. Olej je velmi příjemný a já jsem si ho oblíbila hlavně na holení nohou, kde na celé čáře překoná nejen ostatní sprchové oleje, ale i pěny a gely na holení. Po jeho použití se už nemusíte mazat tělovým mlékem a také oceníte praktickou pumpičku.

  • Nejlepší šampon a kondicionér

    Le Petit Olivier Šampón Broskev, 91 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Le Petit Olivier, šampon a kondicionér, od 92 Kč

    Jestli něco francouzská kosmetická značka Le Petit Olivier opravdu umí, tak je to pracovat s vůněmi. Nenarazila jsem ještě na výrobek, který by krásně nevoněl, a navíc u kterého by vůně nevydržela dlouhou dobu. Připravte se tedy na to, že po nanesení šamponu budete cítit broskvemi. Šampon je pro normální vlasy. Tedy pokud nečekáte žádné velké zázraky, chcete mít jen pevné a lesklé vlasy, potom není nad čím váhat. Prostě od tohoto šamponu s kondicionérem dostanete přesně to, co očekáváte, dokonale splňuje svůj účel.

  • Nejlepší proti pocení nohou

    Perspirex antiperspirant lotion na ruce a nohy, 430 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Perspirex, antiperspirant lotion na ruce a nohy, 430 Kč

    Jedna aplikace vydrží 3 až 5 dnů? Tak to musím zkusit! A byla jsem velmi překvapená. Efekt mi vydržel spíše 2 až 3 dny, ale i to je skvělé. Obzvláště v letních dnech, kdy na pocení rukou i nohou opravdu trpím. Navíc se nesmyje ani ve sprše! Pokud je na tom někdo stejně, můžu rozhodně doporučit. Přípravek má však rozhodně i své nevýhody. Raději bych, kdyby se aplikoval jako sprej, rozmazávání rukama nemám příliš v lásce. Také mi trochu vadilo, že kůže na dlaních se hodně zmatní, a je dokonce až vysušená. Nakonec bych ještě vypíchla, že "nemocniční" vůně přípravku mi v tomto případě opravdu vyhovuje mnohem více než vůně lesního ovoce nebo pralesa. Za účinnost si ovšem připlatíte.

  • Nejlepší tělový peeling

    Weleda Březový peeling, 209 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Weleda, březový peeling, 209 Kč

    Láska na první umytí. Weledu mám ráda, lehkou vůni připomínající léto jsem si taky oblíbila hned, potěšila mě i konzistence: peeling je jemný, zrníčka jsou v řidším krému, který se skvěle nanáší a drží na kůži tak akorát, aby mytí s jeho pomocí bylo příjemné. To znamená, že se dobře roztírá, ale zase hned nesklouzne. Tuba je pro použití v sprše optimální.

  • Nejlepší antiperspirant

    Adidas Climacool 48 h Woman antiperspirant, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Adidas Climacool, 79 Kč

    Můj oblíbený antiperspirant, k němuž se vždycky vracím potom, co vyzkouším něco jiného, co mě nenadchne. Tenhle totiž funguje. Vím, že existují i výrobky, které slibují delší výdrž až 48 hodin, ale jejich účel moc nechápu – proč bych něco takového měla chtít? Adidas mi poslouží vždy během celého dne, a to je to, co mi úplně stačí.

  • Nejlepší korektor

    theBalm TimeBalm Concealer, 359 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    theBalm timeBalm, korektor, 359 Kč

    Cena tohoto korektoru se může zdát vysoká, ale vydrží vám klidně i půl roku. Jeho textura je dokonale krémová, snadno se roztírá a přitom naprosto nezvýrazňuje vrásky. Přestože na kruhy pod očima se běžně hodí spíš tekuté korektory, tento krémový je perfektní. Kromě kruhů pod očima ho můžete klidně použít i na drobné nedokonalosti pleti. Přiložená houbička je sice praktická, ale štětcem se roztírá lépe.

  • Nejlepší pleťové sérum

    Havlíkova přírodní apotéka Hraběnčino sérum pro vyhlazení a vypnutí pleti, 570 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz
    Autor: archiv firem

    Havlíkova přírodní apotéka Hraběnčino sérum, 570 Kč

    Když si sérum nanesu na obličej, mám pocit, že jsem se potřela šťávou z bylin. Jeho úkolem je hydratovat unavenou, stárnoucí a povadlou pleť, proto je hodně vodové a chvilinku trvá, než se do pokožky vpije. Účinek nastupuje okamžitě, jakmile se sérum vstřebá. Pleť je vypnutá a hladká.

  • Nejlepší tvářenka

    theBalm tvářenka DownBoy, 449 Kč, koupíte na www.theBalm.cz
    Autor: archiv firem

    theBalm – DownBoy, 449 Kč

    Možná se vám zdá skoro pět set korun za tvářenku jako přemrštěná částka, ale věřte, že tato od značky theBalm má tak neuvěřitelnou pigmentaci, že vám vydrží několik let. Bez nadsázky! Musíte mít opravdu velmi lehkou ruku, abyste po nanesení nevypadala jako Marfuša z Mrazíka. Nemusíte se ovšem bát, že by vám nevydržela celý den. Společně s neskutečně originálním obalem je toto tvářenka, kterou zkrátka potřebujete.

  • Nejlepší pudr

    Dr. Hauschka Vyrovnávající kompaktní pudr, 799 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Dr. Hauschka, vyrovnávající pudr, 799 Kč

    Cena, cena, cena, to je to jediné, co vám u tohoto pudru bude vadit. Ve všem ostatním je totiž bezchybný! Je přírodní, takže se nemusíte bát silikonů ani parabenů, krásně sjednocuje, optimálně kryje, nevysušuje, matuje a na pleti je naprosto neviditelný. Navíc vydrží matovat několik hodin, takže pokud se vám pleť nemastí, není potřeba jej obnovovat. Krásné balení s velkým zrcátkem je příjemným bonusem.

  • Nejlepší tělový krém

    Scottish Fine Soaps Tělové máslo v dóze, 286 Kč (200 ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Scottish Fine Soaps, tělové máslo v dóze, 286 Kč

    Na první pohled mě zaujal nádherný, čistý design této skotské kosmetiky, na druhý lehká, opravdu až mléčná vůně. Tělové máslo je hutné a chvilku trvá, než se vsákne, ale pokožka je po jeho použití hladká a hydratovaná. Potěšilo mě také, že je balený ve skleněné dóze, která vypadá elegantně.

  • Nejlepší make-up do 300 korun

    Dermacol Wake and Make-up, 329 Kč, koupíte v prodejnách Dermacol nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Dermacol Wake & Make Up, 329 Kč

    Make-up příliš nepoužívám, vystačím si s BB krémem, protože mám pocit, že make-up je až příliš zatěžující pro mou pleť – a hlavně jeho aplikace je posléze vidět. Byla jsem tedy mile překvapena, když jsem vyzkoušela Dermacol Wake and Make up. Dobře se nanáší a roztírá a hlavně pleť krásně sjednotí. Mám problémy s poměrně dost viditelnými kruhy pod očima, ty ale dokáže skvěle zamaskovat. Celý den jsem pak vůbec necítila, že bych na sobě nějaký make-up měla, a přitom jsem neměla odpoledne potřebu si „masku“ na obličeji jakkoliv upravovat. I když stojí lehce přes tři stovky, většinou v drogerii narazíte na nějakou slevu a pak rozhodně neváhejte.

  • Nejlepší oční linky

    theBalm Sching! tekuté oční linky, 399 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    theBalm Schwing!, 399 Kč

    Linky, které jsem si zamilovala na první použití. Jelikož jsou tekuté, mají nádherně sytou, výrazně černou barvu, která ale po zaschnutí zmatní. Na to, že jsou linky tekuté, mají pevný hrot, takže se s nimi pracuje opravdu dobře, ať už toužíte po tenké nebo po výrazné lince. Navíc vydrží opravdu perfektní po celý den, aniž by se rozmazaly nebo vybledly. I přes vyšší cenu stojí jednoznačně za to!

  • Nejlepší olej na vlasy

    BioAroma Maska na poškozené vlasy s rozmarýnem, 399 Kč (250ml), koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem

    BioAroma, maska na poškozené vlasy, 399 Kč (250 ml)

    Když se mi tento produkt dostal do rukou, nechápala jsem. Jak může někdo dát za olej do vlasů téměř čtyři sta korun? Ale! Hned po prvním použití jsem pochopila, že to je něco, co mé vlasy potřebují. Milujete ho, když ho máte na hlavě, protože krásně voní, milujete ho, když ho smyjete. Tedy pokud se vám to podaří – já mám vyzkoušeno, že potřebuji nanést šampon třikrát, a to i v případě, že si dám masku jen na konečky. Přitom nanášet se má na celou hlavu, a to na zhruba 30 minut. Vlasy jsou po použití přípravku opravdu vláčnější – a i ty mé se trochu lesknou. Aspoň trochu.

  • Nejlepší hydratační krém

    Avene Cold Cream Výživný zklidňující krém, 199 Kč (40ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Avene Cold Cream, 199 Kč (40 ml)

    Nejsem úplně pravidelný a poctivý uživatel krémů, ale v zimě to prostě jinak nejde. Mám pokožku mnohem sušší, a tak všechny ostatní krémy, které mi zdobí koupelnu, jsou v tu chvíli k ničemu. Na první dojem je Avene trochu mastnější, což mě z počátku vyděsilo. Nemám úplně bezproblematickou pokožku, takže jsem se bála, aby se mi póry neucpaly ještě více. Používala jsem ho pár týdnů. U tohoto rozmezí už mám vyzkoušeno, že se po jeho uplynutí změny na mé pokožce projeví. A nic. Naopak – místo ucpaných pórů jsem se radovala z jemné pokožky a výsledek jsem cítila už po chvíli. Navíc mě baví, že má velmi jemnou, nevtíravou vůni, takovou téměř až maminkovskou. Já jsem tedy byla s krémem nadmíru spokojená!

  • Nejlepší silver šampon

    Matuschka Top Hair Silver šampon, 125 Kč (250ml), koupíte v kadeřnických potřebách
    Autor: archiv firem

    Matuschka Top Hair, 125 Kč (250 ml)

    Jednoznačný vítěz našeho testování, pokud potřebujete z vlasů stáhnout opravdu všechny žluté tóny. Hodí se proto nejvíc pro ty ženy, které chtějí dosáhnout opravdu bílé, šedivé nebo výrazně platinové blond. Je velmi hustý a pigmentovaný, ale současně vlasy příliš nevysušuje. Pokud ho ovšem na vlasech necháte déle než 5 minut, chytají poměrně hodně fialový nádech.

  • Nejlepší tužidlo na vlasy

    Matrix Style Link Volume Builder, 189 Kč, koupíte v kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    Matrix Style Link Volume, 189 Kč

    S přesvědčením, že všechna tužidla lepí, jsem vyzkoušela dražší tužidlo Matrix, které mě vyvedlo z omylu. Nelepilo vůbec! Nanesla jsem ho po umytí do ručníkem prosušených vlasů a poté se hned pustila do fénování. Kromě toho, že krásně voní (připomínalo mi to vůni přípravků v kadeřnictví), jsem zjistila, že stačí pouhé vyfoukání – a mám vlasy rovné jako hřebíky. Takže už nebylo potřeba upravit žehličkou zvlněné prameny. Z tužidel jsem čím dál tím nadšenější!

  • Nejlepší krém na ruce

    Rituals krém na ruce Dao, 280 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Rituals Ritual of Dao, 280 Kč

    Láska na první namazání! Přestože je krém velmi hutný a udrží ruce dlouho hebké, vstřebává se okamžitě! Předpokládám, že v tom budou mít prsty silikony, které najdete ve složení. Protože si ale krém nanáším na ruce a ne na obličej, nemám s nimi žádný problém. Na rozdíl od ostatních krémů tohoto typu vydrží na rukou opravdu dlouho a krásně je ošetří. Pěkné balení a velmi příjemná vůně, jak je u značky Rituals pravidlem, jsou samozřejmě bonusy navíc.

  • Nejlepší balzám na rty

    Artdeco Color Booster Lip Balm, 359 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

    Artdeco Color Booster, 359 Kč

    Jedním slovem zázrak na mě čekal v podobě balzámu na rty od Artdeca. Není to totiž vůbec obyčejný jelení lůj. Jeho magická schopnost spočívá v tom, že se na rtech přirozeně zabarví podle jejich pH, takže vaše rty jsou pořád přirozené, jen ještě hezčí. Na první pohled má mléčnou barvu s růžovým nádechem, ale co vytvořil na mých rtech, to bylo vážně kouzlo. Mazala jsem se s ním celý den jen kvůli tomu, abych se na sebe mohla pořád dívat do zrcátka a olizovat jeho výbornou chuť.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.