Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test regeneračních šamponů a kondicionérů: Který vrátí vlasům po létě lesk a výživu?

  • 1. září 2016 | 06:00

    Máte po létě také vysušené, vyšisované, krepaté vlasy bez lesku? Nejvyšší čas dodat jim výživu a pořádnou péči. Samozřejmostí jsou nejrůznější oleje a masky, ale vyměnit byste – alespoň na měsíc – měla i každodenní vlasovou péči. Jaké šampony a kondicionéry dokážou vaše vlasy po létě rychle hydratovat a regenerovat?

  • Editorka Radka testovala:

     

    Frais Monde, ochranný šampon a sprej, od 259 Kč
    Frais Monde ochranný šampon na vlasy, 259 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

     

    Po počátečním trochu rozpačitém dojmu naprostá spokojenost. Asi jsem hned čekala nějaký wow efekt, který celkem logicky nenastal. Ale po poctivém delším užívání šamponu a spreje musím říci, že moje vlasy přestály léto ve výborné formě. Jedinou výtku mám ke konzistenci šamponu, je hodně tekutý a člověk to úplně nečeká, proto jsem ho často použila více, než jsem chtěla.

     

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Produkční Boženka testovala:

     

    Australian BodyCare, šampon a maska s tea tree, od 199 Kč
    ABC Intenzivní šampón s olejem Tea Tree, 199 Kč, koupíte na www.dkpharma.cz
    Autor: archiv firem

     

    Tuto značku jsem znala opravdu jen díky tea tree olejíčkům. Šampon je velmi jemný a šetrný, je doporučován i na citlivou pokožku hlavy. Jediné, co mě u výrobku překvapilo, je opravdu intenzivní vůně tea tree oleje, na kterou u šamponu nejsem vůbec zvyklá. Při prvním použití mě to zaskočilo, ale pak jsem si na to zvykla. Naopak velmi to vyhovovalo mému manželovi, který nemá rád „voňavé“ šampony.

     

    Známka jako ve škole: 2

     

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Gliss Kur Summer Repair, od 79 Kč
    Gliss Kur Summer Repair šampon, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Řada Gliss Kur Summer Repair je speciálně vyvinuta, aby chránila vlasy před sluncem a nepříznivými vlivy letního počasí. Naláká už zářivě oranžovou barvou obalu. Šampon díky výtažkům z květin příjemně voní, dobře pění už při prvním mytí. Vlasy se i bez kondicionéru nijak moc nezacuchávají. Použití spreje, který se neoplachuje, rozčesávání ještě usnadní. Šampon i sprej obsahují složky, které chrání před UV paprsky. Vlasy jsou jemné a hladké.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Renokin pro revitalizaci vlasů, od 420 Kč
    Renokin šampon pro revitalizaci vlasu, 420 Kč, koupíte na www.medaprex.cz
    Autor: archiv firem

    Renokin pro mě byla novinka. Ještě jsem se s jejich přípravky nesetkala. Faktem je, že vůně šamponu není úplně podle mého gusta, mám raději květinové, ale zato je tato vůně mnohem více unisexová, takže může šampon používat i partner. Šampon i kondicionér mají chránit účes před vypadáváním vlasů a posílit a ozdravit i pokožku. Nepozorovala jsem, jestli mi méně vypadávají vlasy, ale celkově si myslím, že je to dobrý šampon.

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    SebaMed, regenerační šampon a kondicionér, od 169 Kč
    SebaMed regenerační kondicionér, 169 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

     

    Jak šampon, tak kondicionér mají nevtíravou, příjemnou vůni, kterou mám u vlasových kosmetik ráda. Při nanášení příliš nepěnil, což ale není na škodu. Řada obsahuje vitamin B5, arganový olej a další rostlinné výtažky, které mají vlasy oživit, zjemnit a zvýraznit jejich lesk. Musím říct, že to skutečně fungovalo. Občas mívám lupy, které se ale při dlouhodobém používání SebaMed Hair Repair neobjevily. Navíc trvalo déle než obvykle, než se mi začaly vlasy opět mastit.

     

    Známka jako ve škole: 1

     

    Garnier Fructis Grow Strong, od 49 Kč
    Garnier Fructis Grow Strong posilující šampon, 49 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Jestliže máte slabé vlasy bez objemu, bez lesku a celkově takové „nijaké“ a nechcete utratit majlant za vlasovou kosmetiku, potom je pro vás tato řada od Garnieru nejlepší volbou. Šampon i kondicionér příjemně voní, dobře se nanášejí a díky sulfátům pořádně pění, takže budete mít pocit, že musí skutečně působit. Vlasy určitě po použití byly nadýchanější a lesklejší. Musíte ale řadu vyzkoušet na delší dobu – ne že po prvním umytí získáte vlasy jako Zlatovláska.

     

    Známka jako ve škole: 2

     

    Le Petit Olivier, šampon a kondicionér, od 92 Kč
    Le Petit Olivier Šampón Broskev, 91 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

     

    Jestli něco francouzská kosmetická značka Le Petit Olivier opravdu umí, tak je to pracovat s vůněmi. Nenarazila jsem ještě na výrobek, který by krásně nevoněl, a navíc u kterého by vůně nevydržela dlouhou dobu. Připravte se tedy, že po nanesení šamponu budete cítit broskvemi. Šampon je pro normální vlasy. Tedy pokud nečekáte žádné velké zázraky, chcete mít jen pevné a lesklé vlasy, potom není nad čím váhat. Prostě od tohoto šamponu s kondicionérem dostanete přesně to, co očekáváte, dokonale splňuje svůj účel.

     

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Nivea Blond Care, šampon a kondicionér, 78 Kč
    Nivea šampon Blonde Care, 78 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Vlasové přípravky od firmy Nivea mi opravdu vyhovují a jinak tomu nebylo ani u těchto, které jsou speciálně určené pro blond vlasy. Vyhovovala mi vůně šamponu i kondicionéru a zároveň jsem ocenila i velmi příznivou cenu. Jen jsem po celou dobu používání nezpozorovala, že by přípravky zvýraznily nebo rozzářily mou blond barvu.

     

    Známka jako ve škole: 2-

     

    Yves Rocher, vyživující šampon a kondicionér, od 69 Kč
    Yves Rocher Vyživující šampon na suché vlasy, 82 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

     

    Nejvíce mě na šamponu i kondicionéru zaujala vůně, která se ve vlasech udrží klidně i dva dny. Kvůli velkému obsahu rostlinných složek pění méně než ostatní šampony, a tak jsem měla zpočátku tendenci nanášet ho víc, než je potřeba. Jde však jen o sílu zvyku. Při třetí aplikaci jsem už věděla, že standardní množství bohatě stačí. Po umytí mé vlasy nejen voněly, ale byly i pěkně lesklé a vyživené.

     

    Známka jako ve škole: 1-

     

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    Nobilis Tilia s arganovým olejem, od 294 Kč
    Nobilis Tilia obnovující šampon s arganovým olejem, 294 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

     

    S touto značkou mám již poněkolikáté zkušenost, a i když všechny její výrobky doslova miluji, s těmi na vlasy jsem nikdy moc spokojená nebyla. Je mi sice jasné, že čím přírodnější, tím méně pěny, ale s jinými produkty je přece jen jednodušší si vlasy umýt. Kondicionér nabízí lepší péči, ale musíte ho použít mnohem více než u jiných značek.

     

    Známka jako ve škole: 3

     

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

     

    Yves Rocher, šampon a kondicionér na barvené vlasy, od 69 Kč
    Yves Rocher kondicionér na barvené vlasy, 69 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

     

    Po pár použitích se tento šampon s kondicionérem stal jedničkou v mém osobním šamponovém žebříčku. Je bez parabenů, bez silikonů a bez barviv (stejně tak i kondicionér). Nádherně voní, velice jemně, což mám ráda. Stačí ho málo, na hlavě pění a dobře se oplachuje. Pokožka po jeho použití nesvědí. Vlasy jsou po umytí a po použití kondicionéru velmi poddajné, dobře se rozčesávají, jsou lesklé a vypadají zdravě. Navíc se tak rychle nemastí, což bývá u přípravků tohoto typu běžné. Barvu ovšem nijak extra nechrání, vymývá se stejně rychle jako u konkurenčních přípravků. Každopádně cena je za produkt s těmito vlastnostmi a složením úžasná.

     

    Známka jako ve škole: 1

     

    Nivea Color & Care, šampon a kondicionér, 78 Kč
    Nivea Kondicionér pro blond vlasy Color Care, 78 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Nivea je sázka na jistotu, tahle kosmetika funguje a za velmi příznivou cenu. Už po použití samotného šamponu se vlasy dobře rozčesávaly – skoro jako bych rovnou použila i kondicionér. Vlasy byly méně vysušené, byly těžší a splývavé. S kondicionérem byl pochopitelně účinek ještě silnější. Barva se vymývala stejně rychle jako s běžnými šampony. Nivea tak namáhaným vlasům určitě poslouží, a to za dobrou cenu. Na mé vlasy té výživy bylo ale možná až přespříliš, protože v podstatě za jeden den byly mastné. Šampon tak bude určitě vyhovovat těm, kdo mají vlasy hodně namáhané a zničené.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.