Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Velký test hydratačních krémů: Hodí se i pro citlivou pleť

  • 4. února 2016 | 06:00

    Naše pokožka dostává v zimě pořádně zabrat. Nemusíte ani jet na hory, abyste cítila, že je vysušená, podrážděná a celkově v nepohodě. To nejlepší, co pro pleť můžete udělat, je dodat jí pořádnou porci hydratace. Proto jsme se rozhodly otestovat intenzivně hydratační, výživné krémy, abychom zjistily, jestli si s citlivou a podrážděnou pletí poradí. Jak dopadly?

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    L´Occitane, jemný pleťový krém, 870 Kč (50 ml)

    L´Occitane Jemný pleťový krém Bambucké máslo, 870 Kč (50ml), koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem

    Na začátku jsem měla strach, že obsah bambuckého másla v tomto krému mou už tak dost mastnou pleť hodně zatíží. Slovíčko "jemný" ale novinka od L´Occitane nemá v názvu náhodou. Krém dokáže velmi dobře hydratovat, ale přesto jej na pleti vůbec necítíte. Krásně se roztírá a rychle vstřebává, a to aniž by obsahoval silikony, takže pro mě další velké plus. Velmi příjemným bonusem navíc je pak jemná, "čistá", nevtíravá vůně.

    Avene Tolérance Creme, 492 Kč (50 ml)

    Avene Tolerance extreme creme, 492 Kč (50ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Novinka od značky Avene je určená pro hydrataci hypersenzitivní a alergické pokožky a já musím uznat, že přestože mě na pleti pálí kdeco, Avene opět nezklamala. Ve složení nenaleznete silikony, parabeny ani parafín, zato se chlubí termální vodou z Avene a přírodními výtažky. Navíc má skvěle vymyšlené dávkování, díky kterému vám do krému nemohou proniknout žádné bakterie. Jsem nadšená.

  • Redaktorka hobby Irena testovala:

    Nafigate, kyselina hyaluronová, 549 Kč (20 ml)

    Nafigate Kyselina Hyaluronová, 549 (20ml) Kč, koupíte na www.hyaluronova.eu
    Autor: archiv firem

    Krém slibuje výživu a hydrataci, omezení tvorby vrásek a jemnou pleť. Stačí ho nanášet v tenké vrstvě. Je hodně tekutý, výborně se roztírá. Má pleť na esenci i sérum reagovala dobře, i když je citlivá, tak nepálila, což se mi často stává. Do pokožky se obojí rychle vstřebalo. Esence pleť opravdu dokázala vyhladit, pleť byla jemná a vypnutá. Bylo znát, že kyselina hyaluronová opravdu funguje. Občas mi ale přišla pokožka suchá a musela jsem péči doplnit olejem. Celkově mám pocit, že sérum výborně funguje na vrásky, takže cena kolem 500 Kč za jeden kus mi přijde přiměřená. Jen bych ocenila jiné balení – tubičky jsou trochu tuhé, takže člověk vytlačí na prst většinou více gelu, než by stačilo.

    Dermacol AquaBeauty, 249 Kč (50ml)

    Dermacol Hydratační gel-krém Aqua Beauty, 249 Kč (50ml), koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem
    Na první vyzkoušení jsem velmi ocenila balení v pumpičce, které je schopné dát ideální dávku krému a současně se tak do krému nedostanou žádné bakterie z toho, jak do něj saháte rukama (protože, ruku na srdce, kolik z nás opravdu používá na krém špachtličku). Konzistence je krémovo-gelová, velmi lehká a rychle se vsakuje. Také krém je na pleti velmi příjemný a nepálil mě. Jako hydratační krém se hodí hlavně pro normální, smíšenou a mastnou pleť. Pokud máte pleť opravdu hodně suchou, budete potřebovat něco mastnějšího. Mě ale vyhovoval a za tu cenu si ho ráda koupím znovu.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Bioderma Atoderm Nutritive, 249 Kč (50 ml)

    Bioderma Atoderm Nutritive, 249 Kč (50ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Každý rok, když vyrážím na hory, nemůže v mé výbavě chybět výživný krém na obličej od Biodermy. I letos jsem ho opravdu ocenila. Po celém dnu lyžování, kdy jsem měla obličej úplně vysušený, a navíc ošlehaný větrem a sněhem, jsem si nanášení krému maximálně užívala. Oceňuji, že i na citlivé pleti vůbec nepálí a hned se vsákne, takže jsem mohla za chvilku nanést další vrstvu a pak i make-up a vyrazit do společnosti. Jedinou nevýhodou je jeho malé balení, protože si pro něj chodili i všichni mí přátelé, a já tak domů vezla prázdný obal.

    Eucerin pH5, hydratační krém na obličej, 269 Kč (75 ml)

    Eucerin pH5 Hydratační krém na obličej a tělo, 269 Kč (75ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Tento hydratační krém si nevozím s sebou na cesty, protože obal je skleněný a hrozí, že se mi rozbije. Doma má ale své místo. Celkově však preferuji krémy, které se vymáčknou, protože krém v kelímku mi zůstává za dlouhými nehty, a navíc se bojím, že do něj z rukou zanesu bakterie. Krém jako takový je skvělý pro citlivou pleť, rychle se vstřebává a pleť je po nanesení opravdu hladká a vyživená. Na tělo ho nenanáším, protože je ho poměrně malé množství, které bych mazáním celého těla hned vyplýtvala.

  • Editorka Blesk Zdraví Lucie testovala:

    Yves Rocher Hydra Végétal, 340 Kč (50 ml)

    Yves Rocher Hydra Vegetal Hydratační krém na den a noc, 340 Kč (50ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Tento hydratační krém je určený na den i na noc, což je skvělé, protože vám v koupelně zbytečně nezabírá místo další kelímek, a navíc máte jistotu, že jej spotřebujete dřív, než by se zkazil. Samotná textura krému je příjemná, hodně lehká a rychle se vstřebává, takže nezanechává pocit mastnoty. Hydratuje opravdu intenzivně, ale pokud už jste, stejně jako já, překročila čtyřicítku, rozhodně doporučuji doplnit ho o protivráskové sérum.

  • Produkční Boženka testovala:

    Ryor, lehký hydratační krém z mořské řasy, 106 Kč (50 ml)

    Ryor lehký hydratační krém mořské řasy, 106 Kč (50ml), koupíte na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem

    Značku Ryor jsem nedržela v ruce už roky a zpětně toho lituji. Přiznávám, že jsem trošku lajdák a krémy na noc a na den moc nerozlišuji. Ke krému od Ryoru jsem přistupovala stejně a mazala jsem si ho ráno i večer, protože byl tak lehký a voňavý, že mě to jednoduše bavilo. Vstřebá se do pleti téměř okamžitě, takže jsem nemusela ani čekat s nanášením make-upu a moje pokožka byla hebká, jako už dlouho v zimě nebyla. Je vhodný pro všechny typy pleti a dokonale hydratuje. Navíc potěší i jeho překvapivě nízká cena.

    Le Chaton Trésor Créme, 799 Kč (30 ml)

    Le Chaton Krém proti vráskám Trésor Créme, 799 Kč (30ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    Krém Trésor mě překvapil, a to hned několikrát. Poprvé, když jsem k němu přivoněla, protože už jsem dříve měla zkušenost s krémy z kozího mléka  – ale nikdy tak krásně nevoněly. Obávala jsem se, jestli jeho příjemná parfemace nezpůsobí na mé citlivé pokožce zarudnutí nebo podráždění, ale nic takového se nekonalo. Druhé překvapení přišlo, když jsem vyzkoušela jeho strukturu. Přišel mi velmi tekutý a bála jsem se, že na zimu bude – na mé poměry – málo hutný. Jenže přišlo v pořadí už třetí překvapení, po nanesení na obličej jsem zjistila, že základ krému „voda v oleji“ vytvoří na kůži mastný výživný film, který se po pár minutách vstřebá. Navíc působí i proti vráskám, které už pomalu také začínám řešit. Trésor bude mít v zimě na mé poličce vždy své čestné místo.

  • Redaktorka webu Supermámy Radka testovala:

    Ahava, omlazující hydratační krém, 1020 Kč (50 ml)

    Ahava Omlazující hydratační krém pro zralou pleť, 1020 Kč (50ml), koupíte na www.ahava.cz
    Autor: archiv firem
    Kosmetiku využívající soli nebo bahno z Mrtvého moře mám ráda. Mám citlivou pokožku a jsem alergik, takže například nesnesu některou kosmetiku s rostlinnými výtažky, ale tenhle produkt z Mrtvého moře mi žádné potíže v podobě pálící kůže a podobně nezpůsobil, ačkoli kromě minerálů z Mrtvého moře obsahuje právě i rostlinné výtažky. A co víc – mé pleti dělal vyloženě dobře. Každodenní používání skutečně vedlo ke sjednocení jejího povrchu, pleť je hladší a zároveň se  mi zdá rozjasněnější, takže se schovají i menší vrásky. Pleť byla lesklejší, někomu by to možná vadilo, ale já mám sklony k pleti spíše zašedlé, takže za mě plus. Takovou kosmetiku teď vážně potřebuju, protože noční vstávání k miminku mé pleti moc nesvědčí. S povděkem kvituju, že neobsahuje parabeny. Příjemná mi přišla i jemná vůně, ačkoli obvykle volím kosmetiku zcela neparfemovanou. Jako jediné minus vidím balení, krém je v klasickém kelímku – vím, že bych měla používat nějakou špachtličku, abych si do něj nezanesla nečistoty, ale k tomu se neumím přinutit. Takže balení s pumpičkou nebo v tubě by pro mě bylo praktičtější, skleněný kelímek ale vypadá elegantněji, to zase ano.

  • Redaktorka Lenka testovala:

    Alcina, pleťový krém Fenchel, 480 Kč (50 ml)

    Alcina pleťový krém Fenchel, 460 Kč (50ml), koupíte v kosmetických salonech
    Autor: archiv firem

    Pokud vás, stejně jako mě, trápí v zimě vysušené tváře a zhrublá kůže se sklonem k tvorbě šupinek, je tenhle krém pro vás ten pravý. Po jeho použití byla pleť nádherně hebká a vláčná. Osvědčil se mi i na hrubé lokty. I přes hustší konzistenci se skvěle roztírá a krásně voní. I když je trochu dražší, investice do něj se určitě vyplatí.

    Ziaja, olivový pleťový krém, 62 Kč (50 ml)

    Ziaja olivový pleťový krém, 62 Kč (50ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    I když výrobce uvádí, že jde o nemastný krém, dle mé zkušenosti je spíše mastnější. Přesto se ale dobře a rychle vstřebává. Pleť je po jeho použití hydratovaná. Osvědčil se i při použití během mrazivých dnů. Po delším používání navíc zmizely i jemné vrásky. Bonusem je to, že příjemně voní, a také jeho opravdu nízká cena.

  • Editorka webu Markéta testovala:

    Mádara, hluboce hydratační krém, 779 Kč (50 ml)

    Mádara Hluboce hydratující krém, 779 Kč (50ml), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

    Pravda, 50 ml za skoro 800 korun je trochu dost, ale když ten krém má čistě přírodní složení, tak hezké balení a sympatický design obalu! A navíc se skvěle dávkuje! Zajímavý produkt mě překvapil i tím, že byl vyroben v Lotyšsku. Příjemný je ale nejen na oko, ale i na kůži, nepálí (což se mi málokdy povede), opravdu hydratuje a nezanechává pleť mastnou. Výrobce na obalu tvrdí, že kvalitní výtažky z neposkvrněné přírody dokážou i sjednotit pleť barevně. To jsem si opravda nevšimla, ale jinak má za mě tento produkt jasnou jedničku. Tedy s minusem za cenu…

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Yves Rocher Nutritive Vegetal, 340 Kč (50 ml)

    Yves Rocher Nutritive Vegetal vyživující krém 24h, 340 Kč (50ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Je to moc příjemný krém, který je sice hutnější než například hydratační krémy, ale roztírá se skvěle. Voní hodně intenzivně, rychle se vstřebává do pokožky, a co je nejdůležitější, nezanechává na ní mastný povrch. Je tedy úplně v pořádku použít ho i ráno před nanesením make-upu. Obsahuje olej z makadamských ořechů, který Australané dávají do všeho, a já jsem si ho právě v téhle zemi zamilovala.

    Forlife & Madaga 2DERM, bariérový krém, 636 Kč (50 ml)

    Forlife and Madaga 2DERM Barierový krém Transparent, 636 Kč (50ml), koupíte nawww.forlifemadaga.cz
    Autor: archiv firem

    Nemám naštěstí kůži v tak strašném stavu, ale musím říct, že na tomhle krému mě nejvíce zaujala velice svěží, zajímavá vůně. Obsahuje meduňku a její přírodní silice a ještě nikdy jsem necítila nic podobného, opravdu fajn. Krém je opět trošku hustší konzistence, ale bez problému jsem ho rozetřela, aniž by mu dlouho trvalo vsáknout se a vytvořit na pokožce příjemný, jemný film. Na dotyk je pokožka sametová. Na zimu je tenhle krém podle mě ideální!

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Avene Cold Cream, 199 Kč (40 ml)

    Avene Cold Cream Výživný zklidňující krém, 199 Kč (40ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Nejsem úplně pravidelný a poctivý uživatel krémů, ale v zimě to prostě jinak nejde. Mám pokožku mnohem sušší, a tak všechny ostatní krémy, které mi zdobí koupelnu, jsou v tu chvíli k ničemu. Na první dojem je Avene trochu mastnější, což mě z počátku vyděsilo. Nemám úplně bezproblematickou pokožku, takže jsem se bála, aby se mi póry neucpaly ještě více. Používala jsem ho pár týdnů. U tohoto rozmezí už mám vyzkoušeno, že se po jeho uplynutí změny na mé pokožce projeví. A nic. Naopak – místo ucpaných pórů jsem se radovala z jemné pokožky a výsledek jsem cítila už po chvíli. Navíc mě baví, že má velmi jemnou, nevtíravou vůni, takovou téměř až maminkovskou. Já jsem tedy byla s krémem nadmíru spokojená!

    Čtěte také, jak dopadla další redakční kosmetická testování.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.