Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Test jarních tvářenek: Drogerie nabízejí přijatelný kompromis

  • 5. května 2016 | 06:00

    Nic nepůsobí tak mladistvě, sexy a odpočatě jako růžová líčka. Nikde ale není řečeno, že byste si nemohla pomoci trochou tvářenky. Vyzkoušely jsme jich za vás několik s trendy růžovými jarními odstíny. Jak dopadly a která by vám rozhodně neměla chybět?

  • theBalm – DownBoy, 449 Kč

    theBalm tvářenka DownBoy, 449 Kč, koupíte na www.theBalm.cz
    Autor: archiv firem

    Možná se vám zdá skoro pět set korun za tvářenku jako přemrštěná částka, ale věřte, že tato od značky theBalm má tak neuvěřitelnou pigmentaci, že vám vydrží několik let. Bez nadsázky! Musíte mít opravdu velmi lehkou ruku, abyste po nanesení nevypadala jako Marfuša z Mrazíka. Nemusíte se ovšem bát, že by vám nevydržela celý den. Společně s neskutečně originálním obalem je toto tvářenka, kterou zkrátka potřebujete.

    Známka jako ve škole: 1

  • Catrice – Multi Matt, 113 Kč

    Catrice tvářenka Multi Matt, 113 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tato tvářenka se nabízí ve dvou paletách odstínů – růžových a fialových. Ty růžové jsou opravdu hodně svěží, pokud vám tedy již bylo třice nebo víte, že máte tón pleti, kterému růžová nesedí, sáhněte spíš po těch vínových. Jinak tvářenka nabízí velmi dobrý poměr ceny a výkonu. Zamilujete si kombinaci čtyř odstínů, se kterou budete moci kouzlit. Je opravdu matná, bez třpytek a vydrží poměrně dlouho, i když je třeba ji během dne poopravit.

    Známka jako ve škole: 2

  • Artdeco Beauty Blush, 55 Kč

    Artdeco Beauty Blush, 550 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Značku Artdeco milujeme také pro její limitované kolekce s krásnými designovými obaly, z jaké je i tato tvářenka. Má nádherný reliéf květů a pyšní se hned čtyřmi odstíny. Ty nejsou matné, ale mají jemný shimmer – velkých třpytek se bát nemusíte, ale rozjasňující efekt vás nemine. Má velmi dobrou pigmentaci a na tvářích vydrží půl dne. Bohužel ale trošku práší.

    Známka jako ve škole: 2

  • Dermacol Duo Blusher, 129 Kč

    Dermacol Duo Blusher, 129 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Pokud chcete levnou, funkční tvářenku z drogerie, která vám navíc místo jednoho odstínu poskytne hned dva, pak je tato s krajkovým reliéfem od Dermacolu tou pravou pro vás. Nižší cena je samozřejmě něčím vykoupena, naštěstí to ovšem není kvalita produktu, ale absence zrcátka a štětečku a na první pohled laciný, plastový obal, který se rychle ošoupe. Kvalitou je ale tvářenka skvělá! Krásně pigmentovaná, matná, práší málo a na tvářích drží několik hodin.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Yves Rocher, přirozená tvářenka, 189 Kč

    Yves Rocher přirozená tvářenka, 189 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Elegantní a ideální do kabelky – taková je mono tvářenka od Yves Rocher. Vybrat si můžete hned z osmi odstínů, takže určitě najdete ten, který vám sedne. Má malé, kompaktní rozměry, ale budete se muset obejít bez zrcátka i bez štětečku. Je sytě pigmentovaná, matná bez třpytek a práší jen lehce. Trvanlivost je slušná: několik hodin.

    Známka jako ve škole: 2

  • Alcina Brilliant Blush, 499 Kč

    Alcina Brilliant Blush Tripple, 499 Kč, koupíte v kosmetickém salonu
    Autor: archiv firem

    Tripple tvářenka od Alciny vás nadchne nejen designově perfektním obalem, ale i kombinací tří krásných odstínů. Při jejím používání musíte být ale opravdu opatrná! Je totiž tak sytě pigmentovaná, že je velmi snadné ze sebe udělat cirkusového klauna. Musíte ji nanášet jen štětcem a ideálně přebytečnou tvářenku oklepat. Díky tomu vám ale vydrží velmi dlouho. Tvářenka má výbornou výdrž, a jedinou nevýhodou tak je, že na náš vkus příliš práší.

    Známka jako ve škole: 2

  • Astor Skin Match, 165 kč

    Astor Trio tvářenka Skin Match, 165 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Další z tvářenek, které se pyšní velmi dobrým poměrem ceny a výkonu. Tvářenka obsahuje 3 odstíny, takže se trefíte nejen do svého tónu pleti, ale i do momentální nálady. Navíc obsahuje i štěteček a poměrně velké zrcátko, tudíž ji můžete nosit s sebou a podle potřeby ji poopravit během dne. Je slušně pigmentovaná a vydrží pár hodin. Práší jen málo. Za 165 Kč nabízí ideální kompromis mezi levnou a luxusní kosmetikou.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: brig
Diskuse ke článku
.