Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Test přípravků proti pocení nohou: Je lepší sprej, nebo pudr?

  • 4. srpna 2016 | 06:00

    Pocení nohou a s ním spojený nepříjemný zápach jsou to, co nás v létě trápí asi nejvíc. Pokud máte otevřené sandály, dá se to vydržet, co když ale běháte celý den v uzavřených balerínách? Řešením je pořídit si přípravek proti pocení nohou. Všechny testované dokázaly zabránit nepříjemnému zápachu, který ale opravdu zabrání pocení?

  • Redaktorka VIP Lucka testovala:

    Crystal Spring Deo sprej Salt of the Earth, 185 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Crystal Spring Deo, sprej Salt of the Earth, 185 Kč

    Sprej na nohy Salt of the Earth zaujme už na první pohled krásným designem a taky tím, že je 100% přírodní. Sprej obsahuje výtažek z aloe vera a mentolu, takže při použití osvěží vaše chodidla, ale vůně není nijak vtíravá. Byla jsem příjemně překvapena, že v jedněch botách, ve kterých mívám problémy se zápachem, mi sprej pomohl. Přestože se mi chodidla v botách zpotila, nepříjemný odér se nedostavil. V mé kabelce do konce léta nejspíše vydrží!

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka vztahů Irena testovala:

    Nobilis Tilia Deodorační pudr šalvěj, 189 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Nobilis Tilia, deodorační pudr, šalvěj, 189 Kč

    Pokud má něco zamezit vlhkosti vzniklé v důsledku pocení, věřím pudru. Po nanesení máte dost dlouho pocit, že nohy jsou suché a potí se mnohem méně. Vůně šalvěje je poměrně intenzivní, zato u mě ale vyvolává pocit čistoty až dezinfekce. Pokožka chodidel je pak logicky více vysušená, takže ji při pravidelném používání pudru bude potřeba večer mazat intenzivněji. Jenže aby to fungovalo, musíte to nejdřív nanést, a to je u pudru trochu problém. Doma v koupelně ještě snesete, že vám prášek víří všude okolo, na nějakou nenápadnou nebo rychlou aplikaci v práci přes den ale raději zapomeňte.

    Známka jako ve škole: 2

  • Produkční Boženka testovala:

    Hansaplast sprej na nohy Silver Active, 115 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Hansaplast, sprej na nohy Silver Active, 115 Kč

    Antiperspirant na nohy jsem zkoušela poprvé a naivně jsem čekala, že se mi po něm nohy opravdu nebudou potit. To se bohužel nestalo. Používala jsem ho v opravdu horké letní dny a vždy, když jsem ho nastříkala, tak byly nohy absolutně suché a voňavé. Vůně vydržela celý den, ale suchost ne. Nohy se v letních střevících potily vesele dál, ale musím přiznat, že svěže voněly celý den.

    Známka jako ve škole: 2

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Dermacol Osvěžující sprej na nohy a do bot, 99 Kč, koupíte na www.dermacol.cz neb v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Dermacol, osvěžující sprej na nohy a do bot, 99 Kč

    Jsem maximálně spokojená. Myslím si, že Dermacol Fresh Shoes sprej je věc, kterou by každá žena v letních parných dnech měla mít v kabelce. Kromě toho, že příjemně voní, tak je velmi osvěžující. Není tak nic lepšího než si v práci sundat lodičky a nastříkat si na namáhané nohy tento sprej. A také si trochu šplíchnout do bot, aby případně eliminoval zápach nohou. Nečekejte, že se vám po jeho nanesení chodidla potit přestanou – nic takového ani sprej neslibuje. Ale jako osvěžení a prevence proti zápachu – super.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    LUSH pudr na nohy Twinkle Toes, 265 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    LUSH, pudr na nohy Twinkle Toes, 265 Kč

    V první řadě prášek zabraňující pocení nohou LUSH Twinkle Toes krásně voní. A to nejen ráno, kdy si ho nanesete, ale i po celý den. Co se tedy týče eliminace zápachu, funguje perfektně. Pudr slibuje, že po jeho aplikaci se vám nohy potit nebudou. Nemůžu říct, že by to byla naprostá pravda, nicméně chodidla se mi i v těch nejparnějších dnech potila zásadně méně, takže i v tomto směru svůj účel splnil. Jediné, co mi přišlo trochu nepraktické, byla lahvička, ve které prášek je. Hůře se to z ní dávkuje a prášek je všude pod vámi. Chce to cvik!

    Známka jako ve škole: 1-

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Perspirex antiperspirant lotion na ruce a nohy, 430 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Perspirex, antiperspirant lotion na ruce a nohy, 430 Kč

    Jedna aplikace vydrží 3 až 5 dnů? Tak to musím zkusit! A byla jsem velmi překvapená. Efekt mi vydržel spíše 2 až 3 dny, ale i to je skvělé. Obzvláště v letních dnech, kdy na pocení rukou i nohou opravdu trpím. Navíc se nesmyje ani ve sprše! Pokud je na tom někdo stejně, můžu rozhodně doporučit. Přípravek má však rozhodně i své nevýhody. Raději bych, kdyby se aplikoval jako sprej, rozmazávání rukama nemám příliš v lásce. Také mi trochu vadilo, že kůže na dlaních se hodně zmatní, a je dokonce až vysušená. Nakonec bych ještě vypíchla, že "nemocniční" vůně přípravku mi v tomto případě opravdu vyhovuje mnohem více než vůně lesního ovoce nebo pralesa. Za účinnost si ovšem připlatíte.

    Známka jako ve škole: 1

  • Editorka Markéta testovala:

    Nobilis Tilia Levandulový pudr Leontýna, 214 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Nobilis Tilia, levandulový pudr Leontýna, 214 Kč

    Tento výrobek je moc příjemný, krásně voní, má přírodní složení, a dokonce bych řekla, že i funguje, a to jsem ho testovala i v gumových botách. Jediný, ale zato opravdu veliký problém je nalézt způsob, jak pudr důstojně nanést na nohy, aniž byste měla všude bílo. Já jsem na jiný postup než ten, že si nohu podložíte novinami a ty pak vyhodíte, nepřišla.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: brig
Diskuse ke článku
.