Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velký test antiperspirantů: Které dokážou zabránit pocení i zápachu?

  • 23. června 2016 | 06:00

    Milujeme léto i sluníčko, ale s tropickými teplotami také nastává ten nepříjemný problém, kterým je pocení. Rozhodly jsme se proto otestovat novinky i stálice na poli antiperspirantů. Které vás dokážou ochránit před potem, zápachem a přitom nedělají skvrny na oblečení?

  • Editorka Markéta testovala:

    Fa Dry Protect, sprej, 80 Kč

    Fa Dry Protect antiperspirant Cotton Mist, 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Vyhovuje mi, že skoro vůbec není cítit, takže nepřerazí vůni parfému. Nezanechává bílé skvrny ani neušpiní černé oblečení. Jenom mi vadí, že bezprostředně po aplikaci mě kvůli spreji škrábe v krku. Slibuje 48h účinnost, ale tomu snad nikdo nevěří. Navíc je přece normální se denně sprchovat. Pokud se nastříkáte ráno, odpoledne budete ještě v pohodě.

    Známka jako ve škole: 2

    Ziaja Blocker, roll-on, 49 Kč

    Ziaja Blocker antiperspirant roll on, 49 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Levná značka Ziaja patří mezi mé oblíbené. Tentokrát ovšem zklamala, protože mě po aplikaci děsně pálila kůže v podpaží. To přerazilo všechny pozitivní efekty, jako třeba ty, že nezanechá bílé skvrny ani neobsahuje parabeny. Otestovat, jak moc ochrání před potem, jsem ovšem kvůli pálení nedokázala.

    Známka jako ve škole: 4

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Rituals Dao Spray, 235 Kč

    Rituals Dao Anti-Perspirant Spray, 235 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Značku Rituals miluju už jenom pro jejich nádherné obaly, ale ty u kosmetiky samozřejmě ani zdaleka nejsou všechno. Tento antiperspirant krásně voní a přitom nepřerazí vůni parfému, což je rozhodně bod plus. Pravdou ale je, že pocení příliš nezabrání a už po 3 hodinách je potřeba aplikaci zopakovat. Pokud to ale neuděláte,  zápachu se bát nemusíte. Potit se sice budete, ale antiperspirant pot rozkládat nedovolí. Není-li vám líto dát více než 200 korun za antiperspirant, můžu ho s klidným srdcem doporučit.

    Známka jako ve škole: 2

    Adidas Adipure, 89 Kč

    Adidas Adipure woman deospray, 89 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Cože? Antiperspirant bez hliníku, který má zabraňovat pocení? Na novinku od značky Adidas jsem byla velmi zvědavá a upřímně musím přiznat, že mě sprej nadchl. Není sice schopen zabránit pocení tak dobře jako jeho nepřekonatelný Climacool kolega, ale na dobrých 5 hodin vás ochrání, a to i při tropických vedrech. Za absenci hliníku je opakovaná aplikace daní, kterou nemám problém zaplatit.

    Známka jako ve škole: 1

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Nivea Invisible for Black & White, 88 Kč

    Nivea Sprej antiperspirant invisible for black and white, 88 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jeden z mála antiperspirantů, které opravdu fungují. Díky pojistce máte jistotu, že kamkoli ho zabalíte, nedojde k nehodě. Velkou nevýhodou však pro mě je, že poměrně hodně barví. Jelikož nosím často černé oblečení, trochu mě to při ranních přípravách zdržuje. Když si přípravek nanesete a necháte ho dostatečně zaschnout, na tričko se vám už neobtiskne.

    Známka jako ve škole: 2

    Bourjois High Trust, roll-on, 69 Kč

    Bourjois High Trust roll-on, 69 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant slibuje ochranu na 72 hodin, což mě vždycky trochu vyděsí. Opravdu existují lidé, kteří se tak dlouho neosprchují, nebo se přípravek "zažere" tak hluboko pod kůži, že ho vodou nesmyjete? Každopádně přestože nejsem fanda kuličkových antiperspirantů, tenhle je fajn. Především díky tomu, že se neobtiskává na oblečení, respektive ho nezabarví. Navíc příjemně a svěže voní, takže zároveň funguje jako deodorant. Ale jestli funguje celých 72 hodin, to vám nepovím...

    Známka jako ve škole: 2-

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Rexona Maximum Protection, 159 Kč

    Rexona Maximum Protection Sensitive Dry deostick, 159 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Můj první dojem byl trochu rozpačitý, trvalo mi pár minut, než jsem zjistila, jak si ho vlastně vůbec aplikovat. Nicméně poté antiperspirant splnil to, co sliboval. Zamezil pocení, a navíc skutečně hezky voní a cítila jsem ho po celý den. Když se tedy na začátku užívání poperete s první aplikací, pak budete spokojena. Jestli má ale ještě nějakou nevýhodu, pak je to špinění oblečení. Je tedy potřeba dát si při oblékání pozor.

    Známka jako ve škole: 2

    Eucerin, intenzivní antiperspirant, 199 Kč

    Eucerin Intenzivní antiperspirant sprej, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Antiperspirant se má používat vždy večer, před spaním, a pak slibuje výdrž až 72 hodin. Přiznám se, tak dlouho jsem to nikdy nevydržela – vzhledem k tomu, že se denně koupu. Nicméně těch téměř čtyřiadvacet hodin, co ho mám, skutečně funguje. Je bez zápachu, ale rozhodně redukuje pot. Bohužel ale musím říct, že mě jeho aplikace pálila. Je to trochu nepraktické – nanášet před spaním, po koupeli, kdy se člověk v podpaží oholí… Možná mám ale jen citlivější pokožku.

    Známka jako ve škole: 2-

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Garnier Neo, sprej, 69 Kč

    Garnier Neo antiperspirant deospray, 69 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Hned na začátku mě trochu překvapil rozprašovač. Ne že bych nebyla zvyklá na sprejové antiperspiranty, ale tenhle má novinku! Musíte totiž prostrčit prst kroužkem, který když ho zmáčknete, začne po celém obvodu rozstřikovat obsah lahvičky. Upozorňuji jen: dejte pozor, kterou stranou prostrkujete prst – zpočátku je to trochu matoucí – abyste neskončila s dlaní plnou antiperspirantu. Jinak vůně super, efekt standardní.

    Známka jako ve škole: 2

    Perspirex Comfort, 360 Kč

    Perspirex Roll-on Comfort, 360 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Perspirex je antiperspirant, který se nanáší po sprše večer na noc. Je to kulička a obsah balení není velký, zato má opravdovou sílu. Zarazí vás – možná tak jako mě – velice silný odér. Pokud jste přírodní člověk, tenhle produkt není zaručeně pro vás. Má vysoké dávky aluminia, které zajišťují, že se přestanete potit. Stačí ho používat ze začátku každý den, poté už stačí jen dvakrát týdně. Vydrží i přes sprchování nebo koupání. Doporučuji například na víkendové festivaly.

    Známka jako ve škole: 2

  • Editorka Radka testovala:

    Ziaja Sensitive, roll-on, 49 Kč

    Ziaja Sensitive antiperspirant roll on, 49 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Neurazí, nenadchne. Oceňuju, že není extra parfemovaný. Vyhovuje mi to, že jde o kuličku, mám je radši než tuhé antiperspiranty. I když nejradši mám spreje. Tenhle antiperspirant není moc velkým dříčem, poslouží ve dnech, kdy není extra horko, a tehdy, když se nebudete moc namáhat.

    Známka jako ve škole: 3

    Adidas Climacool, 79 Kč

    Adidas Climacool 48 h Woman antiperspirant, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Můj oblíbený antiperspirant, k němuž se vždycky vracím potom, co vyzkouším něco jiného, co mě nenadchne. Tenhle totiž funguje. Vím, že existují i výrobky, které slibují delší výdrž až 48 hodin, ale jejich účel moc nechápu – proč bych něco takového měla chtít? Adidas mi poslouží vždy během celého dne, a to je to, co mi úplně stačí.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Bourjois Paris Extreme Protection, 86 Kč

    Bourjois Paris Extreme Protection, 86 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Tento antiperspirant mne okamžitě zaujal svou vůní, která nejvíce připomíná nějakou ovocnou žvýkačku. Je svěží a – nenapadá mě jiné slovo než veselá. Vesele působí i balení a dobrý pocit vydržel i po aplikaci přípravku, neboť funguje. Antiperspirant nedráždí, vůně je zprvu intenzivní, po chvíli vyprchá a člověka neobtěžuje. A přípravek vydrží – na deodorant ve spreji – poměrně dlouho. V běžném klimatizovaném kancelářském provozu klidně i celý den. V extrémním teple pochopitelně méně.

    Známka jako ve škole: 1

    Nivea Protect & Care, 88 Kč

    Nivea Sprej antiperspirant Protect and Care, 88 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Novinka od Nivea slibuje ochranu po celé dva dny, ale ruku na srdce – kdo by to zkoušel a večer se prostě neumyl? Já sprej Protect & Care vystavila zkoušce v posilovně, tou prošel na výbornou. Příjemná je i jeho vůně čistoty. Jediné, co mi na těchto dlouhotrvajících antiperspirantech vadí, je film, který na pokožce vydrží. Přes něj neprosákne opravdu ani kapka potu. Je to sice dobré pro vypjaté situace, jako jsou třeba důležitá porada nebo prezentace před lidmi, ale v každodenním životě mám pak pocit, že póry pokožky jsou totálně neprodýchnutelně zakryté.

    Známka jako ve škole: 2

  • Hodnocení

    Perspirex Roll-on Comfort, 360 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Nejúčinnější:

    Jako nejúčinnější antiperspirant proti pocení se ukázal Perspirex, který opravdu funguje dokonale. Jeho nevýhodou je ale vysoké procento chemických látek a také vysoká cena.

    Adidas Climacool 48 h Woman antiperspirant, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejlepší poměr cena/výkon:

    Nekorunovaným králem našeho testování je jednoznačně Adidas Climacool, který funguje spolehlivě, je levný a hezky voní.

    Adidas Adipure woman deospray, 89 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Překvapení testu:

    Nejvíce jsme byly nadšené z novinky Adidas Adipure, jediného antiperspirantu bez hliníkových solí. Ten vás před pocením ochrání na důstojných 5 hodin.

     

    Čtěte také: JAKÝ KRÉM NA OPALOVÁNÍ BYSTE SI NA LÉTO MĚLA POŘÍDIT?

Autor: brig
Diskuse ke článku
.