Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test make-upů do 300 korun: Zjistily jsme, že utrácet není třeba!

  • Video se připravuje ...
    17. března 2016 | 06:00

    Make-up můžete pořídit za pár stovek, stejně jako za něj bez mrknutí oka můžete utratit i dost přes tisícovku. Je to ale potřeba? Rozhodly jsme se otestovat make-upy, které běžně seženete pod 300 korun. Jsou dostačující, nebo se vyplatí sáhnout hlouběji do kapsy?

  • Dermacol Wake & Make Up, 329 Kč

    Redaktorka zdraví Maruška:

    Dermacol make-up odstraňující známky únavy, 329 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Make-up příliš nepoužívám, vystačím si s BB krémem, protože mám pocit, že make-up je až příliš zatěžující pro mou pleť – a hlavně jeho aplikace je posléze vidět. Byla jsem tedy mile překvapena, když jsem vyzkoušela Dermacol Wake Make-up. Dobře se nanáší a roztírá a hlavně pleť krásně sjednotí. Mám problémy s poměrně dost viditelnými kruhy pod očima, ty ale dokáže skvěle zamaskovat. Celý den jsem pak vůbec necítila, že bych na sobě nějaký make-up měla, a přitom jsem neměla odpoledne potřebu si „masku“ na obličeji jakkoliv upravovat. I když stojí lehce přes tři stovky, většinou v drogerii narazíte na nějakou slevu a pak rozhodně neváhejte.

  • Rimmel Match Perfection, 159 Kč

    Módní redaktorka Andrea:

    Rimmel Sjednocující make-up Match Perfection, 159 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento make-up používám už téměř rok a jsem s ním nadmíru spokojená. Mám spíše sušší pleť, kterou mi rozzáří, a když se nezpotím nebo se neopírám rukama o obličej, vydrží mi celý den. Přes zimu používám nejsvětlejší odstín Ivory, ale teď už přecházím na jarní tmavší odstín Classic Beige. Jedinou nevýhodou je, že se make-up opravdu těžce smývá z rukou, na kterých mi většinou i po důkladném vydrhnutí mýdlem zbudou viditelné mapy. Ale to bych vám neměla prozrazovat, protože správně se make-up nanáší štětcem.

  • Avril, přírodní make-up, 239 Kč

    Kosmetická redaktorka Brigita:

    Avril přírodní make-up, 239 Kč, koupíte na www.nuspring.cz
    Autor: archiv firem
    Přírodní make-upy jsou má parketa, protože nemůžu používat žádnou kosmetiku se silikony, po kterých se mi okamžitě dělají pupínky. A sehnat takový make-up v drogerii je bohužel téměř nemožné. Make-up Avril má čistě přírodní složení a velmi příjemnou cenu, takže jsem na něj byla zvědavá. Voní nevtíravě, stejně jako většina přírodní kosmetiky, má střední krytí a bez problémů vydrží po celý den. Na mastné pleti se ale začne po pár hodinách od nanesení lesknout, takže je potřeba ho během dne občas přepudrovat. Také s roztíráním je – vzhledem k absenci silikonů – potřeba dát si trošku na čas. Mně se k aplikaci nejvíc osvědčil Beauty Blender. Za cenu 239 korun je to přírodní make-up, který můžu ráda doporučit.

  • Oriflame Giordani Gold, 299 Kč

    Redaktorka hobby Irena:

    Oriflame Omlazující make-up Giordani Gold, 299 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Make-up Giordani Gold od Oriflame mne opravdu mile překvapil. Voní úplně jemňounce, do pleti se výborně a rovnoměrně vstřebává a nezanechává žádné skvrny, naopak pleť výborně sjednocuje. Díky tomu vypadá pokožka opravdu zdravější a mladší. Patří spíše k těm jemnějším a lehčím, je prodyšný a na obličeji neudělá žádnou masku. Lehce zakryje kruhy pod očima, větší nedokonalosti ale spolehlivě nezakryje. Pleť vydrží matná po celý den. Přestože tento make-up normálně stojí necelou pětistovku, Oriflame ho má často v akci za 299 korun. Za tuto cenu se pak více než vyplatí!

  • Avon Bright Start, 159 Kč

    Redaktorka VIP Gábi:

    Avon rozjasňující make-up Bright Start, 159 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Jelikož pleť potřebuje neustále něčím vyživovat, rozjasňovací make-up Bright Start je nadupaný vitaminy a antioxidanty. Vitamin C je pro zářivou pleť a elastiny a kolageny jsou zase pro lepší pružnost. Olivové listy by měly obsahovat antioxidanty chránící pleť před škodlivým vlivem okolí. Mně připadal jako příjemný, lehce roztíratelný přípravek, který netvoří mapy a jemně sjednocuje tóny pleti. Když jsem si zapomněla pod make-up dát krém, vůbec to nevadilo, Bright Start jednoduše zastoupil jeho funkci a pleť jsem neměla vysušenou.

  • Catrice Nude Illusion, 212 Kč

    Editorka Radka:

    Catrice Make-up Nude Illusion, 212 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejdříve bych make-up chtěla pochválit za balení, skleněné lahvičky s pumpičkou mám asi nejraději ze všeho. Obávala jsem se, že mi výrobek úplně nesedne. Jsem sice bledule, ale potřebuju zamaskovat nějaké ty nedostatky pleti, a to líčení typu "nude" ne vždy dokáže, protože výrobci zaměňují přirozený vzhled s tím, že výrobek toho moc nedokáže. To se tady naštěstí nepotvrdilo. Kryje dobře, možná trochu moc matuje, ale mně to vyhovuje. Je trochu hustější, takže k dokonalému rozetření rozhodně doporučuji kvalitní houbičku. S většími červenými fleky a pupínky by si možná neporadil, ale běžné nedostatky zakryl spolehlivě. Takže za mě spokojenost.

  • Astor Skin Match Protect, 299 Kč

    Šéfredaktorka Markéta:

    Astor Skin Match Protect, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Příjemný lehký make-up, který vás moc nezaujme. Za celkem nízkou cenu ale dostanete standardní výkon. Nedráždí pokožku, a to ani kolem očí, dobře se roztírá, ale podle mě málo kryje. Rozhodně bych neřekla, že dokonale vyrovná nejednotné zbarvení pleti. Na druhou stranu díky tomu alespoň nevysušuje pokožku a nezdůrazňuje vrásky, jak se to u hutnějších výrobků často stává.

  • Rimmel London Lasting Finish 25h, 199 Kč

    Redaktorka zdraví Maruška:

    Rimmel London Lasting Finish 25h, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Ačkoliv kosmetiku Rimmel mám jindy ráda, s make-upem Lasting Finish jsme se asi úplně neskamarádily. Mám smíšenou pleť, a tak si dávám čím dál tím větší pozor, co si na ni nanáším. Rimmel zrovna nebyl tou správnou volbou. Po dlouhodobějším užívání mi vyskákaly pupínky, což akorát potvrdilo mou teorii o tom, že make-up sám o sobě je poměrně mastný, a tak trvá trochu delší dobu, než na pokožce zaschne. Teď v zimě to sice není tak dramatické, ale představa, že si ho nanáším v létě, kdy se člověk více potí, je nic moc.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.