Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Velký test kompaktních pudrů: Připlaťte si. Vyplatí se to!

  • 21. dubna 2016 | 06:00

    Kompaktní pudr je věc, bez které se většina z nás neobejde. Mít ho v kabelce na běžné opravy líčení během dne je zkrátka k nezaplacení. Otestovaly jsme jich hned 11 z různých cenových kategorií. Který se vyplatí si pořídit?

  • Dermacol, minerální pudr, 159 Kč

    Známka jako ve škole: 2

    Dermacol, minerální kompaktní pudr, 159 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem
    Minerální pudr od značky Dermacol vypadá poněkud netradičně díky barevným částečkám – bleděmodá, růžová a žlutá tělíska mají pleť rozjasnit. Mně osobně vyhovuje, kryje lehce, nevysušuje a jediné, co mu můžu vytknout, je poměrně komplikované balení, protože zrcátko a prostor pro labutěnku jsou zespoda, takže manipulace při nanášení je trošku komplikovanější.

  • Yves Rocher, zmatňující pudr, 299 Kč

    Známka jako ve škole: 2

    Yves Rocher, zmatňující pudr pro bezchybnou pleť, 299 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Tento pudr má velice pěkný obal. Jednoduchý, černý a elegantní. Uvnitř jsou praktické zrcátko a štěteček. V každém případě – štěteček se hodí spíš jen pro dopudrování během náročného dne, ale jde to s ním docela ztuha. Pudru jako takovému v podstatě není co vytknout. Je příjemný, dobře drží, nevysušuje a nedělá mapy.

  • theBalm, matující pudr Sexy Mama, 446 Kč

    Známka jako ve škole: 2

    theBalm Sexy Mama, neviditelný matující pudr, 446 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem
    Neviditelný, to je klíčové slovo, které je u tohoto pudru naprosto zásadní. Na pleti opravdu není vidět. Je ideální na zafixování make-upu. Krytí a tónování od něj nechtějte – ani k tomu neslouží. Vzhledem k tomu, že nepráší, vydrží vám opravdu dlouho. Vyzdvihnout musím také nádherný design obalu a praktické zrcátko. Hodí se ale spíše pro opravdu mastnou pleť, protože suchá místa má tendence ještě víc vysušit, což je daň za jeho perfektní matující schopnosti.

  • Oriflame, minerální pudr Giordani Gold, 429 Kč

    Známka jako ve škole: 1

    Oriflame, minerální kompaktní pudr Giordani Gold, 429 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Pudr mile překvapil. Při nanášení nepráší, pleť vydrží dlouho matná, a to i v náročnějších podmínkách, kdy se člověk opotí. Pokud máte make-up, stačí ho opravdu tenká vrstva, jinak vám na obličeji udělá pěknou masku. Když make-up nepoužijete, dokáže ho pudr téměř nahradit. Ocenila jsem, že se na pudru při používání nedělají tuhé mapy. Také houbička se skoro nezanáší ani nerozpadá. Cena 429 Kč je podle mého názoru přijatelná.

  • Dr. Hauschka, vyrovnávající pudr, 799 Kč

    Známka jako ve škole: 1

    Dr. Hauschka, vyrovnávající kompaktní pudr, 799 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem
    Cena, cena, cena, to je to jediné, co vám u tohoto pudru bude vadit. Ve všem ostatním je totiž bezchybný! Je přírodní, takže se nemusíte bát silikonů ani parabenů, krásně sjednocuje, optimálně kryje, nevysušuje, matuje a na pleti je naprosto neviditelný. Navíc vydrží matovat několik hodin, takže pokud se vám pleť nemastí, není potřeba jej obnovovat. Krásné balení s velkým zrcátkem je příjemným bonusem.

  • Astor Skin Match, 169 Kč

    Známka jako ve škole: 2

    Astor Skin Match, pudr, 169 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Co se týče "výbavy", tento pudr splní vaše požadavky na praktičnost, protože jeho součástí jsou i houbička a zrcátko pro úpravy během dne. Pudr sice víc práší, takže si musíte při nanášení dávat pozor, aby vám nenapadal na oblečení, ale na obličeji je skvělý. Dlouho vydrží, nedělá skvrny ani suché šupiny.

  • Rimmel Lasting Finish, 199 Kč

    Známka jako ve škole: 3

    Rimmel Lasting Finish, pudr, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud nemáte mladou a velmi se mastící pleť, z tohoto pudru nadšená spíše nebudete. Je totiž až příliš matující. Nerozjasňuje a má tendenci zvýrazňovat suchá místa. Některá kosmetika je zkrátka určená jen pro mladší věkovou skupinu. Bohužel ani příliš nevydrží, a abyste měla pleť matnou, budete ho muset během dne obnovovat. Na druhou stranu pod ním pleť dýchá. Neurazí, ale ani nenadchne.

  • Miss Sporty So Matte, 80 Kč

    Známka jako ve škole: 3

    Miss Sporty So Matte, kompaktní pudr, 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Miss Sporty cenou i kvalitou splňuje atributy kosmetiky pro náctileté. Občas se sice objeví klenot, tento pudr mezi ně ale spíš nepatří. Výběr odstínů není nic moc a spíš vám nesedne. Také je určený pro mastnou pleť, takže má tendenci zvýrazňovat suchá místa. Matuje slušně, a pokud se trefí do vašeho tónu pleti, za ty peníze se vyplatí ho vyzkoušet.

  • NYC BB Radiance Smooth, 99 Kč

    Známka jako ve škole: 2

    NYC BB Radiance Smooth Skin, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na to, jak má obyčejné balení a nízkou cenu, vás pudr překvapí. Jediné, co můžete hned hodit do koše, je houbička, se kterou není možné pudr nanést rovnoměrně v tenké vrstvě. Balení obsahuje i malé zrcátko, které je ale tak malé, že sledujete vždy jen část obličeje. Pokud ovšem používáte běžný štětec a zrcadlo v koupelně, nanáší se moc pěkně a má výborné krycí i fixační vlastnosti.

  • J. Cat Beauty, minerální pudr, 259 Kč

    Známka jako ve škole: 1

    J.Cat Beauty, minerální kompaktní pudr, 259 Kč, koupíte na www.jcatbeauty.cz
    Autor: archiv firem
    Tento si nás získal! Ačkoliv se na první pohled zdál velmi světlý, dokáže pokožku hezky sjednotit, působí přirozeně a skvěle funguje dohromady ať už s make-upem nebo BB krémem. Obal je navíc velmi odolný, a i když vám vypadne z ruky, pudru se nic nestane. Vydrží dlouho a je neviditelný, což je další plus. Jediným minusem je, že nemá ani zrcátko, ani labutěnku, takže bez štětce se neobejdete.

  • Essence, mozaikový pudr, 85 Kč

    Známka jako ve škole: 3

    Essence, Mozaikový pudr, 85 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Další z pudrů určených pro mladší ročníky. Je dost tmavý, a pokud už se na vás podepsaly nějaké sluneční paprsky, pravděpodobně vám nesedne. Navíc obsahuje třpytky, takže se po jeho aplikaci lesknete. Je lehký a příjemně voní. Na fixaci denního líčení se nehodí, na dovolené u moře nebo na letním festivalu ho ale oceníte.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.