Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Test sprchových olejů: Nahradí sprchový gel i tělové mléko v jednom

  • 8. září 2016 | 06:00

    Pokud jste ještě nezkusila sprchový olej, měla byste to urychleně napravit. Po létě vás dokáže krásně hydratovat, je skvělý jako podklad pro holení nohou a navíc je po něm pokožka vláčná, takže už nemusíte používat tělové mléko. Se kterými jsme byly nejspokojenější my?

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Primavera růže a osmantus, 229 Kč

    Primavera Růže Osmanthus sprchový krém, 229 Kč za 200 ml, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Díky přidanému extraktu ze zázvoru je opravdu osvěžující - především ho oceníte, když je venku horko. Již po prvním použití jsem měla kůži příjemně staženou (pevnou) a hladkou. Nebojte se mastného efektu - rozhodně se klidně po použití můžete obléknout, aniž byste si zničila oblíbené šaty.

    Známka jako ve škole: 1

    Garnier olejový peeling, 159 Kč

    Garnier Zkrášlující tělový olejový peeling, 159 Kč za 200 ml, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Spojení sprchového oleje a peelingu mě nadchlo. Přípravek mě asi nejvíce oslovil svou vůní, která evokuje léto. Peeling je takový zlatý střed. Ani příliš hrubý, ani jemný. To mi opravdu vyhovovalo. Akorát efekt olej jsem trochu přehlédla. Vlastně bych si ani nevšimla, že je to v první řadě sprchový olej.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Nuxe sprchový olej, 205 Kč

    Nuxe Sprchový olej, 205 Kč za 200 ml, koupíte na www.nuxe-lekarny.cz
    Autor: archiv firem

    První, co vás uhodí do nosu, je dokonalá vůně medu, tolik typická pro výrobky značky Nuxe, která navíc po použití zůstane na pokožce ještě dlouho. Olej sám o sobě je velmi příjemný, rychle se vstřebává a není potřeba se po jeho použití již namazat.

    Známka jako ve škole: 1

    Panier des Sens sprchový olej, 217 Kč

    Panier des Sens Sprchový olej mandle, 217 Kč za 200 ml, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Na to, že se jedná o sprchový olej, na mycí houbě poměrně dost pění, což mě překvapilo. Pěnidlo má za účinek také to, že pokožka po použití tohoto produktu není tak hydratovaná, jak jsem u olejů zvyklá. Každopádně krásně voní po hořkých mandlích a pokožku nevysušuje.

    Známka jako ve škole: 2

    Rituals of Karma, 250 Kč

    Rituals sprchový olej Ritual of Karma, 250 Kč za 200 ml, koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem

    Krásný design i vůně, Rituals mě opět nezklamal. Olej je velmi příjemný a já jsem si ho oblíbila hlavně na holení nohou, kde na celé čáře překoná nejen ostatní sprchové oleje, ale i pěny a gely na holení. Po jeho použití se už nemusíte mazat tělovým mlékem a také oceníte praktickou pumpičku.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Eucerin pH5 relipidační sprchový olej, 199 Kč

    Eucerin pH5 Relipidační sprchový olej, 199 Kč za 200 ml, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Sprchový olej jsem zkoušela poprvé a musím říct, že Eucerin mě absolutně nadchl. Vůni nemá moc výraznou, ale jeho konzistence při mytí je úžasná. Utvoří na pokožce jemnou pěnu a zároveň s tím, co myje, cítím, že mi pokožku i vyživuje. Po sprchování je totiž krásně vláčná a je to skvělé, protože už nemám potřebu používat další přípravek.

    Známka jako ve škole: 1

    Yves Rocher Vyživující sprchový olej, 139 Kč

    Yves Rocher Vyživující sprchový olej, 139 Kč za 200 ml, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Tento olej úžasně voní, ale na rozdíl od Eucerinu se nepoužívá současně na mytí. Musíte se předtím umýt běžným sprchovým gelem a potom teprve využít vlhkosti vaší pokožky a pomocí oleje ji uzamknout v pokožce. Ta je po sprše úžasně hebká a voňavá a úplně k sežrání! Není to tak praktické jako mít olej i sprchový gel v jednom, ale výsledek na pokožce je super.

    Známka jako ve škole: 1

  • Editorka Markéta testovala:

    Nivea sprchový olej, 100 Kč

    Nivea sprchový olej Natural Oil, 100 Kč za 200 ml, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Na tomhle olejovém sprchovém gelu budete milovat jeho vůni, obsahuje olivový olej, ale voní po květinách. Na někoho by možná byl příliš intenzivní, ale já jsem nadšená. Provoní opravdu celou ložnici, i když nutno přiznat, že po jeho použití pokožka není až tak moc hydratovaná. Ale ta vůně!

    Známka jako ve škole: 2

    Jeanne en Provence výživný sprchový olej, 167 Kč

    Jeanne en Provence Výživný sprchový olej, 167 Kč za 250 ml, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Testovala jsem další sprchový olej a první, co mě potěšilo, je obal. Prostě obal prodává a tady to platí dvojnásobně. Jinak olej má dobré vlastnosti, moc hezky voní, ale že bych měla kůži hebkou, to se mi ani tentokrát nepodařilo. Prostě na mou stárnoucí kůži je cokoli málo.

    Známka jako ve škole: 2

    Ryor levandulový hydrofilní olej, 92 Kč

    Ryor Hydrofilní olej pro koupel a sprchu, 92 Kč za 200 ml, koupíte na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem

    Tak konečně olej, který moji kůži opravdu hydratoval. Je pravda, že po lahvičce bych asi bez předchozího vyzkoušení nesáhla, ale znáte to, není všechno zlato, co se třpytí. Za necelých 100 korun dostanete přípravek, který nejen dobře zvláční kůži, ale opravdu voní po levanduli. Pokud máte ráda Provence, je to přímo pro vás!

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Saloos Mojito, 113 Kč

    Saloos Sprchový olej Mojito, 113 Kč za 125 ml, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Jestli chcete pořád cítit vůni léta kolem sebe, potom určitě sáhněte po sprchovém oleji Saloos Mojito. Kombinace máty a limetky probere k životu nejen vás, ale i vaši pokožku. Olej je totiž hydratační a má dodat kůži potřebnou vláhu, kterou jí možná sebralo letní slunce. Jediné, co bych oleji vytkla, je balení. Než si z lahvičky trochu odlijete do ruky, abyste jej mohli nanést, musíte se pořádně snažit, aby další půlka neskončila ve výlevce. Kůži jsem ale poté měla jemnou a hebkou.

    Známka jako ve škole: 1

    Manufaktura s meruňkovým olejem, 215 Kč

    Manufaktura sprchový a koupelový olej s meruňkovým olejem, 199 Kč za 215 ml, koupíte na www.manufaktura.cz a v prodejnách Manufaktura
    Autor: archiv firem

    Jestliže nevěříte příliš sprchovým olejům, protože máte pocit, že pak budete mastná, tak potom začněte se sprchovým olejem od Manufaktury. Při nanesení na pokožku se vytvoří drobná pěna, takže z vás smyje nečistoty a přitom pokožku nezanechá mastnou. A navíc – krásně voní po meruňkách!

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Yves Rocher levandule a ostružina, 139 Kč

    Yves Rocher Sprchový olej Levandule a ostružina, 139 Kč za 200 ml, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Sprchový olej od Yves Rocher mě překvapil vlastností, na kterou nejsem u sprchových olejů vůbec zvyklá, on totiž bezvadně pění. Ostatní oleje, které jsem dřív vyzkoušela, vytvořily při kontaktu s vodou spíš takovou mléčnou emulzi. Samozřejmě, že i krásně voní, pro mě možná trochu uměle, ale ta pěna je opravdu něco.

    Známka jako ve škole: 2

    Nobilis Tilia hydrofilní olej, 334 Kč

    Nobilis Tilia hydrofilní olej s růží a mimózou, 334 Kč za 200 ml, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Olej, který vám dá přesně to, co od oleje chcete. Krásně voní, nedráždí pokožku a ta je po osprchování vláčná tak, že ji už nemusíte ani dodatečně mazat. Růže bohužel není má nejoblíbenější vůně, ale přesto na mě při sprchování dýchla rozkvetlá zahrada opravdu čistou přírodní vůní. Navíc se s tímto olejem můžete snadno i odlíčit. Jedinou nevýhodou je tak jeho vyšší cena.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka hobby Irena testovala:

    Saloos granátové jablko, 113 Kč

    Saloos Sprchový olej Granátové jablko, 113 Kč za 125 ml, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Sprchové oleje jsem si doslova zamilovala. Ten s granátovým jablkem od Saloosu má skvělé složení (velký podíl přírodních olejů), krásně voní, vůně na pokožce zůstane jen chvilku, což mi vyhovuje, protože se netluče s případnými dalšími a neobtěžuje. Dobře se roztírá, pokožka je po umytí hebká, vláčná, ale není mastná. Jelikož netrpím suchou kůží, je to pro mne akorát. Dvojku dávám za to jediné, co bych výrobku vytkla: za balení. Hrdlo je docela široké, oleje tak najednou vyteče do dlaně zbytečně hodně, lahvička je „omatlaná“ a olej zbytečně rychle ubývá.

    Známka jako ve škole: 2

    Fenjal sprchový olej, 129 Kč

    Fenjal sprchový olej, 129 Kč za 200 ml, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Naopak Fenjal má balení a dávkování oleje vyřešené výborně. Stačí ho málo, rozetře se dobře a jemně pění. Vůně je taková typicky „fenjalovská“, v koupelně docela intenzívní, ale na pokožce pak nenápadná a jemná. Kůže je hydratovaná, místy až mastná, bude vyhovovat spíše sušší pokožce. Pro mne osvěžující, příjemný výrobek, který splní to, co od něj čekáte za přijatelnou cenu.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.