Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test tělových krémů: Které se dobře vstřebávají?

  • 30. března 2016 | 10:00

    Tělové krémy, mléka, másla, kdo se v tom má vyznat? Všechny dobře víme, že důležité je pokožku po koupeli natírat, aby nebyla vysušená, ale kdo z nás to opravdu pravidelně dodržuje? Třeba vám, stejně jako nám, pomůže, když si najdete to pravé tělové mléko. Které to je? Podívejte se, jak u nás dopadl velký test tělové pečující kosmetiky.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Rituals, zjemňující tělový krém Honey Touch, 450 Kč

    Rituals Zjemňující tělový krém Honey Touch, 450 Kč (200 ml), koupíte v prodejnách Rituals nebo na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Mám suchou, dehydrovanou pokožku, takže mám v oblibě hutnější tělová másla, což tento tělový krém od Rituals dokonale splňuje. Kromě toho, že se rychle vstřebává a zanechává pokožku hebkou a vláčnou, naprosto nádherně voní! Jediná nevýhoda je, že do něj musíte sahat rukama, ale při každodenním používání ho bez problémů vypotřebujete dřív, než by měl možnost se zkazit.

    Scottish Fine Soaps, tělové máslo v dóze, 286 Kč

    Scottish Fine Soaps Tělové máslo v dóze, 286 Kč (200 ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Na první pohled mě zaujal nádherný, čistý design této skotské kosmetiky, na druhý lehká, opravdu až mléčná vůně. Tělové máslo je hutné a chvilku trvá, než se vsákne, ale pokožka je po jeho použití hladká a hydratovaná. Potěšilo mě také, že je balený ve skleněné dóze, která vypadá elegantně.

    Purity Vision Bio, bambucké máslo, 187 Kč

    PURITY VISION Prémiové Bio Bambucké máslo, 187 Kč (100 ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Čisté bambucké máslo se chová přesně tak, jak byste od něj čekala. Taje pod rukama, je mastné, výživné. Je velmi hutné, takže se perfektně hodí na opravdu suchá místa, například na nohy. Večer je namažete a ještě druhý den večer jsou hebké. Natírat si s ním celé tělo vyžaduje ale trochu námahy, musíte ho do pokožky opravdu zapracovat. Pokud si ale dáte tu práci, výsledkem je nádherně hebká kůže. Nijak nevoní, což také může být pro spoustu žen bonusem.

  • Grafička Tereza testovala:

    La Chévre, ajurvédské tělové mléko Ad Fontes, 399 Kč

    La Chévre Ayurvédské tělové mléko Ad Fontes, 399 Kč (200 ml), koupíte na www.lachevre.cz
    Autor: archiv firem

    Na první pohled mě uchvátila sytě žlutá barva, na kterou u tělového mléka rozhodně nejsem zvyklá. Ale nemusíte se bát, po rozetření není po žluté ani památka. Tělové mléko krásně voní a má velmi tekutou konzistenci, která se vstřebává rychlostí blesku. Je velmi jemné, nemastné, takže ho klidně můžete použít i na obličej. Také proto se ale hodí spíše pro ženy, které nemají vysušenou pokožku.

    Havlíkova přírodní apotéka Bio, Havlíkův tělový olej, 218 Kč

    Bio Havlíkův tělový olej, 218 Kč (30ml), koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem

    Pipeta, která nadávkuje přesně takové množství oleje, které chcete a potřebujete, je splněný sen. Olej je čistě přírodní, takže se nemusíte bát použít ho nejen na tělo, ale i na obličej. Nemastí, vstřebá se během dvou minut a pleť je po něm doslova "naducaná". Má silně zvlhčující a zjemňující efekt, který vydrží dlouho. Navíc se s ním můžete i odlíčit. Za tu cenu je to pro mě bez debat vítěz na celé čáře!

    Manufaktura, výživné tělové máslo, 195 Kč

    Manufaktura Výživné tělové máslo se solí z Mrtvého moře, 195 Kč (100 ml), koupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

    Na to, jak hutnou konzistenci krém má, se překvapivě rychle vstřebává. Nezvláčňuje sice až tak, jak bych na své suché kůži potřebovala, ale na druhou stranu je právě proto ideální na mazání přes den. Kůži zanechá krásně hladkou. Podle mě bude naprosto ideální na léto, protože nemastí a nelepí. Navíc má zvláštní, jemnou vůni, která sedne snad každému.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    L´Occitane, výživný tělový krém, 1015 Kč

    L´Occitane Výživný tělový krém, 1015 Kč (200ml), koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem

    Konzistence tohoto krému je velice hutná, ale kupodivu není tuhý a snadno se roztírá. Tím, že má tak bohatou texturu, nepotřebujete ho ani takové množství. Relativně úsporná dávka bohatě stačí na pokrytí pokožky celého těla. Krém se vstřebá rychle a zanechává pokožku krásně vláčnou. Pokud ho nanesete večer po koupeli, ještě ráno cítíte jeho účinky na pokožce.

    Dove Derma Spa, 189 Kč

    DOVE Derma Spa Tělový krém Youthful Vitality, 189 Kč (300 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Konzistence tohoto tělového másla je trochu jiná, než je běžné. Připomíná mi spíš margarín, ale není tak krémový, něco mezi krémem a gelem. Velmi dobře se roztírá a kůže ho úplně vpije. Nádherně voní po malinách a růžích. Pokožka je po aplikaci vláčná a hebká bez mastného filmu.

    Dermalogica Ultra Rich Body Creme, 1370 Kč

    Dermalogica Ultra Rich body creme, 1370 Kč (437 ml), koupíte na www.dermalogica.cz
    Autor: archiv firem

    Tuhle značku jsem používala úplně poprvé a musím říct, že jsem s jejími účinky na pleť velice spokojená. Balení je v lahvičce s pumpičkou, což není moje nejoblíbenější balení, protože krém z něho vždy nedostanete všechen, pokud nádobku nerozstříháte. Jedna až dvě dávky hustého krémovitého tělového mléka stačí na pokožku celého těla. Mléko má velice jemnou vůni, téměř nepatrnou, ale pokožka je po použití jemná, vláčná a hebká na dotek. Jen ta cena je o dost vyšší, než jsem ochotna za tělové mléko zaplatit.

  • Redaktorka zdraví Marie testovala:

    Scottish Fine Soaps, tělový krém Bohéme, 247 Kč

    Scottish Fine Soaps Tělový krém Boheme, 247 Kč (200 ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Teď to bude znít možná trochu jako prázdná fráze, ale tělové mléko Scottish Fine Soaps Bohéme dokonale podtrhne vaši ženskost. Skutečně, jeho vůně je tak jemná a příjemná, že máte pocit, že jste se ocitla uprostřed rozkvetlé louky. Tedy působí na mne spíše letně. Mléko se dobře roztírá a rychle vstřebává, nezanechává na pokožce mastný film.

    Amai, vyživující krém, 79 Kč

    Amai vyživující krém, 79 Kč (250ml), koupíte na www.kupkosmetiku.cz
    Autor: archiv firem

    Mám ráda tato velká balení tělových krémů. Člověk má pocit, že mu vydrží na věky věků. Navíc kolem sebe nic neupatláte, můžete pohodlně sáhnout do kelímku a nabrat si, kolik potřebujete. Jinak se krém příjemně roztírá a ihned se vsákne. Pokožka po něm zůstává jemná, lehce voňavá, i když meruňky byste tam asi marně hledala.

    Marionnaud Mango Sunrise, 219 Kč

    Marionnaud Mango Sunrise Fresh Body Lotion, 219 Kč (200 ml), koupíte v síti parfumerií Marionnaud nebo na www.marionnaud.cz
    Autor: archiv firem

    Líbí se mi balení, ve kterém tělové mléko je, tedy v praktické lahvičce, která má důmyslnou pumpičku, aby vám při případném transportu krém nevytekl do tašky. Což na druhou stranu může být lehce znervózňující pro někoho trochu nešikovného, jako jsem já, komu trvá delších pár minut, než přijde na systém. Nicméně to nic neubírá na kvalitách. Ačkoliv se mléko dobře roztíralo, přišlo mi, že trvalo trochu déle, než se mi do pokožky vsáklo.

    Le Petit Olivier Ultra, hydratační krém, 157 Kč

    Le Petit Olivier Ultra hydratační tělový a pleťový krém, 157 Kč (125 ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Tak, a do tohoto másla jsem se nepokrytě zamilovala. Tělové máslo totiž na sebe nanesete, a i když trvá trochu delší dobu, než se vsákne, stojí to za to. Krásně voní a už po jednom natření cítíte, že je pokožka mnohem hebčí a hydratovanější. Navíc ještě ráno, když jsem vstávala, jsem na sobě tu vůni cítila, stejně jako ji ze mne cítili lidé, kteří se ocitli v mé bezprostřední blízkosti. Od té doby, co jsem vyzkoušela tělové máslo Le Petit Olivier, se už nechci natírat ničím jiným. Jediná nevýhoda je jeho poměrně malé balení.

  • Redaktorka hobby Irena testovala:

    Weleda, mandlové tělové mléko, 399 Kč

    Weleda Mandlové tělové mléko na citlivou pokožku, 399 Kč (200 ml), koupíte na www.weleda.cz nbeo v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tělové mléko pro citlivou pleť je přesně to, co mi sedne: jemná vůně, která rychle zmizí (takže se pak netluče s parfémem ani ji necítím, dokud neusnu). Mléko se výborně dostává z dávkovače, je tekuté a dobře se roztírá. Do pokožky se vsákne téměř okamžitě a nezanechává žádný film. Pokožka ale zůstala hladká a nelepila se. Nemám moc suchou pokožku, takže jemná konzistence mi naprosto vyhovovala. Cena je na tělové mléko docela vysoká: 399 Kč za 200 ml. Beru to jako daň za to, že kosmetika je čistě přírodní, netestovaná na zvířatech a neobsahuje konzervanty ani barviva. A stačí ho docela málo, tak pomalu ubývá.

    Frais Monde Hydro Bio Reserve Soft Moisturizing Body Butter, 399 Kč

    Frais Monde Hydro Bio Reserve Soft Moisturizing Body Butter, 399 Kč (150 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Bio řada italské kosmetiky Frais Monde slibuje přípravky bez chemie, přírodní vůni a složku v podobě termální vody s blahodárnými účinky na pleť. Tělové máslo se prodává v kelímku, protože je při pokojových teplotách trochu tužší a z lahvičky by ven nešlo. Stejně tak potřebuje trochu zahřát, aby se lépe roztíralo. Pokud si ho tedy trochu rozetřete v dlaních, zvláční a pak je jeho roztírání jednodušší. Hydratuje opravdu vydatně, pokožka byla promaštěná a vláčná po celý den. Zároveň se ale nelepila na oblečení, což oceňuji. Vůně másla vydržela hodně dlouho. Pro lidi se suchou pokožkou výborné, osobně tolik hydratace nepotřebuji, ale na léto se takový krém bude určitě hodit.

    Nobilis Tilia, tělový krém Neroli, 259 Kč

    Nobilis Tilia tělový krém neroli, 259 Kč (100 ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Poslední z řady tělových mlék, která jsem testovala, byl tělový krém Neroli od Nobilis Tilia. Vůně pomeranče nepatří mezi mé favority, tahle byla naštěstí jemná. Krém obsahuje bambucké a kakaové máslo, je tedy tužší a opět je potřeba ho před namazáním rozetřít v dlaních. Vstřebává se poměrně dobře a hodně promašťuje. Měla jsem pocit, že se krém vstřebává opravdu hodně hluboko. Pokožka pak zůstala poměrně dlouho mastná, bylo potřeba nechat krému čas, aby se vstřebal. Lidem se suchou pokožkou určitě poslouží. Já ho velmi ocenila večer na unavená chodidla.

  • Produkční Božena testovala:

    Frais Monde Hydro Bio Reserve Body Emulsion Moisturizing, 399 Kč

    Frais Monde Hydro Bio Reserve Body Emulsion Moisturizing, 399 Kč (200 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Musím říct, že cena tělové emulze mě na první pohled trochu vystrašila, ale po prvních dnech poctivého mazání jsem musela uznat, že si ji tohle mazadlo prostě zaslouží. Na emulzi je podle mě poměrně hutné, což mi vůbec nevadí. Používala jsem emulzi hlavně na noc, protože poctivá dávka, kterou se natírám, se přece jen trochu déle vstřebává. Vůně evokuje bylinkovou zahrádku a fakt, že se jedná o přírodní kosmetiku bez parabenů, je příjemným bonusem. Škoda jen, že má balení pouze 200 ml.

    A-Derma Original Care, hydratační tělové mléko, 399 Kč

    A-Derma Original Care hydratační tělové mléko, 399 Kč (400 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Tělové mléko od A-Dermy jako ekzematik moc dobře znám a v zimních měsících, kdy mám ekzém nejhorší, je mým věrným přítelem. Svěže voní a lehká fluidní emulze se hladce vstřebává do pokožky. Ráno si s ním klidně natřu celé tělo a okamžitě se mohu oblékat a vyrazit do práce. Narazíte na něj v lékárnách, kde vás může zarazit cena, ale balení má 400 ml, takže se vyplatí do něj investovat.

    Manufaktura, jemné zklidňující tělové mléko, 219 Kč

    Manufaktura Jemné zklidňující tělové mléko, 219 Kč (255 ml), koupíte na www.manufaktura.cz
    Autor: archiv firem

    Oleje, panthenol a bambucké máslo jsou to, oč tu běží. Jak už složení napovídá, tělové mléko od Manufaktury zanechá vaši pokožku hebkou. Já jsem ho bohužel testovala v době, kdy se vrátila do Čech zima, a mrazy probudily atopický ekzém, takže prošlo doslova zkouškou ohněm. Na strupovitá ložiska ekzému (ano přiznávám, že jsem nepoučitelná a prostě se drbu) bohužel nestačilo, ale pokožka okolo byla opravdu hebounká. Vrátila jsem se k němu zase po čase, kdy už byl nejhorší ekzém zažehnán, a vzala jsem tělové mléko na milost. A musím říct, že pokud vás ekzém netrápí, tak směle do něj. Nečekejte žádnou pronikavou vůni, je opravdu nenápadná a přírodní. Je tak jemná, že se mléko hodí i pro péči o miminka.

  • Redaktorka receptů Lenka testovala:

    SebaMed Urea, extrémně regenerační mléko, 215 Kč

    SebaMed Urea extrémě regenerační mléko, 215 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Mám opravdu velmi suchou pokožku, která mi, když ji nepromazávám, především na holeních praská, a tak hodně svědí. Proto jsem se rozhodla vyzkoušet právě toto mléko, které je přesně pro takovou pokožku určeno. A musím říct, že mě nezklamalo. Svědění přešlo téměř okamžitě po prvním promazání. Zhrublá pokožka se zjemnila, byla nádherně vláčná a viditelně hydratovaná. Při prvním použití mě překvapilo, že má mléko poněkud hutnou konzistenci a připomíná spíš krém, ale roztírá i vstřebává se docela dobře, i když to poněkud déle trvá. I proto doporučuji mazat se s ním až večer po koupeli před spaním.

    Bioderma Atoderm Lait, tělové mléko, 259 Kč

    Bioderma Atoderm Lait tělové mléko, 259 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    A pro mou vysušenou pokožku je určeno i druhé testované mléko. To je na rozdíl od předešlého hodně lehké, po jakémkoliv pocitu mastnoty ani stopy. Okamžitě se vstřebává, dobře hydratuje, pokožka je po jeho použití krásně jemná. Mnozí z vás také možná ocení, že není nijak parfemované. Vyhovovalo mi i balení v tubě. Jedinou jeho nevýhodou je, že víčko tuby se opravdu špatně otevírá – zvláště pokud máte namazané ruce.

    La Roche-Posay Lipikar Lait, 380 Kč

    La Roche Posay Hydratační výživné tělové mléko Lipikar Lait, 380 Kč (200ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Také Lipikar od La Roche-Posay mi vyloženě hrál do noty, protože je určen právě pro sušší pokožku, aniž by na ní zanechával mastný film, což mi jinak u mlék vadí. Má hustší konzistenci, na kterou jsem si ale rychle zvykla, protože se roztírá velmi snadno. Je trochu dražší, ale řekla bych, že pokud máte suchou kůži, vyplatí se to.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Yves Rocher, tělové mléko kokos, 99 Kč

    Yves Rocher Tělové mléko Kokos, 99 Kč (200 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

    Tělový krém s kokosovou vůní má především krásné balení. Krém není hutný a velmi jednoduše se roztírá. Není ani mastný, takže se můžete namazat a za chvilku se obléknout a vyrazit ven. Kokosová vůně je příjemná, dlouho vydrží, ale rozhodně není vlezlá ani příliš intenzivní.

    Eucerin, regenerační tělové mléko 10% Urea, 375 Kč

    Eucerin Regenerační tělové mléko 10% UREA, 375 Kč (250 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Tělové mléko Eucerin je neparfemované, ale i tak velmi svěží. Zanechává pokožku příjemně hladkou a jemně mastnou. Podle mě je ideální na léto jako péče o opálenou pokožku. Balení je nepraktické na cesty, ale na doma naprosto ideální. Navíc díky pumpičce nemusíte do krému sahat rukama, a dostávat tak do něj bakterie.

    Primavera Jalovec Cypřiš, tělové mléko, 455 Kč

    Primavera Jalovec Cypřiš tělové mléko, 455 Kč (200 ml), koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Na přírodní produkty si úplně nepotrpím, protože mě z nich občas svědí kůže a nevoní mi, ale tohle pleťové mléko mě nadchlo. Svěží vůně jalovce a cypřiše ve mně vyvolávala relaxační účinky, a tak jsem se naučila mlékem mazat celé tělo především večer před spaním. Ráno kůže stále příjemně voněla. Přestože se do pokožky rychle vsákne, zanechává mastný film, ale to mi na noc vůbec nevadilo.

    Dermacol, zpevňující tělový balzám, 169 Kč

    Dermacol Zpevňující tělový balzám, 169 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Zpevňující tělový balzám je trochu hutnější, těžko se roztírá a je mastnější, což mám ráda. Pokožka však byla příjemně vyživená a prokrvená. Zpevnění, které na obalu slibuje, jsem si však nevšimla. I tak jsem s ním ale byla spokojená.

  • Editorka Markéta testovala:

    Ahava, bohaté tělové máslo s ibiškem a fíkem, 670 Kč

    Ahava Bohaté tělové máslo s ibiškem a fíkem, 670 Kč (235 g), koupíte na www.ahava.cz
    Autor: archiv firem

    Luxusní balení, luxusní výrobek. Prostě krabička, kterou budete ve své koupelně ráda vidět a používat. Voní prostě krásně po tropickém ovoci, přitom ale neobtěžuje. Pokožka byla příjemně hydratovaná, ale nebyla mastná, i když se suchou pokožkou na mých loktech si máslo neporadilo. Ráda bych ho používala pravidelně, ale cena kolem 700 korun mě vždycky spolehlivě odradí.

    Bathique Balancing Body Butter, 289 Kč

    Bathique Balancing body butter, 289 Kč (200 ml), koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Co mě rozhodně zaujalo, je to, že máslo je opravdu tuhé, takže se velice dobře nanáší a člověk má pocit, že na pokožce zůstává. Voní decentně mýdlově, takže po večerní koupeli vzbuzuje uklidňující pocity. Na mou suchou pokožku je možná málo mastné.

    Ziaja, kakaové tělové máslo, 110 Kč

    Ziaja kakaové tělové máslo, 110 Kč (200ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Dvě stě mililitrů za necelých sto korun. Polská značka opět nabízí něco, po čem může sáhnout každá z nás. Máslo navíc příjemně voní po kakau, takže máte chuť si prsty maličko olíznout. Ale znáte tenhle fígl, opravdu po kakau nechutná… I tak se ale budete cítit příjemně. Je ale hodně mastné a nevstřebává se zrovna nejrychleji.  Takže nanášet si ho na tělo večer asi zvládnete, ale ráno bych ho nepoužila.

  • Radaktorka VIP Lucka testovala:

    Nivea, výživné tělové mléko pro velmi suchou pokožku, 175 Kč

    Nivea Výživné tělové mléko pro velmi suchou pokožku, 175 Kč (400 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Kdybych měla porovnat, které z těchto tělových mlék se více hodí na velmi suchou pokožku, tak by vyhrála Nivea. Sice se hůř rozmazávala, ale zato je účinná. Kvůli hutnější konzistenci si musíte dát větší práci s roztíráním, ale vyplatí se to. Ještě ráno po probuzení jsem cítila, že jsem na nohy něco mazala, a to se mi u většiny mlék či krémů nestává. Navíc voní jako klasická kulatá modrá Nivea!

    Balea, tělový krém s bambuckým máslem a arganovým olejem, 69 Kč

    Balea Tělový krém s bambuckým máslem a arganovým olejem, 69 Kč (400 ml), koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Tělový krém s bambuckým máslem a arganovým olejem není určen pro hodně suchou pokožku, protože není tolik hutný. To jsem nečekala, protože podle obsahu bambuckého másla jsem předpokládala, že krém bude tuhý. Opak je ale pravdou a pro mě osobně by se hodil spíše na léto, kdy nohy nemívám tak suché jako v zimě. Má poměrně výraznou vůni, kterou jde cítit i třeba půl hodiny po namazání. Krém se rychle vpíjí a lehce rozmazává, na rychlou záchranu suchých holení je tedy perfektní. Ale v případě, že potřebujete intenzivní výživu, doporučila bych sáhnout po jiném výrobku.

    Dr. Browner´s, tělový balzám Orange Lavendel, 189 Kč

    Dr. Bronner´s Tělový balzám Orange Lavender, 189 Kč (14 g), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

    Čistě přírodní balzám má nádhernou, ale velmi nepraktickou krabičku – mastnýma rukama ji prakticky nemáte šanci zavřít (ani otevřít). Krásně "zimně" voní a výborně regeneruje suchá místa, jako jsou paty, ruce a lokty. Nehodí se na celé tělo, což je jasné i z množství, které ho je. Krabička v sobě totiž ukrývá pouhých 14 gramů.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.