Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Generální úklid kosmetické taštičky: Jak ji vytřídit a čím čistit?

  • ...
    26. srpna 2023 | 06:00

    Ani ve snu by vás nenapadlo, kolik taková kosmetická taštička obsahuje nejrůznějších bakterií. Pokud jste si dlouho nedělala pořádek ve své kosmetické výbavě, je nejvyšší čas! Nejenže budete mít přehled o tom, kde co máte, ale ocení to hlavně vaše pleť.

    Vytřídění kosmetické taštičky je skvělým způsobem, jak si udržet věci uspořádané. Jedině tak najdete snadno a rychle vždy to, co právě potřebujete. 

  • Pozor na datum spotřeby

    V prvé řadě vysypte všechny své kosmetické poklady. Tím získáte lepší přehled o tom, co všechno máte a co byste si chtěla ponechat, co vyhodit nebo přidat. Zkontrolujte data spotřeby a produkty, které už přesluhují, vyhoďte, a to i v případě, že patří mezi vaše oblíbené. Prošlá kosmetika vám může tak akorát přivodit nehezké kožní problémy. Pokud datum spotřeby není uvedeno, řiďte se těmito pravidly: řasenku vyhoďte po třech až šesti měsících, korektor za šest až osm měsíců, rtěnku, lesk, pudr, bronzer nebo oční stíny po roce a konturovací tužky na oči a rty po osmnácti měsících.

    VIDEO: 4 největší chyby v odličování – kterou z nich děláte také?

    Video se připravuje ...
    4 největší chyby v odličování: Kterou z nich děláte také? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Čistá taštička

    Ruku na srdce. Kdy naposledy jste si čistila svou kosmetickou taštičku? Pokud máte látkovou, můžete ji vyprat v pračce. U jiných materiálů zase použijte houbičku a čisticí prostředek. Po vyčištění nechte taštičku důkladně uschnout. Dbejte na pravidelnou údržbu. Abyste si udržela taštičku v pořádku, pravidelně ji procházejte a zkontrolujte, jestli je všechno stále v pořádku. Zabráníte tak nahromadění zbytečných věcí.

  • Důkladná očista

    Vezměte si papírovou utěrku, trochu ji navlhčete vodou nebo dezinfekčním přípravkem a všechny produkty důkladně otřete. Vyleštěte zrcátka, zbavte se všech nánosů a omyjte všechny obaly. Pak zase všechny produkty přehledně uspořádejte v kosmetické taštičce.

  • Nezapomeňte na štětce

    Stejně jako si denně odličujete a myjete tvář, zapomínat byste neměla ani na čištění svých kosmetických pomůcek, ve kterých se drží ohromné množství bakterií. Ty pak mohou na vašem obličeji nadělat pěknou paseku a místo dokonalého make-upu budete mít spíš zničenou pleť. 

    K čištění používejte speciální šampony na štětce, které seženete v drogerii. Použít můžete ale také klasický šampon na vlasy. Dejte však pozor, aby neobsahoval silikony, které by štětec mohly zničit. Štětce perte vždy jemným krouživým pohybem, aby nedošlo k poškození štětin. Nakonec je proplachujte tak dlouho, dokud z nich nepoteče čistá voda. Vytvarujte je do původního tvaru a nechte volně uschnout na ručníku.

  • Méně je více

    Zkuste svou kosmetickou výbavu omezit jen na pár produktů, které opravdu používáte. Nemusíte mít v taštičce několik řasenek, make-upů a očních stínů. Vyberte si jen to, bez čeho se nemůžete obejít, a ostatní si nechte třeba v jiném šuplíku. Podle potřeby pak můžete produkty různě měnit. 

    Velký výběr kosmetických produktů za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.