Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skvrny od samoopalovacího krému? Víme, jak se jich rychle a účinně zbavit

  • ...
    18. května 2023 | 10:00

    Není nic jednoduššího než si sametový bronz pořídit doma v koupelně díky samoopalovacím přípravkům. Často se však stává, že kromě snědé pokožky mohou na vašem těle způsobit taky nežádoucí skvrny. Co s tím? Víme, jak s nimi zatočit!

    Nepropadejte panice, nedrhněte si obličej hrubou žínkou a rozhodně nesahejte po odlakovači v domnění, že vám pomůže odstranit skvrny od samoopalovacího přípravku. Existují mnohem šetrnější a jednodušší způsoby, jak se fleků zbavit. Poradíme vám!

  • Teplá voda

    Začněte tím, že si omyjete postiženou oblast teplou vodou a mýdlem. Mýdlo by mělo pomoct rozpustit pigment samoopalovacího krému. Jemně si potřete pokožku pomocí kruhových pohybů, ale nedřete příliš silně, abyste ji nepodráždila. Pomoct může také horká koupel, ve které odpočívejte alespoň 15 minut, poté zbytky samoopalovacího krému jemně setřete.

  • Citronová šťáva

    Citronová šťáva má přirozené bělicí vlastnosti, které mohou pomoct snížit viditelnost skvrn. Stačí vymačkat šťávu z půlky citronu a rozetřít ji na postižené místa žínkou nebo vatovou tyčinkou. Zbavíte se tak nežádoucích flíčků a zesvětlíte svou pleť. Citronová šťáva zároveň pleť dost vysušuje, proto nezapomeňte použít hydratační tělové mléko.

    VIDEO: Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky.

    Video se připravuje ...
    Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Dětský olejíček nebo čisticí ubrousky

    V případě, že se vám na těle nebo obličeji udělaly skvrny, skvěle poslouží také dětská kosmetika, a to konkrétně dětský olej. Čím déle ho na sobě necháte, tím lépe, minimálně však deset minut. Naneste ho na pokožku ideálně po koupeli či sprše, nechte působit a poté pokožku opláchněte. V případě, že se samoopalovací krém příliš dlouho nevstřebával, mohou pomoct také dětské vlhčené ubrousky.

     

     

  • Peeling

    Pokud se samoopalovací krém vstřebával příliš dlouho nebo pokud jsou skvrny odolnější, pomoct vám může pleťový peeling. Ten odstraní odumřelé buňky a s nimi i barevné pigmenty. Peeling však používejte vždy opatrně, abyste pokožku příliš nepodráždila.

  • Zubní pasta

    Možná by vás to ani nenapadlo, ale skvěle funguje také zubní pasta. Nejvhodnější je ta s bělicím účinkem, protože bělicí částice působí jak na zuby, tak na pokožku. Jednoduše pastu rozetřete na postižená místa, nechte působit alespoň deset minut a následně ji smyjte vlažnou vodou.

    Samoopalovací přípravky za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.