Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opálená jste sexy! Udržte si bronzovou pleť co nejdéle

Opálená jste sexy!
21. srpna 2013 | 16:00

My ženy děláme na dovolené vše pro to, abychom získaly co nejtmavší opálení. Obětujeme tomu zdraví i čas. Jenže už po dvou až čtyřech týdnech začíná naše pokožka zase blednout. Jak o ni tedy pečovat, aby nám "bronz" vydržel co nejdéle?

1. Hydratujte!

Vysušená pokožka se rychle loupe, čímž ztrácí na barvě, kterou jste jí tak pracně dodala. Klíčem k úspěchu je důkladná a pravidelná hydratace. Alespoň dvakrát denně proto sáhněte po výživném hydratačním mléku či krému. Navíc si jednou týdně dopřejte uklidňující hydratační masku, která pokožce dodá vláhu i všechny potřebné živiny.

2. Sprchujte se

Možná nedáte dopustit na relaxační koupel ve vaně plné horké vody. Jenže v teplé lázni se pokožka napaří, vysuší a rychleji se pak obnovuje. Vhodnější je proto jen vlažná sprcha, která pokožce nesebere tolik vlhkosti.Po každém sprchování pak pokožku celého těla natřete některým z hydratačních přípravků.

Náš tip:
Pokud navíc při sprchování použijete hydratační sprchový gel, který nechá pokožku pěkně vláčnou a vyživenou, vyhrála jste!

Opálená jste sexy!
Autor: Shutterstock.com
3. Nebojte se peelingu

Teď si možná říkáte, co je to za nesmysl. Peeling přece odstraňuje vrchní vrstvu pokožky. Pravda je však taková, že odstraní jen všechny odumřelé kožní buňky, které naopak způsobují, že vaše pleť působí vybledlým dojmem, a vaší pokožce tak vrátí zdravý a zářivý vzhled. Stačí ho však aplikovat jedenkrát týdně.

Mrkvová šťáva
Autor: shuterstock.com
4. Soustřeďte se na jídelníček

Existují potraviny, které váš letní bronz mírně zintenzivní. Například med podporuje tvorbu melaninu. Najdete ho v oříškách nebo v rybách. Stejně tak oživí vaše opálení mrkev. Obsahuje betakaroten, tedy látku, která zabarvuje pokožku do hnědooranžova.

Náš tip:
Mrkev můžete použít i "z venku". Vyzkoušejte osvědčený recept našich babiček. Mrkvovou masku pro dlouhotrvající opálení. Šťávu z jedné mrkve smíchejte s třemi lžícemi ovesných vloček a vše zahustěte tvarohem.

5. Pomožte si "samoopalováky"

Pokud máte pocit, že vaše pokožka ztrácí barvu, klidně sáhněte po samoopalovacích přípravcích. Díky složkám DHA, které jsou v moderních produktech obsažené, vydrží vaše opálení mnohem déle a pleť získá větší vitalitu i lesk.