Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tento týden v Ulici: Děsivý čin Žofie, Lumírův hněv a Luďkův výbuch

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
29. května 2023 | 06:00

Mezi Magdou a Prokopem už to zase začíná jiskřit. Její nová pozice s tím má hodně co do činění. Malý Vojta se zoufale snaží o to, aby se jeho rodiče nerozcházeli, Lumírovi s matkou už přeteče trpělivost a Luděk bude mít také problémy udržet nervy na uzdě.

Mít za šéfovou partnerku se chtě nechtě podepisuje i na soukromí páru. Pro Prokopa je celá situace o to náročnější, že má pocit, že ho Magda ve škole dostatečně nebere jako svého zástupce, že na jeho rady nedá a rozhoduje se jen podle svých pocitů. Magda si to ani neuvědomuje, zato Irena citlivě vnímá, jak se na nich Magdino ředitelování podepisuje. A tak Magdu opatrně upozorní na to, že věci nemusí být takové, jak se na první pohled zdají.

Rozpad manželství a rodiny je těžký nejen pro samotné partnery, ale také pro jejich děti. Malý Vojta se stále nevzdává naděje, že by se rodiče k sobě mohli vrátit, že by byli všichni zase pěkně pohromadě, čímž by pro něj konečně odpadla hrozba dětského domova. V poslední době se navíc zdá, že se to mezi Karlou a Márou začíná lepšit. Vojta si všímá, že se již nehádají a jsou k sobě vzájemně vstřícní, což ho jen povzbudí. Využije proto každé příležitosti k tomu, aby čas trávili společně jako rodina, byť se mu to dospělí snaží opatrně rozmlouvat a vysvětlovat mu podstatu střídavé péče. Teď si Vojta vezme do hlavy, že společně oslaví i Den dětí.

Prohlédněte si, co vás tento týden v Ulici čeká, na fotkách v galerii:

Vrtochy stáří berou mladší generace obvykle s nadhledem, zvláště pokud se jedná o rodinu a blízké. Také Lumír, Vendula a všichni kolem vědí, že babi Vilmu Nyklovou už prostě nepředělají, že je svá a na jisté věci a lidi má vlastní názor, který se hned tak nezmění. To se ukáže i dnes, kdy Vilma Nyklová, podle ní oprávněně, začne dštít oheň a síru na Kateřinu, již stále považuje za zlo z Děčína. Jenže Kateřina je už pěkně dlouho Lumírovou partnerkou a v poslední době i neocenitelnou oporou pro celou rodinu Nyklových. A tak není divu, že zrovna Lumírovi dojde s konečnou platností s matkou trpělivost.

Jak se na teenagerovi podepisuje dlouhodobý nápor na jeho psychiku? Co pak může ve zkratu udělat, pokud už neví, kudy dál? Klímovi se všemožně snaží pomáhat Žofii, která už několik týdnů hledá v sebepoškozování únik z náročné situace doma. O co větší peklo ze života jí náročná a vystresovaná máma dělá, o to je Žofie zoufalejší. A právě dnes dopadne poslední kapka. Žofie další máminu scénu neustojí a rozhodne se k činu, kterým vyděsí nejen Klímovy, ale také své rodiče.

Čeho všeho je schopen zoufalý rodič, který vidí, jak je jeho dospělé dítě naprosto pod vlivem ezošmejda, jemuž bezmezně důvěřuje, i když mu vlastně ničí život i zdraví? Luděk vidí rudě pokaždé, když před ním někdo vysloví jméno Kristýniny koučky Julie Papežové. Teď na Julii souhrou náhod narazí ve chvíli, kdy se dozví, jakou náročnou noc má Kristýna za sebou kvůli náporu další panické ataky. Vzhledem k jeho povaze je celkem nasnadě, že se neudrží a s Julií si okamžitě vyřídí své účty.