Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Co tají Mára s Karlou, kdo jsou nová dvojčata ve škole a co vyčmuchá novinář Tomášek tentokrát?

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
20. února 2023 | 06:00

No nebudu vám lhát, tento týden v Ulici vypadá pořádně nabitý. Každý den se můžete těšit na novinky, které mohou řádně zamíchat kartami, a pravděpodobně se tomu tak stane i nyní.

Ať plánujeme sebelépe, občas je to k ničem, když zasáhne tzv. vyšší moc. Přesvědčí se o tom také Karla a Mára, kteří vytrhnou trn z paty Evě Knoblochové a narychlo jí pohlídají syna Miloška, jenž je spolužákem jejich Vojty. Ovšem tenhle dobrý skutek se jim vzápětí vymstí. Miloškovi se u nich udělá zle, což znamená vše přeorganizovat, aby ho odvezli domů. To je bohužel jen začátek. Večer už má teplotu také Vojta, takže je jen otázkou času, kdy onemocní i malý Kustík. To vše jen den před důležitou schůzkou, kterou chtějí za každou cenu utajit před Márovými rodiči.

Nováčci v kolektivu jsou vždy středem pozornosti, ať už zjevně, nebo skrytě. Navíc by bylo dobré je co nejdříve zasvětit, jak to chodí, aby si rychle zvykli. To nyní řeší i Magda a její třída. Krátce po začátku pololetí k nim totiž přestoupí dvojčata Marek a Matěj Dvořákovi, sympaťáci, kteří s navazováním kontaktů nemají žádný problém. Zejména holkám kluci hned padnou do oka. Proto celkem přivítají Magdinu prosbu, aby jim pomohly zorientovat se ve škole… V roli nově příchozích studentů se představí dvojčata Jiří a Jan Dlouzí, synové herecké legendy Miroslava Dlouhého a jeho ženy Petry Jungmanové, kterou znají diváci Ulice coby Martu Seidlovou, po rozvodu Kohákovou, bývalou snachu Amálie Peškové.

Podívejte se na fotogalerii z tohoto dílu:

Je celkem pochopitelné, že priority se různí podle toho, čím si člověk právě prochází. To je případ i Adama, jenž má v poslední době o čem přemýšlet. Díky tátovi Luďkovi dostal příležitost, která se už nemusí opakovat a kterou by mu mohl každý druhý student závidět. Toho si je Adam moc dobře vědom, přesto štěstím nezáří. Pro něj to totiž znamená hodně velké dilema, jež by kdokoliv jiný na jeho místě zřejmě neřešil – vybrat si mezi vztahem a budoucí lékařskou kariérou.

Neplánované setkání s tím, kdo nám zlomil srdce, a jeho novou láskou dokáže s člověkem obvykle pořádně zamávat. To se stane i Báře, jež se před měsícem rozešla s Františkem poté, co zjistila, že jí byl nevěrný s bývalkou z Holandska. Skyler si nyní svého triumfu náležitě užívá a Báře dává všelijak najevo, co si o ní myslí. Bára se snaží ovládat, jak to jen jde, ale jsou chvíle, kdy nervy prostě neudrží na uzdě. K tomu dojde i dnes, když na cvrlikající dvojici náhodou narazí v Coolně.

Jen co se zablýskne na lepší časy, obvykle se připomene to, na co by člověk rád zapomněl. V případě Gábiny a Jirky Hermana to je novinář Tomášek, který jim na podzim hodně znepříjemnil život svými články o Šimonovi a jeho zkratu ve škole. Přestože se tento redaktor hájí, že chce podávat nestranné zprávy, jeho informace jsou dost zkreslené a čiší z nich hon na čarodějnice. Gábina je proto okamžitě ve střehu, když se Tomášek objeví v jejím salonu. A jak předpokládá, není to jen tak. Tomášek je totiž na stopě další velké kauze.