Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento týden v Ulici: Lumír přistižen při sexu a návrat Bedřicha k Anče

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
13. června 2022 | 12:05

Blíží se prázdniny a s nimi i vyvrcholení jarních dějů v Ulici. Během deseti epizod, které zbývají do letní pauzy ve vysílání tohoto nekonečného seriálu, se stane několik velkých zvratů, jež ovlivní životní osudy spousty uličních postav. 

Nyní si například docela zavaří zamilovaný Lumír. Pravda, ne vlastní vinou. Stane se tak souhrou náhod, kvůli níž dojde k obrovskému trapasu. Lexík ho totiž nachytá s Kateřinou v situaci, která je pro každého dospělého více než výmluvná. 

Rodinné oslavy jsou příležitostí k setkání s blízkými, které máme rádi, na nichž nám záleží, s nimiž nás pojí pevné vazby a díky nimž se nám daří ustát i těžké životní zkoušky. To platí také pro Blanku a její rodinu, do které ona už Luďka nepočítá. Ten však něco takového nehodlá přijmout. Chce se zúčastnit rodinného setkání, aby společně oslavili Kristýniny studijní úspěchy. Všichni automaticky počítají s tím, že s ním dorazí také Vanda. Jenže Luděk má jiné plány. I když s Vandou chodí, touží po jiné… 

Vážná nemoc obvykle převrátí životní priority vzhůru nohama. To, co bylo do onemocnění nejpodstatnější, rázem ztratí na důležitosti. Podobné prozření nyní čeká i Gábinu, která zahájila další fázi své léčby – ozařování a chemoterapie. Její noční můra se začíná naplňovat. Najednou zjišťuje, že už nemůže dál a že musí udělat poměrně razantní změny ve svém životě. 

Některá tajemství člověka ničí, zvláště když jde sám proti sobě. To se podepisuje nejen na jeho psychice, ale také na jeho zdraví. Nyní to zjišťuje i Karla. Už pár měsíců balancuje mezi rodinou a Jakubem. Ví, že je to špatně, ale nemůže si pomoct. Do Jakuba je zamilovaná, přitahuje ji, zažívá s ním něco, co dosud nezažila. Jenže tyto hezké chvilky si začínají vybírat svou daň. A aby toho nebylo málo, její tajemství praskne před někým, komu na ní hodně záleží. Před někým, kdo to nenechá jen tak.

Stará láska prý nerezaví. Miloš je o tom přesvědčen, takže je podle něj jen otázkou času, kdy se Bedřich vrátí k Anče. Ti dva k sobě mají opět hodně blízko, žádné velké změny ale neplánují. Jenže jsou věci, které se prostě stanou, aniž by člověk věděl jak. Zajímavou dohru tak bude mít rodinná oslava Eminých kulatin, jež proběhne u Anči doma. Ema jen vykulí oči, když si brzo ráno následujícího dne přijde k Anče pro zapomenutý telefon. Ani ve snu by ji totiž nenapadlo, čeho se stane nechtěným svědkem. Však to taky začne okamžitě řešit s Františkem.