Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tento týden v Ulici: Citové vydírání, kostlivci z minulosti a velký podraz

15. listopadu 2021 | 06:00

Tento týden v Ulici se opět nebudete nudit, stejně jako všichni vaši oblíbení hrdinové. Vendula konečně přijde s nápadem na jméno miminka, který nebude hned smeten ze stolu, Marie vymyslí plán, jak vyjít s Vandou, a Luboš na stará kolena žárlí jako puberťák!

Pavel a Vendula se o jménu pro svou dceru dohadují už nějaký ten pátek, ale stále se nemohou na žádném shodnout. Jakmile jeden z nich nějaké jméno navrhne, ten druhý ho okamžitě smete ze stolu. Přesto jsou zatím v klidu, protože Vendula má termín porodu až za dva týdny. Dnes se však stane něco, kvůli čemu bude najednou jméno pro jejich malé nejvyšší prioritou.

Vanda si myslí, že Marie je její úhlavní nepřítel, který jí ohrožuje pozici u mámy. Zatímco Marie se snaží, aby spolu všechny tři vycházely, Vanda naopak nenápadně popichuje mámu Jolanu proti Marii. Dělá to hodně rafinovaně, aby si mámu nenaštvala, přitom ale v jejích očích Marii co nejvíce očernila. Samotná Marie se kvůli tomu trápí čím dál víc, protože jí na Jolaně opravdu záleží. Na rozdíl od ní již Vandu prokoukla, ale co má nyní dělat? Shodou náhod přijde na něco, co by jejich problémy alespoň částečně vyřešilo. Má to však jeden malý háček – pro všechny to znamená jednu docela velkou změnu. Luboš má v poslední době o čem přemýšlet. Věrka si to v lázních evidentně užívá, zejména masáže. Před rodinou se tím ani netají, což je pro žárlícího Luboše jen přiléváním oleje do ohně. Dnes se Luboš rozhodne, že pro sebe velmi nepříjemnou situaci poměrně radikálně vyřeší, neboť si nemíní nechat přebrat Věrku od žádného maséra.

Jak málo někdy stačí, aby se člověku obrátil život vzhůru nohama? Bedřich to již jednou zažil, když před více než dvaceti lety shodou nešťastných náhod zavinil úmrtí Danova otce. Svůj trest si odpykal, po návratu z vězení začal znovu. To ale neznamená, že by ho to stále netížilo. Teď zažije menší déjà vu, čímž se mu otevře jeho třináctá komnata. Bedřich si tak znovu vše připomene, navíc ve chvíli, kdy se bude strachovat o život někoho, kdo mu je velmi blízký. Luděk cítí v Evženovi velkou konkurenci, proto by byl rád, kdyby měl Blanku jistou. Jde na to opravdu šikovně. Aniž by komukoliv přiznal pravdu, snaží se Blanku nenápadně vmanipulovat do kroku, který by mohl celé rodině od základu změnit život.