Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mára z Ulice: Slušňák s temnou minulostí. Kdo ho nejvíc ovlivnil?

5. srpna 2020 | 06:00

Kryštof Rímský (44) se v seriálu Ulice objevuje už třináct let a za tu dobu prošla jeho postava Kryštofa Marečka, zvaného Mára, zajímavou životní proměnou. Podívejte se na jeho rekapitulaci a přiznání, kdo mu změnil život, a to nejen v Ulici, ale i mimo ni!

Jak to vidím dnes

Autor: tv nova

Je to 13 let krásné spolupráce. Rád bych zmínil "dělnické" pozice na Ulici. Kluci od kamer, zvuku, světel, gripu, řidiči, holky z maskérny a garderoby. Všichni ti, kteří dělají Ulici Ulicí, ale nejsou na obrazovkách vidět. Zejména těm bych chtěl poděkovat za atmosféru, kterou i díky nim při natáčení máme. Za tu dobu se sice pár lidí obměnilo, ale základ zůstává stejný. I v tom je pro mě tenhle projekt speciální!

Já si myslím, že Mára je taky takový rtuťovitý týpek. Vložil jsem to do něj buď já, nebo možná už scenáristi, ale rozhodně jsme si podobní. Hlavně v takové lehké životní naivitě a agresivitě proti nepravostem tohoto světa. I když na mě je dneska možná až moc velký slušňák.

Moje první scéna
První scéna
Autor: tv nova

Pamatuji si, jak jsem byl nervózní. Byl to pro mě velký nezvyk, a navíc jsem nebyl úplně ve 100% kondici.

Autonehoda s Terezou
Autonehoda
Autor: tv nova

To byla náročná noc. Konkrétně tahle fáze byla už těsně nad ránem, jelikož jsme mohli začít točit až poté, co scénu natočili kaskadéři. Klepali jsme se zimou a únavou.

Tchyně vs. partnerka
Tchýně vs. partnerka
Autor: tv nova

Mezi mámou a Monikou to bylo husté. Mára před opičí láskou své matky normálně zdrhnul k Monice, a možná právě proto se nemohly ty dvě vystát. Ale to je vlastně docela obvyklý případ.

Dítě Lídy Farské
Dítě Lídy Farské
Autor: tv nova

K téhle fotce mě okamžitě napadla historka, kterou vyprávěl právě Luboš Veselý. Jednou se mu stalo, že kvůli zápletce kolem Lídina těhotenství na něj plivaly nějaké divačky v supermarketu. To mi přijde dodnes zábavné a neuvěřitelné, že ty ženy tak intenzivně vnímaly děj seriálu.

Konečně Markéta
Konečně Markéta
Autor: tv nova

Plavání v Čestlicích. To byl skvělý den pro celý štáb. A hlavně konečně mi přišla do seriálu Markéta. To je pro mě hodně zásadní člověk v životě, nejen v projektu Ulice. Markéta má takový zdravý náhled na svět a na život. Natáčet s ní je úžasný, mám ji moc rád.

Adoptivní syn Vojtíšek
Adoptivní syn Vojtíšek
Autor: tv nova

Malý Felix je neuvěřitelný talent. Tomu kouká z očí naprostá přirozenost a jde mu to samo. Jak si pamatuje dlouhé texty v pěti letech? To je fakt neuvěřitelné. Něco podobného jsem nikdy neviděl.

Oblíbení kolegové
Oblíbení kolegové
Autor: tv nova

Ilonu znám leta. Než jsem začal hrát, tak jsem dělal kulisáka v Divadle v Dlouhé. Ilona tam už tenkrát byla hvězda a mně se o ní nejednou zdálo. Ondra je velký herec, takže s tím se hraje samo.

Natáčení v lese
Natáčení v lese
Autor: tv nova

Exteriéry mě dost baví. Není to taková ta klasická rutina a štáb to vždycky stmelí. A tohle bylo obzvlášť hezké místo poblíž Ústí. V té době jsem tam zrovna hrál, a tak mě z placu vozili rovnou do divadla a obráceně.

Nechutně napsaná dvojice
Nechutně napsaná dvojice
Autor: tv nova

Alice Dvořáková hraje tu ježibabu krásně. A já bych vypíchnul i nonverbální projev Ládi Duška. To je snad největší podpantoflák, který se v Ulici objevil.

ZÁSADNÍ MOMENTY V ULICI

2007

Coby Mára se poprvé objevuje v Ulici v souvislosti s nově otevřeným klubem.

2008

Mára svým opileckým excesem zaviní dopravní nehodu, při které se vážně zraní Tereza Jordánová.

2009

Mára se přátelí s Benem. A to i přesto, že spolu soupeří o Moniku. Také za Bena zaskakuje v Coolně.

2010

Mára s Monikou si plácli a stali se spolumajiteli Coolny.

2011

Mára kšeftuje s Elijášem, ten je jednou z nejnenáviděnějších postav Ulice.

2012

Mára se v tomto roce na chvíli v seriálu odmlčel.

2013

Mára řeší dluh, který je po letech nutné splatit. A tak se opět zadluží, přijde o Coolnu a snaží se získat peníze, kde se dá.

2014

Aby vyřešil svou finanční situaci, udělal si taxikářskou licenci. Přesto se nakonec rozhodl přijmout nabídku pracovat na zaoceánské lodi, aby mohl ještě rychleji splatit své dluhy. Strach z odloučení Máru sbližuje s Monikou.

2015

Do Ulice přichází z kriminálu jeho dávný kamarád Tony a s ním vyplouvá na povrch i Márova neslavná minulost. Celou pravdu o Márovi se dozvídá Monika i jeho matka Věrka.

2016

S Monikou se rozhodnou navštívit Tanzanii, odtud si Mára přiveze břišního parazita, tzv. giardiózu.

2017

Pro Máru byl tento rok plný zvratů. Dokázal se definitivně odpoutat od Moniky a hlavně poznal Karlu, svou životní lásku.

2018

Mára s Karlou začíná bydlet a společně řeší trable svých rodinných příslušníků. Navíc Karle zjistí v děloze myom a doporučí jí co nejdříve otěhotnět. K Márově radosti se Karla rozhodne přestat brát prášky a pokusit se otěhotnět.

2019

Do života Máry a Karly vstupuje Vojtíšek, kterého si zamilují tak, že se nakonec stanou jeho adoptivními rodiči.

2020

Mára bude otcem. Jeho Karla mu letos přivede na svět prvního společného potomka. A aby toho nebylo málo, bude svatba. Karla totiž Máru požádala o ruku.