Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Herci Ulice v karanténě: Hrátky s manželkou, hádky a štípání dříví!

28. dubna 2020 | 10:58

Kvůli opatřením, která musíme všichni následovat, se přestala Ulice natáčet a přišla vynucená pauza. Každý týden teď ale uvidíte jeden díl, v němž hrdinové z Ulice budou zažívat to, co teď my. Jak a s kým tráví karanténu jejich představitelé a jak to snášejí? Tuhle trojku uvidíte v pátečním speciálu!

„Hraju okresního blba, ten chlap je mi proti srsti, usurpuje lidi a je otravnej jak činže. Kaštan má teď dost času, protože jeho prodejna Barvy a laky je zavřená. A tak krouží Ulicí a kontroluje, jestli všichni dodržují pravidla, a prudí. Doufám, že diváci pochopí, že je to sranda. Já jsem totiž ve skutečnosti strašně roztomilý, k ženám chovám úctu a neotravuju,“ svěřuje se představitel prudérního Kaštana Antonín Procházka, který se sám nemůže dočkat, až nouzový stav pomine. „Budu první, kdo tuhle dečku z obličeje shodí, až to půjde,“ těší se herec a autor, který měsíc v karanténě využil k psaní divadelní hry a utužování rodinných vztahů. „Naštěstí moje žena má stejný smysl pro humor jako já, dcera taky, hodně se nasmějeme, hrajeme vědomostní hry, u toho se hádáme a současně se bavíme. Naší dceři je 14, docela si ji teď užíváme, protože nám brzy frnkne z domu.“

To jeho herečtí kolegové Anežka Rusevová a Jan Řezníček se po měsíci vrátili do Prahy ze svých chalup. „Než byl vyhlášen nouzový stav, jely jsme s maminkou na pár dní na chalupu a už jsme tam musely zůstat. Byly jsme jak trosečnice,“ směje se sympatická herečka. „Trávím tam čas zahradnickými pracemi, štípáním dříví, stříháním stromů a obecně prospěšnými pracemi,“ dodává. Prospěšná bude i coby Vendula v Ulici v karanténě. „Vendula v bistru otevře výdejní okénko a za každý nakoupený oběd věnuje druhý pracovníkům IZS,“ prozrazuje z děje herečka.

Rovnou z chalupy přijel do ateliérů i její seriálový manžel Jan Řezníček. „Rádi jsme se viděli, ale bylo divné, že jsme si ani nemohli podat ruce. Točíme s rouškami. Baví mě to, je zajímavé hrát očima, ale těžko říct, jestli pod nimi vůbec něco říkáme, nebo je to pak nadabované,“ vtipkuje Řezníček.

VIDEO: Kdo určuje osudy postav v seriálu Ulice?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ