Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kristýna z Ulice: Jako malá jsem byla často v nemocnici a teď se bojím injekcí

25. června 2020 | 12:11

Prázdniny jsou za dveřmi, a jakmile přijde poslední zvonění a v ruce budou mít ti malí rošťáci vysvědčení, začnou dva měsíce dobrodružství. Herci seriálu Ulice a další hvězdy televize Nova společně s jejich nadací přišli pokřtít dětský koutek v Motole a připomenout dětem, aby byly opatrné. Mezi hvězdami byli Bára Mudrová, Kateřina Holánová, Sára Korbelová, Samuel Bogner a další tváře TV Nova.

Herci Ulice včera křtili dětský koutek ve FN Motol. Koutek mohli bohužel pokřtít jen symbolicky, protože byl kvůli koroně zavřený. Nicméně alespoň se rozhodli zpříjemnit den dětem po úrazech, rozdávali jim hračky.

„Bylo moc krásné vidět, jak se děti rozzářily, když jsme je přišli navštívit a přinesli jim hračky na rozveselení. Myslím, že je možná víc potěšili ti plyšáci než my, ale i tak jsem vděčná, že jsme jim mohli udělat radost. Vzpomínám na to, jak jsem sama jako malá musela Motol často navštěvovat. Kdyby tam kdysi byl někdo, kdo by mi přinesl panenku nebo nějakou hru, tak bych se třeba tolik nebála injekcí,“ svěřila se herečka Sára Korbelová, kterou moc dobře znáte jako představitelku Kristýny Volákové v seriálu Ulice.

Zážitek z návštěvy nemocnice měl i Samuel Bogner, představitel Bena z Ulice. „Děti v Motole byly velmi statečné a bylo vidět, že je naše návštěva potěšila. Nejednomu dítěti jsme dárky vykouzlili úsměv na tváři a dodali jsme jim trochu odvahy pro jejich boj s úrazy. Pro mě to byl úžasný zážitek, znovu rozsvěcet ty smutné a znuděné dětské tváře. Jsem rád, že existuje Nadace NOVA a že jsem v partnerství s nimi mohl těmto dětem trochu zpříjemnit den. Přál bych si, aby tam při naší příští návštěvě nikdo nebyl. Snad se všichni naši malí přátelé brzy vyléčí a ostatní děti na sebe budou během prázdnin opatrné.“