Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nová postava v Ulici Vašík: Jaký je Antonio Šoposki ve skutečnosti?

19. února 2020 | 06:00

O Vašíkovi se v Ulici zatím jen mluvilo, ale nikdo nevěděl, jak vypadá seriálový syn Lenky Zahradnické, tedy Hedviky. V nové sezoně Ulice ho ovšem všichni poznáte. Jeho představitelem je student herectví Antonio Šoposki (17), a pokud vám je povědomý, není to náhoda, je si totiž se svou starší a zkušenější sestrou Marikou (30) velice podobný. 

Antonio, přibližte nám svou roli v Ulici. Jaká je?

Vašík je sedmnáctiletý syn Hedviky Gregorové, kterou hraje Lenka Zahradnická. Je to intelektuál, žije si ve vlastním světě, do kterého mu vztahem s mámou vstoupil Otík (Filip Rajmont). Vašík ho moc nemusí, navíc se bude muset vypořádat s novým prostředím, do kterého ho Hedvika převezla. Snad to zvládne.

Vidíte ve Vašíkovi nějakou podobnost se sebou samým?

Já nejsem intelektuál ani trochu. Vašík má rád IT, matiku i fyziku, a to mě nikdy nebralo. Pro tyhle obory nejsem předurčen. Ale jsme stejně staří a oba rádi čteme. Když je čas, rád ho strávím s dobrou knížkou.

Vaši herečtí kolegové, tedy Lenka Zahradnická a Filip Rajmont, mají osobitý humor. Jak jste se s ním sžil?

Je to zábavná dvojka, skvělí parťáci. Před ostrou klapkou občas prohodí hlášku, která nás pak nenechá v klidu hrát.

Tak to pro vás musí být velká škola koncentrace. Jak se vám líbí v Ulici?

Moc. Zpočátku jsem si připadal jako neplavec hozený do vody. Ale aklimatizoval jsem se celkem rychle a myslím, že to půjde. Natáčení probíhá tak, jak jsem si představoval a jak jsem očekával.

Radíte se se sestrou Marikou Šoposkou?

Když jsem dostal nabídku z Ulice, šel jsem za ní. Řekla mi, že je to dobrá příležitost se zviditelnit a nasbírat zkušenosti. Jsem rád, že mám někoho, kdo mi v tomhle ohledu poradí.

Inspirovala vás Marika i ke studiu herectví?

Ano, věnuju se tomu díky ní. Když jsem začal mít rozum ze světa, viděl jsem ji v pohádkách, ve kterých tehdy začínala ona. Bylo mi asi pět a zhlédl jsem se v tom. Jakmile jsem zjistil, že je možné herectví studovat, vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že bych dělal něco jiného. Teď jsem ve třetím ročníku Pražské konzervatoře.

Všímají si lidé vaší podoby?

Říkají nám to všichni všude a za jakýchkoliv okolností.

Video se připravuje ...