Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kila navíc, nevěra, lenost: Co se mužům toleruje, ženám není dovoleno!

  • Proč se na některé věci u žen neustále hledí skrz prsty a mužům jsou tolerovány?
    20. března 2014 | 06:00

    Rozdíl mezi tím, jak společnost vnímá ženy a muže byl a bohužel stále je. Samozřejmě, že od časů dávno minulých jsme postoupili díky emancipovaným ženám o veliký kus, ale ještě stále se tu najdou obory, kde je to mnohem markantnější než jinde.

    Ženy touží po tom, aby byly brány a viděny na stejné úrovni jako muži, ovšem samozřejmě nechceme, aby byly vymazány veškeré rozdíly. Je to trochu dvojsečná zbraň, ale proč by se to nedalo zvládnout? Vždyť ženy si mohou ponechat svou ženskost i přesto, že je muži budou brát jako sobě rovné. Tady je ukázka několika nespravedlivých měřítek, která ženy vůči mužům znevýhodňují.

  • Množství sexuálních partnerů


    Proč se na některé věci u žen neustále hledí skrz prsty a mužům jsou tolerovány?
    Autor: shutterstock
    Přesto, že to, s kolika lidmi se za život vyspíte, by neměl být vůbec ničí problém a neměl by to nikdo řešit, neustále se na ženy pohlíží v jiném měřítku než na muže. Muži, kteří spí s každou sukní, jsou v pohledu jiných děsní bouráci, ovšem jinak jsou na tom ženy. Už ty, které mají více než deset partnerů za život, jsou považovány za s prominutím, děvky.

  • Nepořádek doma


    Proč se na některé věci u žen neustále hledí skrz prsty a mužům jsou tolerovány?
    Autor: shutterstock
    Přesto, že jistá studie uvedla, že 81 procent mužů a 87 procent žen absolutně rozčiluje doma uklízet, ženy stejně nakonec doma uklízejí více. Proč? Protože jsou mnohem hůř kritizovány za nepořádek než muži. Ten názor, který moderní ženy zaujímají, se možná nebude všem líbit, ale je skvělý. „Máme mnohem důležitější věci na práci. Po tom, co si společně dovykládáme, dohrajeme si, dojíme a dočteme si tuhle vážně skvělou knihu, potom se možná pustíme do úklidu. No, a pokud ne, tak to počká.“

  • Nadváha


    ss
    Autor: profimedia.cz
    Muži a ženy si v tomto ohledu klidně mohou podat ruce, protože na světě, žije spousta tlusťochů a mají zástupce v obou pohlavích. Jenže jak se ukázalo z výzkumů, ženy s nadváhou se cítí společností mnohem více stresovány a kritizovány kvůli svým kilům navrch a proto se neustále snaží zhubnout.

  • Umět říct vlastní názor


    Za vašimi problémy ve vztazích může váš vztah s rodiči v době dospívání
    Autor: shutterstock
    Ženy, které se nebojí říct upřímně a nahlas co si myslí, jsou ve společnosti označovány za hubaté, agresivní nebo arogantní. Kdežto muž se stejně proříznutou pusou je podle nich skvělý vůdce, který se nebojí a dokáže si prosadit svou.

  • Bezdětnost


    ...
    Autor: Profimedia
    Nemít děti je ve společnosti pro ženu téměř nemyslitelné. Pokud se totiž žena vyjádří, že v životě netouží po dětech, dívají se na ni všichni skrz prsty a varují ji, že toho bude litovat, až už bude na to napravit to pozdě. Je to přeci proti přírodě! Pokud po potomcích netouží muž, je to všechno absolutně v pořádku a nakonec muži mají tu výhodu, že si to mohou rozmyslet a mají na to mnohem více času než ženy.

Klíčová slova:  rozdíly, žena, muž, nespravedlnost
Diskuse ke článku
.