Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Česká rodina v Thajsku: Matýskovy narozeniny

29. prosince 2013 | 09:00

Matýskovi už je sedm let. Dostal dort, zazpívali jsme mu a měl hrozné trápení s výběrem dárku. Nakonec se rozhodl a ozbrojil se!

Matěj má narozeniny těsně před Vánoci. Moc proto dbáme na to, aby jak narozeniny, tak i Vánoce byly pro něj oba plnohodnotné svátky. Abychom ho jedním dárkem neodbyli naráz.

A protože vánoční dárek – ten hlavní – už máme, měl Matěj za úkol se rozmyslet, co by rád. Jenomže tady není nikde hypermarket s nekonečnými regály plnými hraček. Tady je to spíš jen na jeho fantazii.

Zbraně nebo tetování?

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Nejprve chtěl pušku na pěnové střely. Mají je s Honzou doma a pár si jich přivezli i sem. Pak ale začal okukovat Honzovo tetování henou. Asi ho to také lákalo, možná mu i imponovalo. Ale sedm let je přeci jen trochu něco jiného, než devět.

Nakonec se přeci jen rozhodl, že chce zbraň. A tak ho Soňa vzala s sebou na nákup. Aby si vybral. Trefili zrovna na něco jako místní diskontní prodejnu všeho. Zvítězil set s puškou, nožem, lukem a šípy za nějakých 70 korun. Měl z toho velkou radost a rozbalovalo se hned před ochodem. Když radost, tak bez čekání a napínání!

Narozeninové perníky pro oslavence

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Nojo, jenomže jak s dortem?! Prosincové narozeniny doma v ČR nejsou problematické kvůli vybírání dortu a jeho dovozu domů. Je prostě zima dost nato, aby se s nějakou tou sladkou krémovou nádherou nic nestalo. Ale tady? Tady v Thajsku je to moc snadně vyřešeno, tady dorty jednoduše nejsou!

Ale protože Soňa je žena činu, koupila pár čokoládových perníčků, seřadila je do čtverce, napíchala do nich svíčky a nakonec nakrájela banán na dlouhé pásky a vyrobila z nich navrch velké „M“.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Zazpívali jsme Matýskovy „Happy Birthday“ a už se slavilo. Pila se Coca Cola. Mejdan u bazénu jak u amerických zbohatlíků. Kluci kousli párkrát do „jakodortu“ a pak si rozdělili „střílečky“ a až do tmy se od moře, z patra i z poza domu ozývalo práskání kapslíků.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl