Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká rodina v Thajsku: Všichni chtějí do ráje

22. prosince 2013 | 09:00

Dostáváme pořád desítky emailů. Pořád nám držíte palce, což je fajn, moc rádi to čteme. Hodně autorů prozrazuje, že by do Thajska, třeba s dětmi, chtěli taky. Ale všude je cítit obava z nákladů. Tak co s tím?

Nejprve jsme odepisovali jen tak namátkou vybranými možnostmi ubytování. Co stojí chatka, co pokoj bez a s klimatizací, kolik hostel a na kolik přijde dům. A jaký.

Rádi poradíme

Ale to není to, co by vysloveně vycházelo vstříc žadatelům o informace. Každý má jinou představu o ubytování, každý má jinak velkou peněženku, ne každý by sem mířil i s dětm.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Nejlépe bude, když nám napíšete, kdo co by si představoval a my se Vám tady na ostrově po něčem podíváme. A napíšeme. Ale pozor, i tak to bude jen informativní a nezávazné. Navíc lokální, protože se zrovna teď můžeme porozhlédnout jen tady po ostrově Koh Chang. Ale bude to alespoň něco konkrétního. Takže kdo chce, ať napíše. Počkáme dva tři dny a pak rozjedeme průzkum. Těšíme se.

Rozverné počasí

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Počasí si s našimi známými pořádně zahrálo. Po tu krátkou dobu, co tu s námi byli, bylo doslova pohádkové počasí. Jakmile se přichystali k odjezdu, přišly tropické lijáky. A nervy.

Klíčem k neklidu bylo to, že si sehnali levnou dopravu do Bangkoku na letiště. Jenomže zamluvený minivan je měl vyzvednout až na pevnině. To znamená že k trajektu a přes úžinu museli sami.To samozřejmě za normálních podmínek není žádný problém. Domluvili jsme se, že je skútrem i s kufry nadvakrát dovezeme k Ferry, tam popřejeme šťastnou cestu a oni nám pak pošlou sms z mezipřistání v Dubaji, že jsou jako v pořádku.

Dešťová apokalypsa

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
V noci před jejich raním odjezdem začalo pršet. I když ani ne tak pršet,jako lejt. Provazy vody, bubnování na střechu, palmy se ohýbaly.  Vyrazit na skútrech jsme měli v devět. Nicméně v pět už byli na nohou a vymýšleli varianty podle toho, jestli zrovna pršelo nebo ustávalo.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Takže: zavoláme taxíka (ten je tu na ostrově nehorázně drahý), půjdeme pěšky, pojedeme na skútrech v plavkách? Bylo po osmé, když přestalo pršet. Nechali jsme silnice trochu oschnout a už se jelo.  Nakonec vše dobře dopadlo. Zpráva z Dubaje nicméně žádná nepřišla…

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl