Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Otestovaly jsme nejvoňavější sprchové gely! Který z nich musíte mít?

  • ...
    11. srpna 2023 | 06:00

    Také patříte mezi milovníky voňavých sprchových gelů, kterých máte v koupelně hned několik? A střídáte je podle nálady? Pokud ano, máme pro vás seznam několika sprcháčů různých značek, které jsme pro vás otestovaly. Které po ránu probudí vaše smysly a pokožku nevysuší?

    Dát si po náročném pracovním dnu horkou koupel nebo osvěžující sprchu je zkrátka balada nejen pro tělo, ale také pro duši. Chvilky relaxu si pak můžeme zpříjemnit nejrůznějšími sprchovými gely, krémy nebo pěnami, které naši pokožku hydratují a příjemně ji provoní.

    Sprchový gel je produkt, který nemusíme až tak řešit. Většinou jednoduše vybíráme podle vůně, která našemu nosu lahodí nejvíce. V létě saháme po svěžích ovocných vůních, které po ránu probudí naše smysly, v zimních měsících vybíráme spíše takové, které si poradí s namáhanou pokožkou.

    Otestovaly jsme pro vás sprchové gely různých značek i cenových kategorií. Které obstály nejlépe?

  • Sprchový gel s pivoňkou, LaQ, 124 Kč (500 ml), koupíte na www.hebe.com

    Co mě nalákalo tenhle produkt vyzkoušet? Za prvé jsem tuhle značku ještě neviděla a za druhé její zajímavá, dráždivá etiketa. Na ní je kočka s maskou v podvazcích. Pak jsem si přečetla, že sprchový gel je určený pro ženy, které ve dne vyzařují sladkou tajemnost a v noci okouzlují nespoutanou smyslností a bylo jasné, že ho musím vyzkoušet. Pivoňky miluji, a jelikož tady je základ aroma právě z nich, byl to další bod plus. Vůně gelu je velmi jemná a složení je z 98% přírodní. Pokožku nevysušuje, jen tím, že je vůně tak jemná, přijde mi, že po osprchování není moje kůže tak voňavá.

    Známka jako ve škole: 2

  • Sprchový gel Mandlové květy, Kneipp, 70 Kč (75 ml), koupíte v síti drogérií

    Na první dobrou jsem se zamilovala do vůně tohoto sprchového gelu. Mandlové květy jsou naprosto omamné. Značka Kneipp má na poli kosmetiky své nezastupitelné místo a je naprostá jistota, že s žádným přípravkem nešlápnete vedle. Tento sprchový gel je navíc vyroben bez použití minerálních olejů, parafínů, konzervačních látek nebo silikonů a neobsahuje mikroplasty. Jednoduše řečeno víte, že si na tělo nedáváte žádný "sajrajt". Pokožka je použití krásně hydratovaná a co je nejlepší? Pocit hydratace vám vydrží celý den! 

    Známka jako ve škole: 1

  • Sprchový gel The Palace of Orient, Douglas Collection, 219 Kč (300 ml), koupíte na www.douglas.cz nebo v kamenných prodejnách

    Růžová lahvička s orientálními emblémy dává malou nápovědu k tomu, co vás čeká uvnitř společně s názvem Palace of Orient, tedy orientální palác. Jelikož miluji růže, nechala jsem se zlákat inzerovaným spojením vůní, růže a argan. Rozhodně pro ty, kdo milujete orientální, kořeněné vůně s nádechem sladkých květů doporučuji tento sprchový gel, který vás, pokud zavřete oči, transportuje po jednom čichnutí do vzdálených krajin orientu. Kromě toho, že zajímavě voní, také dělá krásnou pěnu a pleť nevysušuje. Nebude se ho podle mě zdráhat použít ani muž.

    Známka jako ve škole: 1

  • Antistresový sprchový gel s hrozny a limetkou Dermacol, 59 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií

    Dávám hvězdičku za úžasnou vůni! Hrozny s limetkou vytvářejí neobvyklou svěží kombinaci, která mě nadchla, a dovedu si představit, že bych v podobném duchu měla i deodorant a parfém. Vedle toho tento sprchový gel umí všechno, co je potřeba: hezky pění, na pleti je příjemný a pokožku po něm nemám staženou ani vysušenou.

    Známka jako ve škole: 1*

    Zázračné aktivní uhlí: Vybělí zuby, zabrání pocení a zbaví vás akné!

    Video se připravuje ...
    Zázračné aktivní uhlí: Vybělí zuby, zabrání pocení a zbaví vás akné • VIDEO: Facebook

  • Biodynamický rieslingový sprchový gel dieNikolai, 450 Kč (200 m), koupíte na www.biodynamickakosmetika.cz

    Tento sprchový gel a šampon v jednom, který používám pouze na tělo, vytvoří spolu s vodou velmi příjemnou mycí emulzi. Pokožku mám po ní neuvěřitelně jemnou, hydratovanou, přestože finální efekt na pokožce – ze sprchového gelu – je vlastně až matný. Pro mě zajímavé zjištění vzhledem k obsahu oleje z hroznových jader, slunečnicového i bergamotového oleje, na jejichž základě jsem soudila, že pokožka bude lehce mastnější. Gel se zalíbí všem, kdo milují jemné, nevtíravé vůně s lehkým podtónem citrusového nádechu. Jediné minus, které jsem na gelu spatřila, je ne úplně snadné dávkování. Lahvička je totiž méně ohebná, takže při dávkování gelu je potřeba vynaložit větší síly. 

    Známka jako ve škole: 2

  • Sprchový gel s vůní květů bavlníku Naturally Good, Nivea, 99 Kč (300 ml), koupíte v síti drogerií

    U sprchových gelů nemám příliš vysoké nároky. Hlavní je pro mě příjemná vůně a to, aby nevysušoval. Se sprchovými gely značky Nivea mám jen dobré zkušenosti a jinak tomu nebylo ani v tomto případě. Hned na úvod vás uhrane jemná a příjemná vůně, která se na pokožce drží ještě nějakou chvilku. Navíc je pokožka krásně hebká a hydratovaná. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Relaxační sprchový gel Baltic Home Spa Wellness, Ziaja, 139 Kč (500 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Já tedy na tuhle značku nedám dopustit. Za rozumnou cenu dostanete opravdu hodně muziky. Velké balení mýdla s praktickou pumpičkou, které vydrží opravdu dlouho, je super pro větší rodiny. Krásně voní po mandlích a kokosu, takže má i univerzální vůni, kterou si oblíbí i váš muž. Krásně pění a zanechává nevysušenou pokožku, která je krásně provoněná. Z pětadevadesáti procent jsou složky přírodní, takže i po této stránce vládne spokojenost.

    Známka jako ve škole: 1

  • Sprchový a koupelový gel Willow Song, Noble Isle, 649 Kč (250 ml), koupíte na www.notino.cz

    Sprcháč za šest stovek? Asi si řeknete, že to je bláznovství. Tento produkt mě ale natolik nadchl svou jemnou vůní, že bych do něj klidně ty peníze investovala! Po sprše byla pokožka navíc dokonale jemná a hydratovaná, provoněná a sametová na dotek. Koupel s tímto sprchovým gelem je doslova balzám na duši.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...