Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Test pleťových vod a tonik: Které pleť nevysuší?

  • ...
    28. ledna 2021 | 06:00

    Pleťové vody a tonika nejsou zrovna součástí kosmetického arzenálu každé ženy. Nepoužíváte je, protože neznáte jejich výhody? Pleť dokážou finálně dočistit, zklidnit, hydratovat i rozjasnit. To je hned několik důvodů, proč si pleťovou vodu nebo tonikum pořídit. Lámete si hlavu s tím, jaký produkt vybrat? Pomůžeme vám!

    Pleťové vody a tonika jsou často podceňovány, přitom jsou v péči o pleť velice důležité. Mají totiž hned několik skvělých vlastností: dočišťují pleť, hydratují, opticky zmenší póry, pleť rozjasní a připraví ji na další péči. Pleťové vody a tonika používejte vždy po důkladném odlíčení mlékem a následně použijte další péči. Použít je můžete i ráno. Zbavíte se tak mazu, který produkuje pleť přes noc, ale třeba také zbytků krému či séra, které používáte před spaním. Pleť tak hezky osvěžíte a připravíte na líčení.

    Otestovaly jsme pro vás několik pleťových vod a tonik. Které získaly jedničku?

  • Čisticí pleťová voda pro normální a smíšenou pleť, Astrid, 79 Kč (200 ml)

    Čisticí pleťová voda pro normální a smíšenou pleť, Astrid, 79 Kč (200 ml)
    Autor: archiv firem

    Od značky Astrid používám už spoustu let opalovací krémy. K pečující kosmetice jsem byla trochu skeptická, ale opět se mi osvědčilo, že i za pár korun můžete objevit naprosto skvělý produkt, který by mohl konkurovat i drahým značkám. Zjemňující pleťová voda pokožku vůbec nedráždí, naopak ji zklidní, v očích nepálí a pleť je po ní krásně hydratovaná. Pleť je perfektně dočištěna a připravena na nanesení sér a krémů.

    Známka jako ve škole: 1

  • Čisticí pleťová voda pro normální a smíšenou pleť, Bioten, 99 Kč (200 ml)

    Na trhu poměrně nová značka, která se pyšní tím svým přírodním složením. Tako pleťová voda je z řady Skin Moisture a obsahuje výtažky z kdoule, díky níž má příjemnou ovocnou vůni a je plná vitamínů a minerálních látek. Voda je určená na smíšenou pleť a velice dobře vyčistí pokožku. Drobnost, která mi trochu vadí je příliš malinký aplikační otvor.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Čisticí pleťová voda Naturally Good, Nivea, 132 Kč (200 ml)

    Čisticí pleťová voda Naturally Good, Nivea, 132 Kč (200 ml)
    Autor: archiv firem

    S pleťovou vodou jsem byla spokojená tak napůl. Na jednu stranu je moc příjemná, krásně voní a opravdu důkladně čistí. Stačí jen trochu namočit tamponek a většina make-upu a nečistot je pryč. Na druhou stranu po odlíčení byla má pleť bohužel vysušenější a nepříjemně napnutá. Proto je potřeba to vyzkoušet, ale hodí se spíše pro ty, které mají mastnější pleť.

    Známka jako ve škole: 3

     

  • Pleťové tonikum s ovocnými kyselinami Skin Manager, Alcina, 255 Kč (190 ml)

    Pleťové tonikum s ovocnými kyselinami Skin Manager, Alcina, 255 Kč (190 ml)
    Autor: archiv firem

    Alcinu mám moc ráda, a jelikož mám i pleťové mýdlo od Alciny, tak je to super kombinace. Lahvička má netradiční, ale velmi praktické víčko, to se odklopí, položíte tamponek a stisknete. Jedna dávka pumpičky úplně stačí, dvě už jsou moc. Tonikum super dočišťuje pleť okolo očí od řasenky a vůbec je příjemné. Cena není nijak přemrštěná.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Odličovací voda Pramen krásy, Havlíkova přírodní apotéka, 269 Kč (200 ml)

    Odličovací voda Pramen krásy, Havlíkova přírodní apotéka, 269 Kč (200 ml)
    Autor: archiv firem

    Na pupínky celkem trpím, takže jsem byla na tuto odličovací vodu, která je určena pro problematickou pleť, zvědavá. Obsahuje extrakt z kosatce, zinečnatou sůl a vitamin A, a díky tomu na pleť působí protizánětlivě. A je fajn, že zároveň nevysušuje ani nedráždí. Dobře odličuje, byla mi příjemná a nenašla jsem na ní vlastně nic, co bych jí mohla vytknout. Na druhou stranu mě ale ani ničím neuchvátila, a vzhledem k vyšší ceně ji proto mezi přípravky, které opakovaně používám, nezařadím.

    Známka jako ve škole: 2

  • Čisticí voda Salt, Nobilis Tilia, 349 Kč (100 ml)

    Čisticí voda Salt, Nobilis Tilia, 349 Kč (100 ml)
    Autor: archiv firem

    Na pečlivé odličování si dost potrpím. Mou rutinou jsou odličovací hydrofilní oleje, kterými odlíčím veškerý make-up. Poté na dočištění používám pleťové vody. Mou oblíbenkyní je čisticí voda Salt od české přírodní kosmetiky Nobilis Tilia. Obsažená mořská voda mi krásně stahuje póry a případné malé zarudnutí či pupínek jsou do rána hned pryč. Rozhodně kvituji fakt, že není vůbec lepivá, ale naopak krásně osvěží a na pleti je velmi příjemná. Doporučuji všem, kdo mají problémy s aknózní či mastnou pletí. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Tonikum s lískovým ořískem a růží, Mario Badescu, 460 Kč (236 ml)

    Tonikum s lískovým ořískem a růží, Mario Badescu, 460 Kč (236 ml)
    Autor: archiv firem

    Tak tohle je pro mě jednička s hvězdičkou. Miluji produkty z růží, tento jsem si oblíbila speciálně. Voní krásně a jemně, obsahuje extrakty z růže i růžový olej, ale také vilín, což byla pro mě novinka. Pokud nevíte, co to je, prozradím vám, že je to dřevina, která má nádherné květy a jejíž účinky jsou čisticí. Pleť je po použití tonika nádherně vláčná a jemná, nestahuje se a skoro člověk ani nemá potřebu použít krém.

    Známka jako ve škole: 1*

  • Pleťové tonikum Jasmine Dew, Omorfia, 750 Kč (100 ml)

    Pleťové tonikum Jasmine Dew, Omorfia, 750 Kč (100 ml)
    Autor: archiv firem

    Přiznám se, že tonika jsem nikdy nepoužívala. Když jsem ale narazila na tonikum od své oblíbené české přírodní značky Omorfia, musela jsem ho zkusit! Je vyrobeno z čisté jasmínové a neroli květové vody vyráběné destilací jasmínových a pomerančových květů, je doplněno o šťávu z aloe vera a má pleť ho zkrátka miluje! Používám ho ráno a večer na dočištění a jsem s ním naprosto spokojená. Pleť je hydratovaná, jemná na dotek a krásně čistá.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...