Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stop suchým vlasům! Které šampony z drogerie zafungovaly na jedničku?

30. ledna 2020 | 06:00

Máte drsné, suché a krepatící se vlasy? Většinou tento problém trápí majitelky kudrnatých a vlnitých vlasů, ale příčinou můžou být také neustálé odbarvování, fénování či žehlení. Abyste svým vlasům vrátila zase trochu života, používejte vlasovou kosmetiku, která je bude hydratovat. Otestovaly jsme pro vás produkty jak z drogerie, tak i salonní kosmetiku. Která zafungovala na jedničku?

Základem je vybírat takovou vlasovou kosmetiku, která vlasy hydratuje a vyživuje. Skvělými pomocníky budou například produkty, které obsahují keratin nebo výživné oleje, díky kterým budou vaše vlasy krásně hebké. Nezapomínejte alespoň jednou týdně používat masku a klidně ji na hlavě nechte trochu déle. Vlasy pak budou silné, lesklé a hydratované.

Občas je potřeba do vlasové kosmetiky investovat. My jsme však našly i levnější zázraky z drogerie, které si se suchými vlasy hravě poradí.

Šampon pro velmi suché a poškozené vlasy Multi Repair 6, Schauma, 54 Kč (250 ml)

Šampon pro velmi suché a poškozené vlasy Multi Repair 6, Schauma, 54 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Jakmile nějaký produkt slibuje hned 6 efektů, tak jsem předem skeptická. Schauma je prostě úplně obyčejný šampon a je zbytečné, aby se skrýval za výtažky, o kterých nikdo nikdy neslyšel. Má klasickou Schauma-parfemaci, vlasy umyje a nezatíží, ale žádný extra lesk jsem nezpozorovala a suché konce zůstaly suché. Na roztřepené konečky fungují stejně jen nůžky. Pokud nemáte s vlasy žádný problém, Schauma vám určitě neuškodí, ale pokud nějaký problém s vlasy řešíte, tak vás nespasí.

Známka jako ve škole: 4

Hairmilk Natural Shine, Nivea, 69 Kč (250 ml)

Hairmilk Natural Shine, Nivea 69 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon od značky Nivea jsem podrobila zatěžkávací zkoušce v podobě 3týdenní dovolené u moře. Bála jsem se, co udělá kombinace slané vody a slunce s mými už tak přirozeně suššími vlnitými vlasy. Přijde mi, že Nivea méně pění a má tak trochu tuctovou vůni, ale musím přiznat, že když jsem po dovolené navštívila svou kadeřnici, tak byla spokojená, že mám vlasy v dobré kondici. Takže jako prevence Nivea zafungovala vážně skvěle.

Známka jako ve škole: 2

Posilující šampon pro poškozené vlasy Goodbye Damage, Garnier Fructis, 75 Kč (250 ml)

Posilující šampon pro poškozené vlasy Goodbye Damage, Garnier Fructis, 75 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon je velmi hustý a koncentrovaný. Na krátké vlasy, jako mám já, stačí opravdu porce velikosti lískového oříšku a pění bohatou, hustou pěnou. Vlasy už po umytí šamponem jsou na omak hladší. Použila jsem nejen šampon, ale i kondicionér a bezoplachovou péči a jsem absolutně spokojená s tím, jak mé vlasy vypadají. Šampon krásně voní – jak jinak než ovocně – a obsahuje keraphyll, který by měl regenerovat vlasy, a olej amla, který má blahodárný vliv na vlasy, pomáhá totiž jejich růstu a předchází vzniku  šedin.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující šampon pro suché a hrubé vlasy Botanic Therapy, Garnier, 79 Kč (250 ml)

Vyživující šampon pro suché a hrubé vlasy Botanic Therapy, Garnier, 79 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon má už při otevření velmi silnou vůni, ta se kupodivu udrží ve vlasech, a to do té doby, dokud si vlasy znovu neumyjete. Vůně je na mě až moc silná, skoro z ní až bolí hlava. Vlasy jsou ale po umytí jemné, hydratované a nikde nepoletují.

Známka jako ve škole: 2

Šampon s vyživujícím olejem Dove, 83 Kč (250 ml)

Šampon s vyživujícím olejem, Dove, 83 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampony od značky Dove mám ráda, protože jsou krémové a jejich nezaměnitelná parfemace nikdy nezklame. Jednoduchá čistá vůně, kterou lze jen těžko popsat, ale která sedne každému. Vlasy jsou po umytí tímto šamponem krásně hebké a konce jsou uhlazené, takže nepotřebujete použít ani žádnou masku. Produktu stačí opravdu malé množství, takže je skvělé i to, jak dlouho vydrží. Příznivá je však i cena. Mezi šampony z drogerie bych ho tak rozhodně zařadila do topky.

Známka jako ve škole: 1

Osvěžující micelární šampon Nivea, 109 Kč (400 ml)

Osvěžující micelární šampon, Nivea, 109 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon Nivea voní do kysela, přesně jako limetka. Tahle svěží vůně je opravdu příjemná a zůstává na vlasech i po umytí. Šampon má průhlednou gelovitou konzistenci a už malé množství stačí k tomu, aby na hlavě hezky napěnil. Překvapilo mě, že vlasy po aplikaci šamponu působí vyživeně, ale hlavně jsou plné objemu! Chválím i uzávěr, který je – obzvlášť do sprchového koutu – praktický.

Známka jako ve škole: 1

Vlasový šampon s minerály For Life & Madaga, 194 Kč (200 ml)

Vlasový šampon s minerály, For Life and Madaga, 194 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Šampon s minerály z Mrtvého moře příjemně voněl, vlasy se po jeho použití dobře rozčesávaly. Šampon nedráždí, což je jeho velké plus. Bylo ho však potřeba použít trochu více, než jsem zvyklá u jiných šamponů, takže docela rychle ubýval. Cenově je ale dostupný, takže dobrá volba ve své cenové kategorii.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro suché a křehké vlasy Hyaluron 2.0, Alcina, 300 Kč (250 ml)

Alcina Hyaluron 2.0, 300 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Kyselina hyaluronová není výsadou pouze péče o pleť, ale obsažena je i v tomto šamponu od Alciny. Šamponu stačí malé množství, a i tak dobře pění a vlasy perfektně umyje. Poté použiji ještě balzám stejné řady. Po umytí mám vlasy skvěle hydratované, jemné a snadno se upravují. Oba přípravky v sobě mají i tepelnou ochranu, což oceňuji při žehlení vlasů.

Známka jako ve škole: 1*

Šampon na suché vlasy, Nobilis Tilia, 324 Kč (200 ml)

Šampon na suché vlasy, Nobilis Tilia, 324 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupít na https://eshop.nobilis.cz/

Přírodní šampon, který obsahuje dýňový olej, araganový olej a extrakt z kopřivy nemá tak hustou konzistenci a ani pěna není příliš hustá. Svůj účel ale přírodní výtažky a oleje splňují, jelikož vlasy nejsou vysušené po umytí. Je ovšem lepší, použít ještě následnou péči, jako je balzám nebo kondicionér. Pokud máte rádi jemnou vůni bylin, potom, vám bude vyhovovat.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační šampon pro suché vlasy Maria Nila, 436 Kč (350 ml)

Hydratační šampon pro suché vlasy, Maria Nila, 436 Kč (350 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Šampon používám dohromady s maskou stejné řady a musím říct, že pro mé suché vlasy je to doslova zázrak! Dost pění, takže ho stačí trocha. Vlasy jsou krásné hebké, hydratované a lesklé. Všechny produkty jsou navíc veganské, neobsahují parabeny ani sulfáty. Ať už vyzkoušíte jakoukoliv řadu této značky, rozhodně vás nezklame.

Známka jako ve škole: 1

Šetrný šampon Hemptouch, 490 Kč (250 ml)

Šetrný šampon Hemptouch, 490 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.biooo.cz

Šampon Hemptouch je 100% přírodní, a navíc je určen pro citlivou pleť. A musím říct, že překvapil po všech stránkách. Dobře pění, takže ho člověk nemusí použít moc, což je jinak někdy u přírodních produktů potřeba. Vlasy oživí, po umytí jsou pevnější, ale ne za cenu toho, že hned druhý den se mastí – to je velké plus. Vlasy po použití se také poměrně dobře rozčesávají, kondicionér stačí použít jen na konečky, na ty šampon nestačil. Je třeba být trochu trpělivější při vymývání, ale to je opravdu jediná maličkost, kterou bych na šamponu našla. Za mě skvělý poměr ceny a výkonu!

Známka jako ve škole: 1

Vyživující šampon pro normální až silné, extrémně suché a zcitlivělé vlasy Nutritive Magistral, Kérastase, 525 Kč (250 ml)

Vyživující šampon pro normální až silné extrémně suché a zcitlivělé vlasy Nutritive Magistral, Kerastasé, 525 Kč (250 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Mám vlnité blond vlasy, které jsou dost suché a občas krepatí, takže vlasovou kosmetiku vybírám opravdu pečlivě a klasické šampony z drogerie jsou pro mě tabu. Když jsem poprvé vyzkoušela kosmetiku Kérastase a speciálně šampon určený pro suché vlasy, byla jsem nadšená! Už po umytí jsem cítila, že jsou vlasy vyživené. Po uschnutí se mi vlasy krásně zvlnily do pravidelných vln, nebyly tak extrémně suché jako po jiných produktech a na dotek byly krásně hebké. Jedná se sice o dražší kosmetiku, ale výhodou je, že šampon dost pění, takže ho při jednom umytí nevypotřebujete příliš. Navíc po něm vlasy nádherně voní!

Známka jako ve škole: 1*

Šampon s arganovým olejem Moroccan Sense, 590 Kč (300 ml)

Šampon s arganovým olejem, Moroccan Sense, 590 Kč (300 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na www.jannami.cz

Šampon mě hned při prvním otevření zaujal úžasnou vůní – jemnou, ženskou a nevtíravou. Aby krásně pěnil, je potřeba ho použít trošku víc (porci asi o velikosti třešně), jeho účinek za to ale stojí. Vlasy jsou po umytí lesklé, hebké a díky arganovému oleji mají i vyživené konečky – a to i tehdy, když jim dám zabrat fénem a kulmou. Navíc jsem měla pocit, že vlasy díky šamponu vydrží i po natočení déle upravené. Oceňuji i to, že výrobek neobsahuje žádné parabeny, silikony, ftaláty a další nebezpečné látky. Za mě jednoznačně super produkt!

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...