Neděle 16. června 2024
Svátek slaví Zbyněk, zítra Adolf
Oblačno 22°C

Stop suchým vlasům! Které šampony zafungovaly na jedničku?

23. května 2024 | 06:00

Máte drsné, suché a krepatící se vlasy? Tyto problémy většinou trápí majitelky kudrnatých a vlnitých vlasů, nevyhýbají se však ani ženám s rovnými. Příčinou často bývá také neustálé odbarvování, fénování či žehlení. Abyste svým vlasům vrátila zase trochu života, používejte vlasovou kosmetiku, která je bude hydratovat. Otestovaly jsme pro vás produkty jak z drogerie, tak i salonní kosmetiku. Které šampony zafungovaly na jedničku?

Základem je vybírat takovou vlasovou kosmetiku, která vlasy hydratuje a vyživuje. Skvělými pomocníky budou například produkty, které obsahují keratin nebo výživné oleje, díky nimž budou vaše vlasy krásně hebké. Nezapomínejte alespoň jednou týdně používat masku a klidně ji na hlavě nechte trochu déle. Vlasy pak budou silné, lesklé a hydratované.

Občas je potřeba do vlasové kosmetiky investovat. My jsme však našly i levnější zázraky z drogerie, které si se suchými vlasy hravě poradí.

VIDEO: Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy vykouzlíte během chvilky

Video se připravuje ...
Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.  • VIDEO: .

Šampon pro poškozené vlasy Dove Intensive Repair, 60 Kč (250 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Šampony od značky Dove mám ráda, protože jsou krémové a jejich nezaměnitelná parfemace nikdy nezklame. Jednoduchá čistá vůně, kterou lze jen těžko popsat, ale která sedne každému. Vlasy jsou po umytí tímto šamponem krásně hebké a konce jsou uhlazené, takže nepotřebujete použít ani žádnou masku. Produktu stačí opravdu malé množství, takže je skvělé i to, jak dlouho vydrží. Příznivá je však i cena. Mezi šampony z drogerie bych tento rozhodně zařadila do topky.

Známka jako ve škole: 1

Osvěžující micelární šampon Nivea, 109 Kč (400 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Šampon Nivea voní dokysela, přesně jako limeta. Tahle svěží vůně je opravdu příjemná a zůstává na vlasech i po umytí. Šampon má průhlednou gelovitou konzistenci a už malé množství stačí k tomu, aby na hlavě hezky napěnil. Překvapilo mě, že vlasy po aplikaci šamponu působí vyživeně, ale hlavně jsou plné objemu! Chválím i uzávěr, který je – obzvlášť do sprchového koutu – praktický.

Známka jako ve škole: 1

Vyhlazující šampon na vlasy, Sleek & Glossy, PROSALON, 119 Kč (375 ml)

Koupíte na www.hebe.com

Mým vlasům dávám pořádně zabrat. Často je podrobuji barvení i vlasovému stylingu, a tak je pro mě prioritní šampon, který vlasům dodá potřebnou hydrataci a lesk. To na 100 % splňuje tento šampon, zanechává na vlasech ochranný film, a to díky obsaženému lněnému oleji. Navíc se mi vlasy konečně krásně rozčesávají, a nemusím tak strávit v koupelně tolik času. Kvituji i nanášení pumpičkou, což bych ocenila u každého šamponu. Za málo peněz hodně muziky!

Známka jako ve škole: 1

Jemný čisticí šampon s arganovým olejem NEROLI, Zahir Cosmetics, 134 Kč (200 ml)

Koupíte na www.zahir.cz

Snažím se používat kosmetiku, ve které nejsou parabeny a silikony. To značka Zahir splňuje. Arganový olej je malý zázrak nejen v péči o pleť, ale i o vlasy. Tento šampon používám více než měsíc a musím uznat, že naprosto splňuje vše, co slibuje. Pokožku hlavy krásně vyčistí, vlasy jsou po použití hladké a lesklé. A co naprosto zbožňuji, je jeho vůně. Neroli – květy pomerančovníku – voní tak omamně, že bych se v ní nejraději vykoupala celá.

Známka jako ve škole: 1

Jemný čisticí šampon s arganovým olejem NEROLI, Zahir Cosmetics, 134 Kč (200 ml), koupíte na www.zahir.cz
Autor: archiv značky

Šampon pro poškozené a suché vlasy, Schwarzkopf GLISS, 180 Kč (400 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Většinou sahám po salonní kosmetice, ale tentokrát jsem udělala výjimku a zkusila nový Schwarzkopf GLISS s vylepšenou recepturou obohacenou o keratin. Šampon hezky pění, takže stačí jen troška. Byla jsem překvapená, jak hezky se vlasy po umytí rozčesávaly. Po vysušení byly nádherně jemné, regenerované a hlavně dokonale voňavé. Šampon mě opravdu mile překvapil. 

Známka jako ve škole: 1

Šampon pro poškozené vlasy TRESemmé Biotin Repair, 199 Kč (200 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Šampon používám asi dva týdny, ale už teď pociťuji rozdíl. Mám je dost suché a po umytí jsou vždycky hladké a krásně lesklé. Šampon vlasy vůbec nezatěžuje a po uschnutí jsou krásné a opravdu hezky jemné. Navíc jsem si všimla, že se vlasy začaly pomaleji mastit, což oceňuji úplně nejvíc. Šampon má krásnou, příjemnou vůni, která na vlasech drží. 

Známka jako ve škole: 1

 

 

 

Šampon pro suché a křehké vlasy Hyaluron 2.0, Alcina, 350 Kč (250 ml)

Koupíte ve vybraných salonech.

Kyselina hyaluronová není výsadou pouze péče o pleť, ale je obsažena i v tomto šamponu od Alciny. Šamponu stačí malé množství, i tak dobře pění a vlasy perfektně umyje. Poté použiji ještě balzám stejné řady. Po umytí mám vlasy skvěle hydratované, jemné a snadno se upravují. Oba přípravky v sobě mají i tepelnou ochranu, což oceňuji při žehlení vlasů.

Známka jako ve škole: 1*

 

Hydratační šampon pro suché vlasy Maria Nila, 595 Kč (350 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Šampon používám dohromady s maskou stejné řady a musím říct, že pro mé suché vlasy je to doslova zázrak! Dost pění, takže ho stačí trocha. Vlasy jsou krásně hebké, hydratované a lesklé. Všechny produkty jsou navíc veganské, neobsahují parabeny ani sulfáty. Ať už vyzkoušíte jakoukoli řadu této značky, rozhodně vás nezklame.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující šampon pro suché a křehké vlasy All Soft, Redken, 650 Kč (300 ml)

Koupíte ve vybraných salonech.

Měla jsem opravdu hodně zničené a vysušené vlasy, které mi padaly. Vyzkoušela jsem několik vlasových přípravků, a žádný nepomohl. Všechno se změnilo až se šamponem All Soft od značky Redken. Už po prvním umytí bylo vidět, jak vlasy dostaly tolik potřebnou hydrataci, byly na dotek jemné a vyživené. Tento šampon používám už několik měsíců a rozdíl je opravdu znát. Vlasy už nejsou tak vysušené, dorostly a dá se s nimi zase pracovat. Používám šampon dohromady s kondicionérem a maskou stejné řady a jsem opravdu moc spokojená. 

Známka jako ve škole: 1*

Hydratační a vyživující šampon ICONIC by Tatiana Kucharova, Moroccan Sense, 690 Kč (250 ml)

Koupíte na www.moroccansense.com

Miluji každé umytí vlasů s tímto vyživujícím šamponem. Jeho vůně mě totiž vždycky přenese do orientálních dálek Maroka. Vůně omamující všechny smysly však není zdaleka jeho jedinou výhodou. Obsahuje totiž arganový olej, který napomáhá k hloubkové hydrataci pokožky, stejně jako šťáva z aloe vera. Vlasy tak dokonale vyživuje, omlazuje a uzdravuje ty poškozené. Po několika týdnech používání vnímám o dost lepší kvalitu mých vlasů, jsou plné zdraví a jsou o něco hustější. Ačkoli šampon slibuje hydrataci, zdraví vlasů i zklidnění vlasové pokožky, já jsem navíc zaznamenala i růst malých, nových vlasů! Za mě je tento šampon naprostou jedničkou v péči o vlasy!

Známka jako ve škole: 1*

Šampon pro barvené vlasy Bb. Illuminated Color Shampoo, Bumble and bumble, 908 Kč (250 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Tenhle šampon je mým novým oblíbencem. Jelikož si často barvím vlasy, potřebuji v mém kosmetickém ansámblu kvalitní šampon na barvené vlasy. A tento barvu vymývá o dost pomaleji, navíc nevysušuje pokožku a krásně vlasy hydratuje. A ta vůně? To je naprostá třešnička na tomto kvalitním veganském šamponu bez sulfátů.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...