Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test zimních pleťových krémů: Na jedničku obstály jak levnější, tak dražší produkty!

30. ledna 2019 | 06:00

Během zimních měsíců dostává naše pleť pořádně zabrat. Mráz, sníh a studený vítr nejsou zrovna nejlepšími parťáky pro naši pokožku. Nezapomínejte proto mazat svou pleť kvalitním pleťovým krémem, který vás před nepříznivými vlivy ochrání. Otestovaly jsme pro vás několik krémů různých cenových kategorií. Vyplatí se investovat do dražších, nebo postačí i levnější produkty?

Zima nejvíce potrápí ty ženy, které mají suchou pleť. To ale neznamená, že by se o svou pokožku neměly starat majitelky normální, smíšené nebo mastné pleti. Zimní podmínky způsobují, že krev v pokožce cirkuluje pomaleji, snižuje se produkce mazu, kožní film je oslaben, a pokožka je proto mnohem zranitelnější. 

Jak zabránit tomu, aby vaše pokožka trpěla? Mazat, mazat a zase mazat. Pleť bývá často mdlá, zarudlá a často může také popraskat. Proto nezapomínejte používat pleťové krémy, které pleť ochrání před venkovními mrazy a dodají jí potřebnou hydrataci. Tyto vám můžeme doporučit:

Výživný denní krém s koenzymem Q10 a vitaminem E La Chévre, 352 Kč (50 g)

Výživný denní krém s koenzymem Q10 a vitamínem E, La Chévre, 352 Kč (50g), koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.krasa.cz

Kdo zná tuto značku, ví, že krémy obsahují syrovátku a máslo z kozího mléka. To samozřejmě způsobuje, že má krém typickou vůni, jež není každému příjemná. Pokud nemáte ráda kozí sýr, potom vám asi nebude vonět ani tento krém. Já ho mám moc ráda, a ten s vitaminem E je perfektní. Má hustou krémovou konzistenci, krém se vymačkává pumpičkou. Velice snadno se vstřebává na to, jak je krémový. Pleť je po jeho nanesení krásně vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační krém For Life and Madaga Hydrooptimal, 377 Kč (50 ml)

Regenerační krém For Life and Madaga Hydrooptimal, 377 Kč (50 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifeandmadaga.com

Krém mi vyhovoval po všech stránkách. Skvělý je poměr ceny a kvality, takže si ho určitě znovu koupím. Krém má spíš řidší konzistenci, takže se dobře nanáší, skvěle se roztírá a rychle vsakuje. I když krém obsahuje zvýšený podíl přírodních olejů, nezanechává mastný film. Pleť je po aplikaci vláčná, vyživená a viditelně hydratovaná. Oceňuji praktické balení s pumpičkou a také průhledný obal, díky němuž máte přehled o tom, zda vám krém nedochází.

Známka jako ve škole: 1

Kašmírový pleťový krém Alcina, 430 Kč (50 ml)

Kašmírový pleťový krém Alcina, 430 Kč (50 ml), koupíte na www.alcina.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.alcina.cz


Tento krém s kašmírovým extraktem je skvělý pomocník do zimních dnů a hravě si poradí i se suchou pletí, která mě v zimě dost trápí. Je jemný, krásně se roztírá, nezanechává na pleti mastný film a nijak na pokožce nepne. Skvěle funguje jako podklad pod make-up. 

Známka jako ve škole: 1

Krém Krásná dáma, Havlíkova apotéka, 563 Kč (30 ml)

Krém Krásná dáma Havlíkova Apoteka, 563 Kč (30 ml), koupíte v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách Havlíkova přírodní apotéka.

Krém na suchou a zralou pleť je ideální na zimu. Obsahuje několik olejů – arganový, makový, avokádový a makadamiový. A díky tomu pokožku krásně chrání. Sázím na něj, i když jsou mrazy, krásně mi nahradí i cold cream. Velkým plusem taky je, že se pěkně vstřebává a pleť se po něm neleskne, jak se mi to u některých hutnějších krémů stává. Používám ho ale jenom na den. Mám smíšenou pleť a na noc mi vyhovuje něco lehčího.

Známka jako ve škole: 1

Terapeutický krém Essenté, 590 Kč (50 ml)

Therapy krém ESSENTÉ, 590 Kč (50 ml), koupíte na www.essente.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.essente.cz

Aplikuje se na noc, má lehce hutnější konzistenci, dobře se roztírá i vstřebává. Obsahuje mnoho prospěšných a stimulujících látek, díky kterým po probuzení cítím, že je má pleť opravdu hydratovaná, vypnutější a krásně hebká. Je vhodný spíše na zimu, protože obsahuje AHA kyseliny, které se do pokožky dlouho uvolňují, a tak není vhodné pleť vystavovat slunečnímu záření. S krémem jsem maximálně spokojená a stejně jako jiné produkty této značky si mě získal. 

Známka jako ve škole: 1

Krém proti zarudnutí pleti Oriflame NovAge, 649 Kč (30 ml)

Krém proti zarudnutí pleti Oriflame NovAge, 649 Kč (30 ml), koupíte na www.oriflame.com
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Krém má jemnou konzistenci a lehké zabarvení do béžova, díky čemuž potlačuje mírné začervenání na obličeji. Parfemace produktu je velice příjemná a pleť je po nanesení krému hezky vyhlazená. Velice povedený je i obal, který je luxusní na pohled a díky pumpičce i zcela praktický.

Známka jako ve škole: 1

Denní krém pro suchou pleť Eucerin Hyaluron-Filler, 732 Kč (50 ml)

Denní krém pro suchou pleť Eucerin Hyalruon-Filler, 732 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Krém má lehkou konzistenci a velmi dobře se roztírá. Hned se také vstřebá, takže nezůstává žádný mastný film, ale přitom je pleť hydratovaná. Takže se určitě skvěle hodí pod make-up. Vyhovuje mi také, že má jemnou nevtíravou vůni. A co je na něm nej – již po pár dnech používání je vidět, že pleť je vypnutější, také vypadá mladší. I když cena není zrovna nejnižší, investice určitě nelituji, vydrží dlouho, a tak ho doporučuji všem ženám se zralejší pletí.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující intenzivně hydratační krém Lumene Harmonia, 1099 Kč (50 ml)

Vyživující intenzivně hydratační krém Lumene Harmonia, 1099 (50 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Silně hydratační krém od Lumene má lehkou konzistenci skoro jako gel. Po nanesení se okamžitě vpíjí do pokožky a zanechává ji hebkou. Voní velmi přírodně, zřejmě po složkách, které obsahuje. Mezi ty hlavní patří severská houba čaga, superpotravina, která se vyznačuje nejvyšším obsahem antioxidantů na planetě. Pokud máte pleť extrémně vysušenou, aplikujte více vrstev.

Známka jako ve škole: 1

Krém pro suchou pleť Natinuel, 1240 Kč (50 ml)

Jemný krém pro suchou pleť Natinuel, 1240 Kč (50 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Krém má hustší konzistenci, ale nemusíte se bát, že by pokožku příliš "zacpal". Naopak se skvěle roztírá a na pokožce nezanechává mastný film. Je určen pro suchou pleť a citlivou pleť a skvěle pokožku chrání před zarudnutím. Má příjemnou jemnou vůni a vždycky mám pocit, jako bych obličej zahalila do příjemného lehkého kabátku. A co je na něm nejlepší? Ráno se probudíte a máte pleť dokonale hebkou. 

Známka jako ve škole: 1

Regenerační krém Lancôme Absolue, 5020 Kč (60 ml)

Regenerační krém Lancôme Absolue, 5020 Kč (60 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v kosmetickém salonu Lancôme Beauty Institute Praha

Začátkem roku představil Lancôme novou luxusní řadu Absolue. Ve složení Absolue Soft Cream najdete komplex aktivních látek, ale základ tvoří hlavně růže, kterou si tento kosmetický dům sám vypěstoval. Tento luxusní zázrak je určený pro všechny typy pleti. Už po pár dnech používání jsem si všimla, že pleť je viditelně jasnější, rozzářená a hlavně neuvěřitelně hebká na dotek.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...