Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test šamponů na barvené vlasy: Který zachoval barvu nejdéle?

4. dubna 2019 | 06:00

Každá z nás miluje pocit, když odcházíme od kadeřníka s čerstvě nabarvenými vlasy. Dříve nebo později však barva ztrácí na intenzitě a pomalu se vytrácí. Aby se vymývala co nejpomaleji, je zapotřebí používat kvalitní vlasovou kosmetiku na barvené vlasy. Vyzkoušely jsme pro vás několik produktů, a to jak z drogerie, tak z kadeřnických salonů. Které šampony nás ohromily nejvíce?

Možná si říkáte, že používat šampony na barvené vlasy je zbytečnost. Opak je ale pravdou! Šampony na barvené vlasy obsahují řadu přírodních látek, které dodají vašim vlasům lesk a zpomalují vymývání barvy. Zároveň vlasy vyživují a navracejí jim opět sílu. 

Vyzkoušely jsme jich pro vás několik, a to různých značek a cenových kategorií. Které od nás dostaly jedničku, a staly se tak našimi favority?

Schauma Nature Moments – s malinou a slunečnicovým olejem, 64 Kč (400 ml)

Schauma Nature Moments s malinou a slunečnicovým olejem, 64 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Krásně pění, vlasy se s ním pěkně umyjí. Obsahuje slunečnicový olej, který barvené vlasy vyživuje. To můžu potvrdit. Šampon nevysušuje a účes po něm vypadá zdravě. Dále jsou v něm výtažky z malin a po tomto ovoci je i cítit. Vůně je příjemná, i když na mě až moc intenzivní.Koupíte v síti drogerií.

Známka jako ve škole: 1-

Arganový vlasový šampon Body Tip, 79 Kč (250 ml)

Arganový vlasový šampon, BODY TIP, 79 Kč (250 ml), koupíte na www.vivaco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivaco.cz

Po umytí jsem měla vlasy jednoznačně lesklejší a až překvapivě méně polámané. Arganový olej je učiněný zázrak. Navíc je za opravdu skvělou cenu. Malé minus má u mě pouze za to, že po něm vlasy nevoní, šampon je absolutně bez aromatizace.

Známka jako ve škole: 1

Syoss Color Luminance & Protect, 85 Kč (500 ml)

Syoss Color Luminance & Protect, 85 Kč (500 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přípravky na vlasy od této značky mám všeobecně v oblibě. Jsou kvalitní a zároveň cenově dostupné. I tento šampon na barvené vlasy mi vyhovoval, vlasy jsou po umytí hebké, vyživené a dobře se rozčesávají i následně upravují. Ale že by mi přeliv na vlasech vydržel déle, si netroufám tvrdit.

Známka jako ve škole: 1

Pečující šampon Color Care & Protect, Nivea, 89 Kč (400 ml)

Pečující šampon Color Care & Protect, Nivea, 89 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampon je velice hustý, takže na krátké vlasy, které mám já, stačí malé množství, které pění hned při prvním umytí. Obsahuje makadamiový olej, takže vlasy nevysušuje. Na blond barvu asi není úplně ideální, protože vlasy stejně nakonec zežloutnou. Poměr cena / výkon je ale v pohodě.

Známka jako ve škole: 2

Schwarzkopf Gliss Kur Ultimate Color, 99 Kč (400 ml)

Schwarzkopf Gliss Kur Ultimate Color, 99 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Šampony této značky používám často, i když značky střídám, k této se prostě ráda vracím. Dlouho jsem si vlasy nebarvila, barvu jsem změnila až teď, po několika letech, a pátrala jsem po šamponu, který bude o novou barvu pečovat. Nezklamal mě – vlasy umyje šetrně, krásně voní, pění tak akorát. Pokožka po něm nesvědí, šampon se dobře vymývá a vlasy jsou svěží ještě dlouho po vyfoukání. Barva drží!

Známka jako ve škole: 1

Šampon na barvené vlasy Yves Rocher, 109 Kč (300 ml)

Šampon na barvené vlasy Yves Rocher, 109 Kč (300 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Šampon na barvené vlasy mám dost v oblibě, protože možná zas tak výrazně nezpomaluje vymývání barvy, ale rozhodně udržuje mé vlasy ve slušné kondici. Pomáhají jim v tom kondicionér a maska ze stejné řady, s jejich použitím je efekt rozhodně lepší.

Známka jako ve škole: 2

Šampon pro barvené vlasy AgeVital, Alcina, 332 Kč (250 ml)

Šampon pro barvené vlasy AgeVital, Alcina, 332 Kč (250 ml), koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Šampon zatím používám relativně krátce, takže nejsem schopná posoudit, zda dokáže podpořit růst vlasů, jak slibuje, ale vlasům zničeným a vysušeným barvením rozhodně navrátil pružnost a lesk. A zdá se mi, že už mi tolik nevypadávají. Vyhovuje mi také, že se po umytí mnohem lépe rozčesávají a upravují. Navíc se mi u hlavy zdaleka tak nemastí jako předtím. Po posledním barvení se mi navíc zdá, že se barva tak rychle nevymývá.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Luminous Colour, Maria Nila, 454 Kč (350 ml)

Luminous Colour, Maria Nila, 454 Kč (350 ml), koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Často se mi stává, že po umytí běžným šamponem z drogerie jsou mé vlasy zacuchané a po uschnutí krepaté. To se mi ale nestalo s šamponem na barvené vlasy od Maria Nila. Vlasy jsou po umytí krásně jemné a hebké a barva mi přijde více rozjasněná. Je možná dražší, ale hezky pění, a tak ho stačí nanést jen malé množství. Neobsahuje navíc žádné parabeny ani sulfáty, takže svým vlasům dopřáváte jen to nejlepší. Za mě opravdu jednička.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Reflection Bain Chromatique Riche, Kérastase, 469 Kč (250 ml)

Reflection Bain Chromatique Riche, Kérastase, 469 Kč (250 ml), koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Naprosto dokonalý šampon, který nádherně voní a vyhladí suché vlasy. Stačí ho opravdu malé množství a vznikne bohatá pěna. Vlasy jsou po něm jemné a málo se mastí. Stačí použít jednou za tři dny. Musíte ho – stejně jako všechny šampony – používat ve spojení s kondicionérem.

Známka jako ve škole: 1

Šampon Tea Tree Special Color, Paul Mitchell, 645 Kč (300 ml)

Tea Tree Special Color, Paul Mitchell, 645 Kč (300 ml), koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Šampon po nanesení udělá bohatou pěnu, takže není potřeba ho nanášet tolik. Hned mě mile překvapila silná a svěží vůně bylinek a květin, které obsahuje. Jen možná pro někoho může být až moc intenzivní. Je také potřeba si dávat pozor, aby se vám ani troška nedostala do očí, protože pak vás nepříjemně pálí a štípe. Ale po opláchnutí jsem měla opravdu krásně čistou a svěží hlavu. Jen určitě také doporučuji použití kondicionéru ze stejné řady, po kterém jsou vlasy mnohem hladší a poddajnější. Výsledný efekt hodnotím velmi kladně. Mé barvené vlasy oživly a hezky se lesknou.

Známka jako ve škole: 2

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...