Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Test rtěnek od 60 do 600 korun: Tyhle jsou nejlepší, které známe!

  • 12. února 2019 | 06:00

    Máte v plánu zamilované dostaveníčko s novým objevem nebo chcete okouzlit svého stávajícího partnera? Dokonale nalíčené rty působí na muže jako magnet. Rtěnka z vás během okamžiku udělá neodolatelnou a často to s dalším líčením už nemusíte přehánět. Vybraly jsme pro vás naše nejoblíbenější rtěnky, se kterými nešlápnete vedle!

    Jakmile jednou podlehnete kouzlu nalíčených rtů, nebudete chtít už jinak. Je to sice jen malý detail, ale umí udělat zázraky – svůdným červeným nebo růžovým rtům by odolal totiž jen blázen. Vybraly jsme pro vás ty nejlepší rtěnky, které jsme si v redakci zamilovaly. 

  • Editorka Klára

    Rouge Edition Velvet, Bourjois, odstín Pink Pong, 299 Kč
    Autor: archiv firem

    Rouge Edition Velvet, Bourjois, odstín Pink Pong, 299 Kč

    Pokud nerada nosíte červenou rtěnku nebo vám ve spojení s Valentýnem přijde příliš prvoplánová, doporučuji to zkusit s růžovou, a to ne ledajakou. Zkuste superpigmentovanou, sytou a vláčnou rtěnku od značky Bourjois z řady Rouge Edition Velvetodstín číslo 06 s vtipným názvem Pink Pong. Je to nádherná tmavě růžová a velmi výrazná rtěnka, která se nanáší aplikátorem, je totiž tekutá. Přesto má skvělou výdrž, je pečující, vaše rty nevysuší. Asi by nepřežila vášnivější polibek, to netvrdím, ale vaše rty budou díky ní k líbání určitě lákat. Budou totiž k nakousnutí!

    Ultra Matte, trend IT UP, 65 Kč
    Autor: archiv firem

    Ultra Matte, Trend It Up, 65 Kč

    Mým druhým tipem je rtěnka takzvaně za pár korun z drogerie dm, jedná se totiž o jejich privátní kosmetickou značku Trend It Up. Rtěnka Ultra Matte vyjde na něco málo přes 60 korun a nadělá spoustu parády. Vybrat si můžete z mnoha odstínů, rtěnka je příjemná, přilne na rty, barvy jsou syté a barva má výdrž. Co víc si přát?

  • Redaktorka Aneta

    Tekutá rtěnka Cream Lip Stain Sephora, odstin Always red, 295 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
    Autor: archiv firem

    Cream Lip Stain, Sephora, odstín Always Red, 295 Kč

    Tahle rtěnka je pro mě už několik let číslem jedna. Nabízí několik odstínů, ze kterých si vybere každá, takže pokud netoužíte zrovna po rudých rtech, vybrat si můžete z odstínů růžové, fialové nebo nude. Barva je sytá, lehce se nanáší – a co je na rtěnce nejlepší? Vydrží opravdu cokoliv! Nemusíte se proto bát, že byste si ji během večera musela několikrát upravovat. Pro mě jasný favorit na valentýnský večer!

    SOFT MATTE LIP CREAM Nyx, 219 Kč
    Autor: archiv firem

    NYX Soft Matte Lip Cream, odstín Prague, 219 Kč

    Tuto rtěnku sice musíte během večera párkrát zkontrolovat, ale upřímně mě baví natolik, že tento nedostatek přehlížím. Díky její jemné konzistenci ani nevíte, že na rtech něco máte, nevysušuje a barva je prostě božská. Vybírat si můžete z několika odstínů, pro mě ale je jasným favoritem odstín Prague.

     

  • Redaktorka Markéta

    L´Oréal Paris Color Riche Collection Privée, odstín Eva´s Nude, 219 Kč
    Autor: archiv firem

    L´Oréal Paris Color Riche Collection Privée, odstín Eva´s Nude, 219 Kč

    Pokud jde o rande, raději upřednostňuji přirozenost. Nude rtěnka je proto tím pravým. Tahle navíc působí i jako balzám, rty jsou po nanesení nejen krásně a přirozeně zbarvené, ale působí i velmi svěže. Nelepí se a za večer ji stačí párkrát přetřít, třeba po jídle.

     

     

  • Redaktorka Gábi

    So'Bio Étic, odstín 2, 298 Kč
    Autor: archiv firem

    So'Bio Étic, odstín 2, 298 Kč

    Je skvělá, je bio, dlouho vydrží, nerozpíjí se a stačí jeden nátěr, protože je dost sytá. Tím pádem i celá rtěnka dlouho vydrží. Obsahuje extrakt z mořeny barvířské, která zvýrazňuje barvu a má antioxidační účinky. Rty vyživí ricinový a arganový olej a olej z malinových zrnek. Ideální parťák na svatého Valentýna!

  • Editorka Radka

    Rtěnka Ere Perez s olivovým olejem, 599 Kč
    Autor: archiv firem

    Rtěnka Ere Perez s olivovým olejem, 599 Kč

    Malá, v krásném kovovém obalu, se slušnou výdrží, a navíc veganská. Úplně cítíte, jak vašim rtům dělá dobře. Cena je trochu vyšší, ale rtěnka za ty peníze opravdu stojí!

    .
    Autor: archiv firem

    Matná tekutá rtěnka L´Oréal Infaillible Les Chocolats, 199 Kč

    Pokud hledáte něco, co na rtech drží jako helvétská víra, pak musíte vyzkoušet tuhle rtěnku. Ale pozor, buďte hodně pečlivá při nanášení, chybu rozhodně neodstraníte. Stejně tak musíte večer vzít na rtěnku kvalitní odličovací přípravek. Bez čokoládové příchuti bych se obešla, naštěstí není moc silná.

    .
    Autor: archiv firem

    Matná rtěnka Fenty Beauty by Rihanna Mattemoiselle Plush, 470 Kč

    Nemá sice nejdelší výdrž, ale tu ani neslibuje, pozitiva jinak rozhodně převažují. Je mimo jiné mimořádně příjemná na rtech, vyživuje je, je skvěle pigmentovaná a přitom se nevpíjí do drobných vrásek kolem úst, což jinak bývá zejména u tmavších rtěnek problém. Navíc pěkně vypadá.

  • Redaktorka Veronika

    Dlouhotrvajíjcí rtěnka Essence Longlasting Lipstick, 67 Kč
    Autor: archiv firem

    Dlouhotrvající rtěnka Essence Longlasting Lipstick, 67 Kč

    Hodně muziky za málo peněz. Tahle rtěnka má příjemně krémovou konzistenci, díky níž nevysušuje rty, a vínový odstín je výrazný, sexy a zároveň decentní. Výdrž je dostačující, ale doporučuji během dne aplikovat vícekrát.

  • Editorka Brigita

    Náplň do rtěnky Lush Berlin, 279 Kč, koupíte na cz.lush.com
    Autor: archiv firem

    Náplň do rtěnky LUSH Berlin, 279 Kč

    Pokud chcete být zero waste – i co se dekorativní kosmetiky týče – pak pro vás má LUSH odpověď v podobě rtěnek, které jsou bez obalu a přitom pasují do klasických obalů od rtěnek. Můj oblíbený odstín je Berlin, tedy červená s růžovým podtónem. Co oceňuji nejvíc, jsou dokonalá pigmentace, celodenní výdrž a taky skutečnost, že kosmetika není testována na zvířatech. Za tu cenu se podle mě jedná o jednu z nejlepších rtěnek na trhu.

    Urban Decay Vice Lipstick, odstín F-Bomb, 590 Kč
    Autor: archiv firem

    Urban Decay Vice Lipstick, odstín F-Bomb, 590 Kč

    Většinou sice preferuji matné rtěnky, ale kolekce rtěnek Vice Cream od Urban Decay mi v kosmetické taštičce udělala revoluci. Rtěnky jsou dokonale pigmentované, po jídle potřebují jen malou úpravu a nevysušují. F-Bomb je klasická univerzální červená bez podtónů, kterou si prostě zamilujete. Přiznávám ale, že oblíbených odstínů z této kolekce rtěnek mám mnohem víc.

  • Redaktorka Božena

    Rtěnka Mac Retro Matte, odstín Ruby Woo, 590 Kč
    Autor: archiv firem

    Rtěnka MAC Retro Matte, odstín Ruby Woo, 590 Kč

    Nevěřila jsem, že existuje rtěnka, která vydrží opravdu celý den, než jsem poznala MAC Retro Matte, odstín Ruby Woo. Je to ta nejlepší rudá rtěnka na celém světě, i když… Pokud s matnými rtěnkami začínáte, tak budete asi překvapena, že se nanášejí mnohem hůř než klasické krémové, ale výsledek stojí za to. Sytá barva, kterou jen tak „neojíte“. Drží celý den a večer ji odlíčíte nejlépe olejíčkem nebo odličovačem na oči. Už ji mám dva roky, a pořád jí mám ještě půlku, je zřejmě bezedná!

     

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  trendy, krása, kosmetika, rtěnka, valentýn
Diskuse ke článku
.