Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Potřebujete je, nebo nestojí za nic? Nový make-up, maska na rty a sprej na vlny

Video se připravuje ...
Fenty Beauty, maska na rty a sprej na vlny: Recenze kosmetických novinek
VIDEO: Adam Balažovič/Božena Vařilová
18. září 2018 | 06:00

Tento týden jsme si vzaly na paškál sprej na vlasy, masku na rty a make-up, který pobláznil celý svět. Jak se nám s přípravky pracovalo? Opravdu splní to, co slibují? A měly by se objevit i ve vaší koupelně nebo kosmetické taštičce? Pojďte je s námi otestovat!

Orientovat se v kosmetických novinkách je oříšek a nikomu se nechce utrácet peníze za produkty, které sice slibují zázraky, ale nakonec letí velmi rychle do koše. Proto pro vás novinky na vlastní kůži testujeme. Abyste věděla, co za to stojí a co s klidným srdcem můžete nechat na pultech drogerií a parfumerií. Jaké novinky jsme si vybraly tentokrát a jak u nás obstály?

Gelový sprej Wella Texture and shine Shockwaves

Wella, Shockwaves Texture N`Shine Provides Lift, 130 Kč, 150 ml, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Ne každému příroda nadělila měkké kadeře, ale tento sprej vám k nim může pomoci. Aplikujte ho do délek mokrých nebo suchých vlasů. Ačkoli je sprej zároveň stylingovým přípravkem se středně silnou fixací, vlasy neslepí a okamžitě zasychá. Vlasy by měl ochránit i před vlhkem, takže by váš účes měl držet i během podzimních deštivých dní. Závěrečným bonusem je ještě přirozený lesk, který vlnám dodá, protože vlnité vlasy se obvykle moc nelesknou.

Jak obstál?

Vyzkoušela jsem variantu na suché vlasy a sprej si s nimi poradil skvěle. Vlny rozdělil do větších loken, neslepil a lehce zafixoval. Opravdu se mi i víc leskly. Bohužel jsem neotestovala ochranu proti vlhkosti, ale vzhledem k tomu, že účes držel celý den, tak věřím i tomu.

Matující make-up Fenty Beauty by Rihanna

Fenty beauty by Rihanna, Filt'r Soft Matte Longwear Foundation, Matující tekutý make-up, 860 Kč, 32 ml, koupíte v síti parfumerií
Autor: archiv firem
V první polovině září vstoupila na český trh nová kosmetická značka Fenty Beauty by Rihanna. Široká nabídka dekorativní kosmetiky obsahuje vše, na co si vzpomenete od korektorů, rozjasňovačů, make-upu, podkladových bází, lesků na rty, pudrů, stínů a ještě mnohem víc. Aby se vám přípravky dobře používaly a nanášely, myslela Rihanna i na štětce a beauty blendery. Rihanna chtěla vyjít vstříc opravdu všem, takže všechny produkty nabízí v široké paletě odstínů. Například matující make-up najdete hned ve čtyřiceti.

Jak obstál?

Vyzkoušela jsem odstín make-upu číslo 260, který mé pleti dokonale sedl. Byla díky němu sjednocená a opravdu matná, přesně, jak sliboval. Neobsahuje olej, takže tolik neucpává póry, ale najdete v něm hned čtyři druhy silikonů, takže velký pozor, pokud je vaše pleť nesnese! Dokonalý vydrží téměř celý den, a to se má pleť přirozeně hodně mastí.

Maska na rty Flashpatch Lip Renewal Patchology

Patchology, Flashpatch Lip Renewal, Maska na rty, 320 Kč (5 kusů), koupíte v síti parfumerií
Autor: archiv firem
S maskami všeho druhu se v posledních letech doslova roztrhl pytel, a tak firma Patchology přišla také s gelovou maskou na rty. Patchology je značka, která se původně věnovala výrobě náplastí pro zdravotnický sektor, až postupně rozšířila svou nabídku i o kosmetické masky. Balení obsahuje 5 kusů, takže vám nějakou dobu vydrží, protože ji opravdu nemusíte používat denně ani týdně. Doporučila bych použití třeba jednou měsíčně, když chcete svým rtům dopřát lázně, nebo před nějakou významnou akcí, kdy chcete mít dokonalé rty před nanesením rtěnky.

Jak obstála?

S maskou musíte zacházet velmi obratně a lehce, protože je dost křehká. Přiložte si ji na rty a nechte působit pět minut. Zbytek gelu, který po masce zůstane, jemně vťukejte do okolí rtů. Ty jsou po použití krásně hebké na dotek a viditelně hydratované, takže perfektně připravené na nanesení rtěnky.

Video se připravuje ...