Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Test sprejů na plážové vlny: Tyto fungují na různých typech vlasů

Video se připravuje ...
Sexy vlasy jako od moře: Naučíme vás plážové vlny krok za krokem
VIDEO: Adam BalaŽovič
13. července 2017 | 06:00

Toužíte po ledabylých vlnách, které vám ve vlasech vytvoří vítr u moře? Pokud máte od přírody zvlněné vlasy, stylingové spreje se solí budou pro vaše vlasy to pravé. Ale i z jemných vlasů rovných jako hřebíky můžete vytvořit vlnobití. Jen najít ten správný produkt.

 

Aussie Miracle Beach Waves, 149 Kč (150 ml)

Aussie Miracle Beach Waves, 149 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií DM.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií DM

Tenhle přípravek měl na mé vlasy nejpodobnější účinky jako mořská voda. Po nanesení je zvlnil a efekt vydržel dlouho, v podstatě až do prvního rozčesání. To je pak obtížné, protože sůl prostě na vlasech zůstává a rozčesané pak připomínají něco jako ovčí vlnu. Na druhou stranu – stačilo je zase navlhčit a začaly se opět shlukovat do pramínků. Ausiie nádherně voní po soli a opalovacím krému a připomíná opravdové moře. Fungoval lépe na kratších vlasech (když jsem měla mikádo přibližně po ramena). Na delších už vlasy nejsou tolik kudrnaté, spíše jemně zvlněné. Na ruce, kterou jsem upravovala vlasy, moc nelepil.

Známka jako ve škole: 1

Stylingový sprej Tony&Guy Casual Sea Salt Texturising Spray, 103 Kč

Stylingový sprej Tony&Guy Casual Sea Salt Texturising Spray, 103 Kč (200 ml). Koupíte na www.parfemy-elnino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.parfemy-elnino.cz

Přípravek od Tony and Guy mne překvapil, že dokázal i na poměrně dlouhých vlasech udělat lokny. Stačilo opravdu jen nastříkat a vlasy se přirozeně shlukly do vlnitých pramínků a přitom se navzájem k sobě nelepily. Ještě lepší bylo, když jsem potom trochu zmokla, efekt nakroucení se znásobil. Od té chvíle jsem vždycky po použití tohoto přípravku sáhla ještě po rosítku na květiny a efekt byl dokonalý. Vůně trochu silnější, ale příjemná. Lokny vydržely celý den. Večer ovšem vlny nerozčešete, respektive pokud ano, získáte na hlavě ovčí vlnu, to je ale normální efekt slané vody. Trochu mne nevyhovovalo rozstřikování – ocenila bych, kdyby se přípravek při zmáčknutí pumpičky více rozprostřel a „rosil“ a člověk by ho tak nanesl rovnoměrněji.

Známka jako ve škole: 2

Stylingový ochranný sprej Dermacol Beach Style Hair Spray, 149 Kč

Stylingový ochranný sprej Dermacol Beach Style Hair Spray, 149 Kč (150 ml). Seženete v drogériích.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz

Z novinky od Dermacolu jsem nadšená! Docílit u mých dlouhých vlasů objemu není vždy lehké, mají tendenci spíš plihnout, hlavně u hlavy. Pokud do nich ale nastříkám tento sprej, ke kořínkům i do konečků, jsou celkově objemnější a lépe drží. Je to prostě zázrak! Prominu mu i to, že vlasy malinko slepí a sprej není tak jemný, jak bych si představovala. Ještě se mi líbí také to, že sprej chrání vlasy před sluníčkem, a to se hodí zejména u moře, kdy vlasy dostávají pořádně zabrat. 

Známka jako ve škole: 1

Slaný sprej Matrix Mess Maker, 240 Kč

Slaný sprej Matrix Mess Maker, 240 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte u kadeřníka

U Matrtixu mi vyhovoval rozprašovač. Zmáčkla jsem pumpičku a skoro na polovinu hlavy se snesla jemná slaná mlha. Vlasy se tak daly hodně rychle a rovnoměrně „prosolit“. V mém případě bylo výsledkem mohutné a přirozené nabytí objemu. Vlasy byly vlnité, vzdušné a bohaté. Přípravek se během dne z vlasů přirozeně vytrácel, takže když jsem je večer česala, neměla jsem pocit, že hrabu trávu nebo že je musím okamžitě umýt. Vůně je hodně jemňounká.

Známka jako ve škole: 1

 

Sprej na vlasy Sea Spray LUSH, 495 Kč

Sprej na vlasy Sea Spray LUSH, 495 Kč (100 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na cz.lush.com

Mám super jemné a super rovné vlasy, takže každou možnost, jak by se mohly alespoň trošku zvlnit, uvítám. Sprej se solí od LUSH mě standardně jako žádný z jejich produktů nezklamal. Nastříkáte ho do vysušených vlasů, "pomačkáte" rukou ledabylé vlny a je hotovo. Přestože neobsahuje žádnou chemii, tak fixuje jako ďas, takže to s ním rozhodně nepřehánějte. Také díky tomu vydrží nedbalé vlnky celý den. Naprostou spokojenost kazí jen skutečnost, že za 100 ml zaplatíte 500 korun. I když sprej vydrží opravdu dlouho, ocenila bych menší balení, protože takhle je cena opravdu vysoká.

Známka jako ve škole: 1

Stylingový sprej Redken Beach Envy Volume, 450 Kč

Stylingový sprej Redken Beach Envy Volume, 450 Kč (125 ml). Koupíte na www.eshop.hairborn.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.eshop.hairborn.cz

V porovnání s ostatními pro mne nejslabší výrobek. V první řadě – není slaný. Což možná někomu zase až tak nevadí, pro mne to je ale jedna z věcí, proč mám přípravky na plážové vlny ráda. Vlasy se mi po nastříkání lepily a ruku jsem měla ulepenou také. Pokud člověk použil difuzér, dal se vymodelovat hezký účes, který vydržel opravdu dlouho. Osobně mám ale jiné favority.

Známka jako ve škole: 3

Autor: luh