Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test řasenek pro objem a prodloužení řas: Která to dokázala nejlépe?

18. ledna 2018 | 06:00

Prodloužit, natočit, zahustit, neslepit – to by podle nás měla umět ideální řasenka. Ne vždy ale jedna řasenka dokáže všechno. V redakci jsme vyzkoušely ty, které slibují dodat řasám objem a prodloužení. Které z nich se podařilo obojí?

Prodloužení a objem – dvě věci, které po řasenkách chceme. Proto jsme vyzkoušely několik řasenek na trhu, které toto slibují. Jsou seřazené od nejlevnější až po tu nejdražší. Je lepší si v případě řasenky připlatit? Nebo i ty levnější dokážou s řasami zázraky? 

Řasenka Big & Style, Avon; 139,90 Kč. Koupíte na www.avon.cz

Autor: archiv firem Řasenka Big & Style, Avon; 139,90 Kč

 Koupíte na www.avon.cz.

Na téhle řasence mi velmi vyhovoval štěteček, velmi dobře se s ním nanáší. Problém je, že se řasenka docela dost rozmazává, takže jsem brzy měla kruhy pod očima, a to jsem si ji nedala na dolní řasy. Je to prostě spíš levnější produkt a nelze od něj čekat velké výkony.

Známka jako ve škole: 2-

Intenzivní řasenka pro větší objem Lavera; 179 Kč

Intenzivní řasenka pro větší objem, Lavera; 179 Kč. Koupíte na www.organictime.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.organictime.cz.

Přírodní produkt, za který si lehce připlatíte. Pokud ale máte citlivé oči, uděláte to s radostí. Já jsem to ocenila vždy, když jsem měla podrážděné oči, což je v poslední době bohužel často. Na druhou stranu od ní nečekejte, že vám udělá oslňující řasy. Na to je prostě krátká.

Známka jako ve škole: 2

Prodlužující a objemová řasenka Wonderfully Real, Rimmel, 229 Kč. Koupíte v síti drogérií.

Autor: archiv firem Prodlužující a objemová řasenka Wonderfully Real, Rimmel; 229 Kč

Koupíte v síti drogerií.

První použití mě dost zklamalo, řasenka obsahuje prodlužující vlákna a řasy příšerně slepila. I tak je ale dokázala natočit a prodloužit tak, jak se mi to u jiné řasenky nestalo. Proto jsem ji zkusila ještě několikrát, a když se s ní naučíte pracovat, odměnou vám budou výrazné, objemné a natočené řasy. Je vážně zázračná – akorát nebýt toho slepování!

Známka jako ve škole: 2 

Řasenka Lash Sensational, Maybelline; 229 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Řasenka Lash Sensational, Maybelline; 229 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Řasenku značky Maybelline používám už dlouho, a když mi dojde, ráda se k ní vracím. Jedinou vadou na kráse je to, že kartáček zachytává hodně barvy, a tak je potřeba ho otřít. To ale nic nemění na tom, že tato řasenka řasy krásně pročeše a prodlouží. Navíc se vůbec nedrolí a vydrží celý den.

 Známka jako ve škole: 2

 

Řasenka Push Up Drama, Maybelline; 239,90 Kč

Řasenka Push Up Drama, Maybelline, 239,90 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Řasenka má silikonový kartáček, který krásně prodlužuje řasy. Barva řasenky je sytě černá a opravdu řasy zvýrazní. Většinou jsem používala dvě vrstvy, protože tím pádem jsou řasy také hustější. Řasenka se nerozmazává a vydrží.  

Známka jako ve škole: 1 

 

 

Řasenka Mega Lashes, Dermacol; 249 Kč. Koupíte v síti drogérií nebo na www.dermacol.cz.
Autor: archiv firem

Řasenka Mega Lashes, Dermacol; 249 Kč

Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz.

Řasenka by měla dodat panoramatický objem. Proto čekáte, že s vašimi řasami provede až zázraky, to se ale nestalo. Tato řasenka je z kategorie těch, které "málo barví", takže efekt není tak velký. Proto snižuji známku. Výhodou ale je, že rozhodně neslepí řasy. Zahustí je, lehce natočí, ale neprodlouží, ani to neslibuje... Kartáček má klasický štětinkový a mohutný, kterým se řasy dobře pročesávají. Hůře se s ním akorát malují řasy spodní.

Známka jako ve skole: 2

 

Oboustranná řasenka False Lash Superstar X Fibre, L´Oréal Paris; 260,90 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Oboustranná řasenka False Lash Superstar X Fibre, L´Oréal Paris; 260,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Dvoufázová řasenka v tomhle případě znamená, že jednou stranou vám dodá objem a druhou řasy prodlouží. Což se skutečně stalo, řasy byly hustší a delší. Pravdou je, že jsem jejich líčením strávila delší čas, než kdybych se líčila obyčejnou „jednofázovou“ řasenkou. Nicméně výsledek byl skvělý a její použití můžu doporučit, nenašla jsem žádná negativa, snad jen to, že nevydržela příliš dlouho a musela jsem koupit další.

Známka jako ve škole: 1

Řasenka The ONE No Compromise, Oriflame; 299 Kč

Řasenka The ONE No Compromise, Oriflame; 299 Kč. Koupíte na http://cz.oriflame.com.
Autor: archiv firem
Koupíte na http://cz.oriflame.com.

Tato řasenka vyniká tím, že jde odlíčit jen teplou vodou. Jinak je voděodolná, takže celý den vydržela, aniž by se drolila. Co se týče efektu, který na řasách vytvořila, byl takový střední, dělá spíše přirozené řasy. To asi není špatně, ale já preferuji výraznější řasy, proto snižuji známku.

Známka jako ve škole: 2 

 

 

 

Řasenka Wonder Volume, Alcina; 375 Kč. Koupíte na www.a-cosmetics.cz.
Autor: archiv firem

Řasenka Wonder Volume, Alcina; 375 Kč

Koupíte na www.a-cosmetics.cz.

Alcina obvykle nezklame, ale tahle řasenka se jí nepovedla. Malý kartáček působí slibně ve smyslu, že se s ním dostanete opravdu i k řasám v koutku oka, ale skutečnost je pak taková, že nabírá velké množství barvy, řasy slepuje, není schopný je pročesat a ve výsledku máte místo objemu a délky pavoučí nožičky. Zkusila jsem ji dvakrát a byla jsem nucena to vzdát. Jediná výhoda je, že oči nedráždí a nerozmazává se, ale to je opravdu málo.

Známka jako ve škole: 4

Voděodolná řasenka Volume Reveal, Bourjois; 399 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Voděodolná řasenka Volume Reveal, Bourjois; 399 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Řasenka má jednu úžasnou vychytávku, a tou je zrcátko zabudované ve spodní části řasenky. Můžete si tak líčit oči kdekoli a kontrolovat, jestli máte stále perfektní make-up. Kartáček je silikonový s krátkými štětinkami, které ale krásně nanášejí barvu na řasy a neslepují se. Vyzkoušela jsem voděodolnou variantu a musím potvrdit, že vydrží opravdu dlouho.

Známka jako ve škole: 1

 

Řasenka pro dokonalý objem řas Sexy Pulp, Yves Rocher; 399 Kč

Řasenka pro dokonalý objem řas Sexy Pulp, Yves Rocher; 399 Kč Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Při pohledu na poměrně tlustý kartáček jsem byla skeptická. Zbytečně. Tohle je jedna z nejlepších řasenek, které jsem za poslední roky vyzkoušela. Řasy dokonale oddělí, natočí, dodá jim objem a délku a neslepuje je ani trošku. Naopak je dokonale rozčeše. Vydrží celý den, nerozmazává se a večer jde krásně odlíčit. Splňuje do puntíku všechno, co si od řasenky přejete.

Známka jako ve škole: 1

 

 

Oboustranná řasenka Full Focus Lash Duo Prima Donna, Mii, 567 Kč Koupíte na www.beautysense.cz.

Autor: archiv firem Oboustranná řasenka Full Focus Lash Duo Prima Donna, Mii;  567 Kč

Koupíte na www.beautysense.cz.

Na jedné straně má objemný kartáček a na druhé velmi úzký, to se hodí zejména na spodní řasy, které pak nalíčíte mnohem snadněji a bez obtiskávání. Krásně řasy natočila, prodloužila i zahustila, pro mé řasy tedy ideální! Stojí sice trochu víc než klasické řasenky, ale za ty peníze stojí. Patří určitě k těm řasenkám, které bych si znovu pořídila.

Známka jako ve škole: 1 

Řasenka pro zvětšení objemu Couleur Caramel; 573 Kč

Řasenka pro zvětšení objemu, Couleur Caramel; 573 Kč. Koupíte na www.couleur-caramel.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.couleur-caramel.cz.

Tahle řasenka byla trochu jako zrající víno. Ze začátku byla dost tekutá a nebylo snadné ji aplikovat, po asi dvou týdnech používání zřejmě trochu vyschla a najednou to šlo mnohem lépe. Oceňuji přírodní složení, patrný efekt a přitom přirozený vzhled.

Známka jako ve škole: 1-

 

Řasenka Supra Volume, Clarins; 680 Kč

Koupíte na www.douglas.cz.

Řasenka Supra Volume, Clarins; 680 Kč. Koupíte na www.douglas.cz.
Autor: archiv firem
Čekala jsem, že bude za tu cenu perfektní, ale to bohužel není. Nicméně když jsem vychytala jeden podle mě podstatný nedostatek, jsem s ní vlastně byla dost spokojená. Onen problém? Poměrně dlouho zasychá, takže když nepočkáte a začnete mrkat nebo si na oko sáhnete krátce po aplikaci, rozmažete si ji. Někdy se mi také rozmazala během dne, což bych u řasenky v této cenové kategorii nečekala, ale to už záleží třeba na námaze a vlhkosti vzduchu. Aplikace je perfektní, řasy neslepuje ani nevytváří efekt mrkací panny s pěti tlustými řasami, přitom řasy prodlužuje.

Známka jako ve škole: 2

Řasenka Lasting Impression, Elizabeth Arden;  730 Kč

Koupíte na www.parfemy-elnino.cz.

Řasenka Lasting Impresison, Elizabeth Arden, 730 Kč. Koupíte na www.parfemy-elnino.cz.
Autor: archiv firem
Na řasenku Impression mohu pět jen samou chválu. Když jsem ji otevřela, zaskočil mě netradičně tvarovaný kartáček, který jsem ještě neznala, a to už jsem jich vyzkoušela nespočet. Trochu jsem se bála, že se bude zase jednat o nějakou nefunkční vymoženost a novinku. Řasenka mě hned po prvním použití vyvedla z omylu, protože je jednoduše skvělá a dodá přesně to, co slíbí. Není na objem, ale na prodloužení a rozdělení řas. Pokud máte řas málo, vyberte si jinou.

Řasy opravdu skvěle prodlouží a oddělí, takže nejsou vůbec slepené. Nevím, jestli je to opravdu díky tvaru kartáčku, ale nemá cenu po tom pátrat, hlavní je výsledný efekt, který je dokonalý už od prvního použití. Snad u všech řasenek se mi totiž stávalo, že ze začátku "barvily moc", a řasy se tak slepovaly, obtiskovaly a já byla černá nejen na očích, ale i na prstech a všude okolo. Tento problém jsem s Elizabeth Arden neměla.

Známka jako ve škole: 1

 

;

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...