Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test BB krémů: Který je na léto perfektní a který raději nekupovat?

14. června 2018 | 06:00

BB krémy jsou na léto skvělým pomocníkem. Jejich praktičnost oceníte hlavně během dovolených, protože díky nim s sebou nemusíte tahat plnou kosmetickou tašku. Jak si ale vybrat ten pravý? V redakci jsme pro vás otestovaly několik BB krémů různých značek. Který nás nadchl nejvíce?

Také v horkých měsících raději sáhnete po lehčích BB krémech než klasických make-upech? Důvod je prostý! Nejenže kryjí drobné nedokonalosti na pleti, zároveň hydratují a regenerují, ale ve spojení s korektorem i udělají stejnou parádu jako klasický make-up. Navíc v létě chrání naši pleť před UV zářením.

Co se týče odstínů, tak jich nenajdete tolik jako u běžných make-upů. Ale existuje celá řada druhů a některé kosmetické firmy vylepšily složení například o anti-age přísady, které vyhlazují vrásky. Díky dalším vylepšením BB krémy zmatňují pleť, bojují s rozšířenými póry a poradí si také s pigmentovými skvrnami. Záleží už tak jen na vás, který si vyberete. 

Nečekejte od nich ale velké zázraky. Pokud vás trápí silné akné, BB krém si s ním jen tak poradit nezvládne. Které BB krémy se opravdu povedly a do kterých je zbytečné investovat?

Dermacol BB krém
Autor: archiv firem

Dermacol BB Magic Beauty, tónovací hydratační krém 8v1, 169 Kč (30 ml)

Koupíte na www.dermacol.cz

Na BB krémy nedám v létě dopustit, tento mi však naprosto nesedl. Když se řekne BB krém, vybavím si lehkou konzistenci, která je do horka zkrátka ideální. Tento krém je však poměrně hutný a těžký a špatně se zapracovává do pokožky. Neřekla bych, že pleť hydratuje, pouze ji sjednotí a zakryje nedostatky.

Známka jako ve škole: 3

Avon rozjasňující tónovací denní krém SPF 20, 169 Kč (50 ml). Koupíte na www.avon.cz

Autor: archiv firem Avon, rozjasňující tónovací denní krém SPF 20, 169 Kč (50 ml)

Koupíte na www.avon.cz

Mám opálenou pleť a tento krém ji krásně rozjasní, pokožka působí zdravě a vyživeně. Tónuje ale opravdu jen minimálně a nedá se říct, že by mi sjednotil tón pleti nebo zredukoval pupínek. Krém je tak ideální třeba na víkendovou vycházku, když chci vypadat co nejpřirozeněji a zároveň mít chráněnou pleť – faktor 20 je totiž pro mě jako pro brunetku tak akorát.

Známka jako ve škole: 1-

Ryor BB krém

Autor: archiv firem Rozjasňující make-up Ryor Decorative Care, 189 Kč (30 ml)

Koupíte na www.ryor.cz.

Jsem trochu nedůvěřivá vůči výrobkům, které toho slibují až moc najednou – název zahrnující 8v1 je pro mě přesně tím varováním. Klidně bych se bez něj obešla. Výrobek ale musím pochválit, příjemně mě překvapil: kryje dobře a pleť skutečně rozjasňuje, přičemž drží dobře, aniž by pleť ucpával či vysušoval. V extrémně horkých dnech doporučuji použít navíc pudr, jinak vám vydrží dvě až tři hodiny.

Známka jako ve škole: 2

Autor: archiv firem BB krém L´Oréal Paris Wake Up & Glow Bonjour Nudista, 229 Kč (30 ml)

Koupíte v síti drogerií. 

Novinka od L´Oréalu mě trochu zklamala. Krém se špatně roztíral, a i když si BB krémy obecně neumějí poradit s většími nedokonalostmi, tento si neumí poradit ani s těmi malými. Na konci dne jsem měla pocit, že na obličeji nemám vůbec nic, a pleť se nehezky leskla.

Známka jako ve škole: 3

Avon, BB krém s omlazujícím účinkem SPF 15, 249 Kč (30 ml)

Avon BB krém s omlazujícím účinkem SPF 15, 249 Kč (30 ml). Koupíte na www.avon.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.avon.cz

Působí přirozeně, přitom ale pěkně kryje a krásně nahradí make-up. Jediným slabým místem je jeho obal, přesněji řečeno víčko, na kterém produkt vlastně stojí. Krém do něj stéká a po pár použitích jsem kvůli tomu měla celý obal ušpiněný.

Známka jako ve škole: 2

Tónovací hydratační krém Lavera 3v1, 249 Kč (30 ml). Koupíte na www.organictime.cz

Autor: archiv firem Tónovací hydratační krém Lavera 3v1, 249 Kč (30 ml)

Koupíte na www.biooo.cz

Nejdříve mě zmátla barva, zdál se mi totiž zvláštně tmavý – až do oranžova. Ale platí, že jakmile se rozetře, odstín sedí a oranžový tento krém také není. Mé pleti svědčí – řekla bych, že zklidňující účinek mohu potvrdit. Zdá se mi jen trochu hutnější, než by musel být, takže ho doplňuji trochou jiného lehkého make-upu.

Známka jako ve škole: 2

Manufaktura BB krém

Autor: archiv firem BB krém s bambuckým máslem, mandlovým olejem a panthenolem Manufaktura, 259 Kč (50 ml) 

Koupíte na www.manufaktura.cz

Milé překvapení! Krém se krásně roztírá, nádherně voní a pleť zůstává skoro po celý den sjednocená. Nikde nezanechává suchá místa a hlavně mám díky němu pocit, že pleť dýchá, což v létě ocením nejvíc. 

Známka jako ve škole: 1

SO´Bio, BB krém 5v1, 299 Kč (30 ml)

SO´BIO BB krém 5v1, 299 Kč (30 ml). Koupíte na www.countrylife.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.countrylife.cz

I když má na první pohled poměrně hutnou konzistenci, nevytváří na tváři „masku“. Lehce se roztírá, nedělá fleky, nedrolí se, nezalézá do vrásek kolem očí. Dokonale kryje, poradí si s veškerými drobnými nedostatky včetně kruhů pod očima. Pleť má po rozetření sjednocenou barvu, vypadá zdravě a je hydratovaná. Krém vydrží na tváři celý den, nezničilo ho ani plavání v bazénu. Vůně je příjemná, květinová. Jako bonus beru to, že je krém čistě přírodní.

Známka jako ve škole: 1

Tónující BB krém Weleda 5v1, 349 Kč (30 ml)

Tónující BB krém Weleda 5v1, 349 Kč (30 ml). Koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.weleda.cz

Vhodný je především pro bezproblémovou pleť, protože spíše tónuje, velké problémy nezakryje. Hodně se mi líbí jemný bronzový nádech, který i na jen malinko opálené pleti vypadá dobře – umí jak odstín Nude, tak tmavší Bronze. Navíc je matující. Plusem je rozhodně složení, asi i díky tomu ho na obličeji skoro necítíte.  

Známka jako ve škole: 1

Erborian BB krém
Autor: archiv firem

Erborian, tónující krém 5v1, 399 Kč (15 ml)

Koupíte na www.marionnaud.cz

Nejlepší BB krém, který jsem na trhu objevila. K němu se už několik let pravidelně vracím, potěšil i tentokrát. Úžasně kryje a zmatňuje, úplně jako make-up, a zároveň působí přirozeně. Vyzkoušela jsem ho nejen v letní sezoně, ale i v zimě, kdy pleť není opálená a o to víc ji potřebuju sjednotit.

Známka jako ve škole: 1

Lehký rozjasňující make-up Pure Light, Yves Rocher, 429 Kč. Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách.
Autor: archiv firem

Lehký rozjasňující make-up Pure Light, Yves Rocher, 429 Kč 

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Zkoušela jsem odstín 100 Beige – a lepší odstín na léto jsem asi nikdy neměla. Dodá lehké opálení, ale ne takové, které svítí na dvě stě metrů a je o pět odstínů tmavší než kůže na krku. Make-up splyne s pletí, poradí si s menšími nedokonalostmi, ale pupínky nezvládne. Což se ale není čemu divit – vzhledem k typu produktu... Na pleti vypadá opravdu skvěle, jako kdybych ani žádný make-up neměla, pleť je rozjasněná a zdá se mi, že i dobře hydratuje. Jediné minus je, že nemá UV ochranu.

Známka jako ve škole: 1-

Tónující denní krém Essenté, odstín Beige, 489 Kč (50 ml)

Tónovací denní krém, Essenté, odstín Beige, 489 Kč (50 ml). Koupíte na www.essente.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.essente.cz

Jedná se o tónující denní krém na pleť se sklonem k akné. Krém se snadno roztírá, vstřebává a nezanechává žádné fleky. Nedostatky opravdu schová a pleť sjednotí. Jediné minus je, že se po nanesení pleť leskne, proto je nutné se pro zmatnění lehce přepudrovat. Z celkového výsledku jsem byla nadšená, pleť vypadá přirozeně a mladistvě. Chválím také praktickou aplikační pumpičku.

Známka jako ve škole: 1

Tónující krém Alva 6v1, 765 Kč (30 ml)

Alva BB krém
Autor: archiv firem

Jediné, co vám na tomto BB krému bude vadit, je jeho cena. Jinak je totiž bez nadsázky dokonalý. Čistě přírodní složení vaši pleť nezatěžuje, ale naopak ji hydratuje. Odstín se dokáže přesně přizpůsobit tónu pleti, lehce kryje nedokonalosti a projasňuje. Navíc máte jistotu, že si na pleť nenanášíte žádnou chemii. Jen ta cena může být vyšší, než kolik jste za BB krém ochotna zaplatit.

Známka jako ve škole: 1

Erborian Drops, zkrášlující BB kapky, 929 Kč (20 ml)

Erborian Drops, zkrášlující BB kapky, 929 Kč (20 ml). Koupíte na www.marionnaud.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.marionnaud.cz. 

Nejde přímo o BB krém, ale o koncentrát, který se přidává do pleťového krému. Protože jsem ale neměla žádný stejné značky, použila jsem ten, který mám doma. Konečný efekt byl takový, že pleť byla rozhodně rozjasněnější, sjednocenější a na dotyk sametová, veškeré nedostatky ale byly stále viditelné. 

Známka jako ve škole: 3

Make-up Perfect C, Natinuel, 975 Kč

Make-up Perfect C, Natinuel; 975 Kč. Více informací najdete na www.natinuel.cz.
Autor: archiv firem

Více informací najdete na www.natinuel.cz.

Jde o krém, který se přizpůsobí barvě pleti, ale spíše v tom směru, že vytáhne její opálení. Pleť je pak sjednocená, ale zároveň nevypadá jako maska. Pokožku hydratuje, chrání ji antioxidanty, dokáže léčit drobné ranky. Rozhodně pleť nezanechá matnou, ale krásně ji rozzáří.

Známka jako ve škole: 1

 

BB krém 100 % Pure SPF 15, 1020 Kč (30 ml)

BB krém 100% Pure SPF15, 1020 Kč (30ml) www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem
www.100percentpure.cz.

Jde o přírodní BB krém s UV ochranou díky minerálním filtrům. Bohužel kvůli tomu se podstatně hůř rozmazává, a to vážně špatně! Nicméně díky tomu, jaký ten odstín je a že rozjasňující částečky opravdu fungují, pleť pak vypadá jako mávnutím kouzelného proutku nádherně, dokážu horší texturu odpustit. Pleť nezmatní, zůstane trochu lesklejší, ale tak hezky. Jeho plusem jsou uvedené minerální UV filtry – ty má jako jeden z mála na trhu. Minusem je dost vysoká cena!

Známka jako ve škole: 2-

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...