Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test micelárních vod: Která opravdu odlíčí a nepálí?

16. listopadu 2017 | 06:00

Micelární voda spolehlivě a rychle odlíčí make-up a nemusí se oplachovat vodou, takže jsou z nich skvělí společníci i při každodenní péči nebo cestování. Jaké jsou novinky mezi micelárkami a jak dopadly osvědčené klasiky? Přečtěte si naše recenze! Rozdělily jsme je do dvou kategorií podle ceny: do dvě stě korun a nad dvě stě. Vyplatí se připlatit si, nebo stačí investovat jen šedesát korun?

Micelární voda je takový malý zázrak v odličování. Pokud je totiž opravdu dobrá, dokáže odlíčit celý obličej jen za použití vatového tamponu a vy tak nepotřebujete další produkt k odlíčení očí. Objevily se názory, že micelární vody jsou škodlivé, protože v jejich složení najdete stejné látky, jako u saponátů. To ale není pravda a stejně jako u ostatní kosmetiky i u micelární vody tak platí, že pokud je kvalitní a určená pro váš typ pleti, nemusíte se ji bát používat. Jaké micelární vody se osvědčily nám?

Micelární voda s černým uhlím Balea, 59,90 Kč

Micelární voda s černým uhlím, Balea, 59,90 Kč (200 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií DM.

Micelární vody jsou zpravidla čiré, proto mě novinka od Baley zaskočila. Je totiž tmavá díky obsahu černého uhlí, které by prý mělo pomáhat odmaštění pleti, mělo by z ní vytahovat nečistoty a celkově ji detoxikovat. Osobně mi trochu vadilo, že kvůli černé barvě není tolik vidět, jak dobře je pleť odlíčená, podle toho totiž buď beru další tamponek, nebo končím. Make-up zvládla ale odlíčit dobře a pleť nevysušila.

Známka jako ve škole: 2

Čisticí micelární voda Aqua Beauty, Dermacol, 179 Kč (400 ml)
Čisticí micelární voda Aqua Beauty, Dermacol, 179 Kč (400 ml).
Autor: Dermacol

Koupíte v síti drogerií.

Jako první věc mě zaujalo to, že je bez parabenů. Poté mě nadchlo, že make-up, tužku na oči, dokonce i voděodolnou řasenku odstranila okamžitě bez problémů. Měla jsem po aplikaci na obličeji svěží pocit, přesto pokožka nebyla vysušená. Už jsem neměla potřebu použít krém.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí micelární voda s olivovým olejem Le Petit Olivier, 176 Kč (400 ml)
Čistící micelární voda s olivovým olejem, le Petit Olivier, 176 Kč (400 ml). Koupíte na www.demdaco.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.demdaco.cz.

Na téhle micelární vodě vás okamžitě zaujme vůně, která je na mé poměry dost intenzivní – čili navzdory tomu, že je hypoalergenní, mé citlivé kůži moc neprospěla. Kolem očí mě opravdu pálila. Pravda je, že v popisku výrobce uvádí, že jde o univerzální výrobek určený pro všechny typy pleti. Já zjevně potřebuju šetrnější péči. Na druhou stranu oceňuji, že odličovala poměrně účinně, což zjevně souvisí i s obsahem olivového oleje.

Známka jako ve škole: 3

Micelární voda Normal, L´Oréal Paris, 199,90 Kč (450 ml)
Micelární voda Normal, L´Oréal Paris, 199,90 Kč (450 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Micelární voda L’Oréal mě naprosto dostala. Stačí pár kapek a make-up mizí jako mávnutím kouzelného proutku. Voda je bez parfemace a pleť vůbec nevysušuje. Sympatické je i velké balení, které vydrží alespoň měsíc.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 179 Kč (400 ml)
Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou, Dermacol, 179 Kč, (400 ml)
Autor: Dermacol

Koupíte v síti drogerií.

Nejen vyčistí pleť, ale i dokonale odlíčí. A to jak make-up, neslíbatelnou rtěnku, tak i voděodolnou řasenku, která hned tak něčím dolů nejde. Nepříjemné ale je to, že dost pálí v očích. Není ani příliš chutná, když si po odlíčení olíznete rty, zjistíte, že je opravdu nechutně hořká. Oceňuji však, že pleť po použití není ulepená, jako tomu bývá u některých jiných značek, je příjemně jemná a hydratovaná.

Známka jako ve škole: 3

Micelární voda Garnier 3v1 pro smíšenou a citlivou pleť, 149 Kč (400 ml)
Micelární voda Garnier 3v1 pro smíšenou a citlivou pleť, 149 Kč (400 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Zelená micelární voda od Garnier má být na citlivou pleť, kterou já mám, ale přijde mi, že mě přesto vysušovala a ve stejném období, kdy jsem ji používala, se mi i zhoršila kvalita pleti a začaly se mi dělat pupínky. Jediné, co mohu pochválit, je opravdu příjemná vůně.

Známka jako ve škole: 4

Dvoufázová micelární voda L´Oréal Paris, 219,90 Kč (400 ml)
Dvoufázová micelární voda L´Oréal Paris, 219,90 Kč (400 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

S dvoufázovou micelární vodou od L´Oréalu jsem byla spokojená. Krásně odstraní nečistoty a pleť je po ní příjemně hebká. Na rozdíl od jiných micelárek pleť nestahuje a nedráždí oči. Jediné, co mi trošku vadí, je její jemně olejová konzistence, která si má hravě poradit také s voděodolným make-upem. A to kvůli tomu, že zanechává na pokožce film, který je ještě potřeba odstranit.

Známka jako ve škole: 2

Jemná micelární voda pro suchou a citlivou pleť Nivea, 200 Kč (400 ml)
Jemná micelární voda pro suchou a citlivou pleť, Nivea, 200 Kč (400 ml).
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tato micelárka je skvělá. Ideálně se hodí pro suchou pleť, a tedy i na podzim a zimu, kdy je pleť ještě vysušenější od studeného větru. Navíc nepotřebujete speciální odličovací produkt na oči, protože tahle micelárka zvládne odlíčit šetrně i je. Je velmi příjemná a ani po dlouhodobém používání se po ní na pleti nevytvářejí žádné nedokonalosti.

Známka jako ve škole: 1    

Čisticí a odličovací micelární voda Hydrabio H2O, Bioderma, 219 Kč (250 ml)
Čistící a odličovací micerálná voda Hydrabio H2O, Bioderma, 219 Kč (250 ml)
Autor: Bioderma

Koupíte v síti lékáren.

Bioderma je naprostá klasika. Taková královna micelárních vod, které není co vytknout. Skvěle odličuje i voděodolnou řasenku, nepálí, neřeže v očích a nezanechává v nich mastný film, což je bohužel nešvar spousty micelárních vod. Za kvalitu si připlatíte, ale micelárka od Biodermy stojí prostě za každou korunu, kterou za ni zaplatíte.

Známka jako ve škole: 1 

Čisticí micelární voda Pure Arctic Miracle 3-in-1, Lumene, 269 Kč (250 ml)
Čisticí micelární voda Pure Arctic Miracle 3-in-1 , Lumene, 269 Kč (250 ml). Koupíte na www.fann.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.fann.cz.

Na tuhle micelární vodu jsem byla hodně zvědavá. Okamžitá láska to však nebyla, po prvním použití mě v některých partiích pálila kůže na obličeji. Přesto jsem jí dala ještě šanci a už se to neopakovalo. Nepřijde mi sice tak šetrná jako některé jiné micelární vody, ale je hodně osvěžující a rozhodně funguje.

Známka jako ve škole: 2

Podívejte se na video, ve kterém vám vysvětlíme, proč micelární vody pleti neškodí:

Video se připravuje ...
Micelární voda není saponát: Z obličeje ji umývat nemusíte! • VIDEO: Brigita Zemen

 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...