Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Redakční testování micelárních vod: Které odlíčí opravdu dokonale?

6. května 2014 | 00:00

Micelární voda je v podstatě voda s obsahem hypoalergenních čistících látek a takzvaných micel, které mají vlastnost vázat na sebe nečistoty. Proto slibuje, že by měla perfektně odlíčit i voděodolný make-up. A protože "micelárek" na kosmetickém trhu stále přibývá, rozhodly jsme se je otestovat, abychom zjistily, jak to s tím jejich dokonalým odličováním vlastně je.

BIODERMA Sensibio H2O AR, 299 Kč (250ml)

Bioderma Micelární voda pro citlivou pleť Sensibio H2O, 299 Kč, k dostání v síti lékáren

Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Právem vychvalovaná micelární voda, která dokonale odstraní všechny nečistoty z pleti, poradí si i s voděodolnou řasenkou a gelovými linkami. V očích neštípe, nedráždí je. Je neparfemovaná a určená i pro citlivou pleť. Ta je po ní dokonale hydratovaná a nádherně hladká, přesto ale ne nepříjemně napjatá, jako po některých konkurenčních vodách. Jednička mezi micelárkami!

Známka jako ve škole: 1

MIXA Cleansing Micellar Water, 119 Kč (200ml)

Mixa Micelární voda, 119 Kč, k dostání v síti drogerií

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií a supermarketů

 S běžným make-upem si skvěle poradí. Pokožku nijak nedráždí, ani nevysušuje. Také příjemně a nevtíravě voní po růžích. Ihned po použití ovšem bohužel zanechává na pleti trochu lepivý pocit, i když rychle zmizí. Nepraktické je také dávkování pumpičkou.

Známka jako ve škole: 2

GARNIER Micelární voda pro citlivou pleť, 179 Kč (400ml)

Garnier Micelární voda, 179 Kč, koupíte v síti drogerií

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií a supermarketů

Micelární voda Garnier příjemně překvapila. Nejen že dobře odličuje, jak make-up, tak také řasenku a tekuté nebo gelové linky a člověk přitom nemusí používat celou horu kosmetických tamponků a obličej drhnout silou, ale také nevysušuje a nestahuje pokožku. Skvělé je, že po ní nepálí ani neslzí oči. Navíc není příliš parfemovaná, což je, spolu s cenou, rozhodně plus.

Známka jako ve škole: 1

AVENE Lotion Micellaire, 329 Kč (200ml)

Avene Micelární voda, 259 Kč, koupíte v síti lékáren

Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren

Tato micelární voda je ideální pro citlivou pleť, kterou snadno podráždí parfemované kosmetické přípravky. Odlíčí velmi dobře, bez jakéhokoli pocitu pálení nebo následného zarudnutí. Pro citlivou nebo poškozenou pleť je tedy naprosto ideální, také proto, že je neparfemovaná a hypoalergenní.

Známka jako ve škole: 1

EUCERIN DermatoCLEAN 3v1, 269 Kč (200ml)

Eucerin Čisticí micelární voda DermatoCLEAN, 269 Kč, k dostání v síti lékáren

Autor: archiv firmy

Koupíte v síti lékáren

Micelární voda Eucerin je hypoalergenní, takže je vhodná pro citlivou pleť, za což má rozhodně plusové body. Na obličeji nepálí, nevysušuje, ani nelepí. Jediné mínus je v tom, že s tlustými gelovými linkami a řasenkou si příliš dobře neporadí. Pokud ale nenosíte výrazné oční líčení, směle do ní!

Známka jako ve škole: 2

ZIAJA Květ růže micelární voda, 80 Kč (200ml)

Ziaja Květ růže micelární voda, 80 Kč, www.ruzova10.cz

Autor: archiv firem

Poměr cena / výkon je u této kosmetiky bezonkurenční. Micelární voda květ růže je sice výrobcem uváděná jako bez parabenů a parfemace, ale zřejmě díky růžovým květům slabě voní po kytkách. Pleť je po jejím použití hydratovaná a získává příjemný "sametový pocit". Není ale schopna dokonale odlíčit výrazné oční líčení a také na citlivé pleti může lehce pálit.

Známka jako ve škole: 3


DERMACOL Elixir Micellar Lotion, 129 Kč (200ml)

Dermacol Micelární voda s kyselinou hyaluronovou, 129 Kč

Autor: archiv firem

Micerální voda Elixir je neparfemovaná, což je jistě výhodou pro citlivou pleť. Po její aplikaci, kdy opravdu dobře očistí pleť od make-upu, a to dokonce i od voděodolného, zanechává pleť krásně vláčnou a na dotek nelepí.

Známka jako ve škole: 2

VICHY Pureté Thermale 3v1, 199 Kč (200ml)

Vichy Odličovací micelární voda na citlivou pleť a oči Purete Thermale, 199 Kč, www.krasa.cz

Autor: archiv firem

Rozhodně nedráždí pokožku, naopak  je velice příjemná. Má jemnou, květinovou vůni, která je ale téměř neznatelná. Čistící účinky jsou v pořádku, jen voděodolné řasenky neodlíčí úplně dokonale. Pleť je po použití vypnutá, ale mírně lepkavá.

Známka jako ve škole: 2

LA ROCHE POSAY Fyziologická micelární voda, 321 Kč (400ml)

La Roche Posay Fyziologická micelární voda, 321 Kč, k dostání v síti lékáren
Autor: archiv firem
Velice příjemná micelární voda, po které je pleť krásně jemná. Jelikož je to voda fyziologická, není nijak parfemovaná ani neobsahuje parabeny, takže je vhodná i pro citlivou pleť. Jen na voděodolné řasenky musíte použít speciální odličovač, tahle voda to nezvládá.

Známka jako ve škole: 2

YVES ROCHER Hydra Végétal, 285 Kč (200ml)

Yves Rocher Hydratační micelární voda, 285 Kč, www.yves-rochar.cz

Autor: archiv firem

Skvěle odličuje, nevysušuje a hlavně nelepí. Při odličování očí nijak nedráždí, nepálí a nezanechává film. Zkrátka micelární voda, které není co vytknout. Snad kromě trošku vyšší ceny.

Známka jako ve škole: 1-

NIVEA Zklidňující micelární voda, 130 Kč (200ml)

NIVEA Zklidňující micelární voda, 130 Kč, k dostání v síti drogerií

Autor: archiv firem

Micerální voda rychle odstraňuje zbytky make-upu. Počítejte ale s tím, že si nevystačíte s jedním tampónem, ale budete potřebovat spíše tři. Na citlivou pokožku výrobek není zcela ideální, protože v oblasti očí lehce pálil. Po odlíčení nelepí, ale s očním líčením si dokonale neporadí.

Známka jako ve škole: 4

BIODERMA Hydrabio H2O, 399 Kč (400ml)

Bioderma, Hydratační čistící a odličovací micerálná pleťová voda Hydrabio H2O, 399 Kč, k dostání v síti lékáren

Autor: Bioderma

Další důkaz, že micelární vody Bioderma nemají knkurenci. Nejen, že perfektně odličuje obličej i oči, ale také nezanechává lepivý pocit na kůži a svěže voní. Hodí se i pro citlivou pleť, v očích nepálí a odličuje opravdu dokonale.

Známka jako ve škole: 1

ZIAJA Sensitiv, 90 Kč (200ml)

Ziaja Sensitiv micelární voda, 90 Kč, www.ruzova10.cz

Autor: archiv firem

Tato micelární voda je po finanční stránce velmi příjemná a splňuje také slíbenou kvalitu. Nečekejte žádnou vůni, avšak jednoduché odlíčení, šetrnost a hydrataci vám mohu zaručit. Se silnějším očním líčením si ovšem neporadí dokonale.

Známka jako ve škole: 2

LOREÁL Micelární voda pro citlivou pleť, 119 Kč (200ml)

Loreál Micelární voda pro citlivou pleť, 119 Kč, k dostání v síti drogerií

Autor: archiv firem

Micelární voda od firmy L’oreál je jemná, téměř neparfémovaná, takže vůbec nedráždí pokožku. Navíc skvěle čistí pleť. Odlíčí make-up i oční linky, a to všechno jedním tahem. Jednoznačně patří k top micelárním vodám.

Známka jako ve škole: 1

DERMACOL Perfect Cleanser 2v1, 99 Kč (200ml)

Dermacol Odličovací a čistící pleťová voda 2v1, 99 Kč, www.dermacol.cz

Autor: archiv firem

Micelární voda krásně a decentně voní. Po odlíčení zanechává svěží pocit. Pleť je navíc krásně prozářená a hebká. Jediné, co bych vodě vytkla, je to, že make-up neodstraní na první setření, ale zejména oči vyžadují několik tahů. Byly pak trochu podrážděné. Také není vhodná pro citlivou pleť.

Známka jako ve škole: 3

Micelární voda není saponát! Z obličeje ji odstraňovat nemusíte. Podívejte se na video, jak to se složením micelárních vod opravdu je:

Video se připravuje ...
Micelární voda není saponát: Z obličeje ji umývat nemusíte! • VIDEO: Brigita Zemen

Autor: brig