Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bizarní účes "na Jágra" hlásí comeback! Jak v něm vypadali Clooney, Kotvald a další hvězdy?

6. června 2023 | 06:00

Málokterý účes vzbudil tolik kontroverzí jako právě mullet. Na výsluní byl především v devadesátých letech, čím dál oblíbenější je ale opět i dnes. 

 

Po stranách a na temeni byly vlasy krátké, vzadu dosahovaly až na ramena či na záda, a vznikla tak vlasová záclona. Přesně tak vypadal legendární účes často nazývaný mullet nebo deka. Sestřih stylu „vpředu byznys, vzadu párty“ byl v devadesátkách obrovským hitem a původně ho zavedli profesionální řidiči kamionů a autobusů, poté se ho chytli hlavně zahraniční zpěváci, umělci a sportovci. 

Jágr si sestřih zamiloval

U nás ho proslavil především Jaromír Jágr. Proto se mu brzy začalo přezdívat také účes "na Jágra". Nosily ho i další známé tváře, například Petr Kotvald, europoslanec Jan Keller nebo podnikatel Ivan Jonák. Ve světě tomuto střihu propadli například David Bowie, Paul McCartney, George Clooney nebo John Travolta.

VIDEO: 7 největších vlasových trendů roku 2023...

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Ještě před lety při vzpomínce na tento bizarní účes lidem cukaly koutky, dnes je opět v kurzu. Tentokrát už v něm nevynikají muži, ale především ženy. S „dekou“ se v minulých letech ukázaly popové ikony jako zpěvačky Miley Cyrus, Billie Eilish či Kesha, hvězda série Stmívání Kristen Stewart nebo herečka Zendaya. Nahlédněte do fotogalerie a zavzpomínejte na účes, který jste buď milovali, nebo který jste nemohli vystát.

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén