Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Toxické nároky: Tohle je 5 přehnaných standardů krásy. Přestaňte se o ně snažit!

  • Přehnané nároky společnosti na vzhled žen jsou velice toxické
    14. června 2023 | 06:00

    Ženy trpí podle vědců mnohem častěji depresemi než muži. Je to dáno i vyššími nároky a standardy krásy, které na nás vyskakují doslova na každém rohu. Jde ovšem o toxický nátlak. Ideálů krásy je téměř nemožné dosáhnout. Přesto se ženy v přání dostát společenským standardům většinou trýzní a vnitřně trpí. Na tyhle požadavky na vzhled byste měla rovnou zapomenout, protože nadělají víc škody než užitku!

  • Pekáč buchet nebo ploché břicho

    Scarlett Johanson

    Většina žen se mučí s hubnutím do plavek ve snaze mít ploché a vypracované břicho. Jsou schopné se kvůli tomu týrat různými dietami a cvičit do vysílení. Názor lékařů vás ale možná příjemně překvapí a přiměje vás s trýzněním přestat. Pokud netrpíte zdraví ohrožující nadváhou nebo obezitou, není nutné se nijak omezovat. Podle odborníků je totiž menší množství tuku v oblasti břicha normálním a zcela běžným jevem. A co víc, jde prý dokonce o pozitivní signál toho, že vaše tělo funguje tak, jak má. Nejde tedy o žádný problém, a pokud máte menší bříško, rozhodně to hned neznamená, že musíte začít hubnout. Nafouklé nebo mírně zakulacené břicho má občas každý, dokonce i celebrity.

    VIDEO: Jak si po ránu vykouzlit účes během pár minut? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Nevíte po ránu, co s vlasy? Vykouzlete účes během chvilky pomocí těchto triků! • VIDEO: Videohub

  • Bezchybná pleť

    Další poněkud bizarní snahou, která se týká téměř každé ženy a dívky, je snaha o to, mít pleť bez jediné chybičky. Z každého billboardu, magazínu i televizní obrazovky na nás hledí modelky s dokonale vyhlazenou pletí bez jediné odlišnosti, pihy či pupínku. Jen málokdo vám ale přizná, že toho ve velkém množství případů bylo dosaženo za pomoci kombinace photoshopu a tučné vrstvy make-upu. Ostatně také drogerie praskají ve švech kvůli produktům, jež vám slibují a garantují ideální zářivou pleť bez problémů. Je ale třeba mít na paměti, že každý jedinec je individuální, stejně tak jeho pleť a její vzhled.

    Někdy je téměř nemožné – a nutno podotknout, že je to opravdu přehnané – snažit se zbavit pokožku její přirozené pigmentace, pupínků a specifických rysů daných geny, strukturními rysy buněk nebo třeba hormony. Tak či tak by si každá žena měla uvědomit, že je jedinečnou bytostí, a neměla by se proto bát ideálům navzdory být unikátní a jedinečnou. Za své nedokonalosti a odlišnosti se proto rychle přestaňte stydět. Charakterizují totiž vás i vaši osobnost.

  • Křivky ve tvaru přesýpacích hodin

    Jennifer Lopez

    Jedním z neméně nezdravých ideálů je postava ve tvaru přesýpacích hodin. Mnoho jedinců takovou siluetu považuje za dokonalou, proto se o ni řada žen po celém světě úporně snaží. Majitelky úzkého pasu a ramen o šíři boků sklízí obdivné pohledy všude, kam vkročí. Ženám, kterým příroda nadělila tento typ postavy, ale závidět nemusíte, ani když máte spíše atletickou, hodně hubenou postavu, nebo se naopak řadíte k boubelkám. Každá žena může být krásná a může najít výhody právě ve svých křivkách. Stačí umět podtrhnout jejich přednosti a případně schovat nedokonalosti. Jestliže jste majitelkou dlouhých nohou, nechte je vyniknout ve zvonáčích, jestli jste naopak dáma plných křivek, odveďte pozornost od problematických partií širokým páskem, kalhotami do výše pasu nebo halenkou s dlouhými rukávy. Dívkám s širšími boky zase padne výrazný top, který vytvaruje jejich ramena a linie zad.

  • Nafouklé rty

    Velice nešťastným trendem současnosti je takzvaná „móda kačeřích rtů“. Jeden z mýtů kolujících ve společnosti dokonce vychvaluje přifouklé rty oproti těm přirozeně užším s argumentem, že jde o projev stárnutí těla. Než si ale necháte kůži kolem úst napíchnout botoxem či kyselinou hyaluronovou a svého rozhodnutí stejně tak jako řada ostatních žen budete později litovat, dobře si to rozmyslete. Odborníci se nedávno vyjádřili, že časté opakování zákroků na zvětšení rtů může výrazně škodit pokožce.

    Tkáň se totiž časem pod tlakem vstřikovaného přípravku natahuje a propadá. To znamená, že je velká pravděpodobnost, že se časem místo smyslných rtů dočkáte pouze propadlé pokožky a s věkem budete vypadat ještě hůř a starší než bez úprav. Naštěstí se najde ještě stále řada celebrit, které tomuto trendu nepropadly, jako jsou třeba princezna Kate, herečky Helen Hunt, Jennifer Aniston nebo Drew Barrymore.

  • Mladistvý vzhled

    Nejen Hollywood, ale i celý svět vyvíjí neustálý tlak na to, že trendy můžete být jen tehdy, když vypadáte a cítíte se mladě. Vše ostatní spadá automaticky mimo zájem veřejnosti. S tím souvisí také globální snaha zastavit přirozené stárnutí a jakékoliv jeho projevy, které pro většinu dam nejsou žádoucí. Snadno se tak stává, že podstupují celou sérii invazivních zákroků, jen aby jim nikdo nehádal jejich skutečný věk. Prostým faktem je, že ani tak čas nezastavíme, proto je ve skutečnosti mnohem lepší nechat známky zralosti přirozeně vyniknout. Nebojte se mimických vrásek, prvních pár šedin, rýhy na čele ani vrásek kolem očí. Jejich zakrytí stejně nebude mít vliv na vaše vnitřní biologické hodiny.

    Když se ale naopak pokusíte stárnout s grácií a ukážete okolí, že se prvních projevů zralého věku nebojíte, budete ve skutečnosti mnohem víc okouzlující. Proces stárnutí ovlivňují mimo jiné genetika, prostředí, v jakém žijete, a také životní styl a váš celkový zdravotní stav. Jestliže chcete být neustále ve formě, pečujte o sebe tím, že se budete zdravě stravovat, budete dodržovat pitný režim a pravidelně cvičit. Budete mít díky tomu jistotu, že pro svou celkovou kondici i vzhled děláte maximum.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.