Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Potetovaný Sámer, vykrmený Julián a ztracená Vaňková. Jak dnes vypadají finalisté první řady SuperStar?

15. října 2023 | 06:00

Je to už neuvěřitelných 19 let od doby, kdy televize Nova odvysílala první řadu soutěže SuperStar! Napjatě jsme sledovali výkony mladých talentů a u obrazovek fandili svým favoritům. Porota v obsazení Ondřej Hejma, Gábina Osvaldová, Ondřej Soukup a Milan Herman vybrala celkem čtyřicet soutěžících, z nichž jen deset se probojovalo až do finále. Pamatujete si je ještě všechny? A kdo z nich se v hudbě prosadil, a kdo naopak upadl v zapomnění? Podívejte se, jak dnes finalisté žijí.

Aneta Langerová (36)

Rodačka z Benešova neměla zrovna veselé dětství. O maminku přišla velmi brzo a starali se o ni sourozenci. Útěchu hledala v hudbě. Od šesti let se věnovala hře na klavír, později i kytaře a zpěvu. Vyhrála pěveckou soutěž DO-RE-MI, postoupila do finále Rozjezdů pro hvězdy, ale slávu jí přineslo až vítězství v SuperStar. Jako jediné z první řady se jí podařilo dostat se na vrchol české hudební scény. Ještě v témže roce vydala úspěšnou desku Spousta andělů. Její písničky bořily hitparády a v letech 2005 a 2006 zvítězila v anketě popularity Český slavík. V roce 2010 pak zazářila v taneční show StarDance a o sedm let později si zahrála ve filmu 8 hlav šílenství. Co se soukromí týče, tak byla vždycky skoupá na slovo a v médiích se hodně propírala její homosexuální orientace.

Šárka Vaňková (35)

Stříbrná SuperStar měla po soutěži na kontě několik muzikálových rolí a po jejím boku se za krátké období vystřídalo několik slavných mužů. Jedním z nich byl další finalista Sámer Issa, dále pak to byli režisér Filip Renč nebo zpěvák Daniel Hůlka. Po velké slávě ale následoval rychlý pád a něžná blondýnka se stáhla do ústraní. Přestěhovala se na Slovensko, kde pracovala jako vizážistka. Před několika lety se ale vrátila na divadelní prkna, tentokrát jako činoherní herečka v komedii Presidenti, kde si zahrála poslankyni. V soukromí se jí také daří, už pár let je totiž šťastná po boku muzikanta Richarda.

Sámer Issa (37)

Bronzový Sámer prožil dětství v Damašku v Sýrii, ale od šesti let žije v Česku. Jako jeden z mála se hudbou živí a je celkem mediálně aktivní. V době největší slávy chodil s finalistkou Šárkou Vaňkovou a později s rebelkou Agátou Hanychovou, s tou se několikrát rozešel a vracel se k ní. Před dvěma lety se rozešel s o devět let starší Pavlínou a poslední zprávy říkají, že se dal dohromady se staronovou přítelkyní modelkou Julií Šulcovou. Největší pozornost v poslední době budil potetovaným tělem a účastí v pořadu Prostřeno, kde ukázal své kuchařské umění.

SÁMER ISSA: Náš vztah s Agátou měl být na oko, ale pak jsme se do sebe zabouchli.

Video se připravuje ...
SÁMER ISSA: Náš vztah s Agátou měl být na oko, ale pak jsme se do sebe zabouchli • VIDEO: Prostě fenomén!

Tomáš Savka (39)

Narodil se v Karlových Varech a už v dětství ho muzika hodně zajímala. Učil se hrát na housle, kytaru a klavír, navštěvoval hudební školu a vystudoval obor muzikál na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Po úspěchu v soutěži SuperStar vydal album Já si tě stejně najdu a účinkoval v několika muzikálech. Za roli v muzikálu Evita pak v roce 2014 získal Cenu Thálie. Na Silvestra se v roce 2004 porval s neznámými výtržníky a odnesl si z konfliktu jizvu na pravé tváři, která už mu zůstala. Žije s o 11 let starší manželkou – tanečnicí a make-up artistkou Zuzanou. S ní má čtyřleté dítě.

Video se připravuje ...
Jak žije jeden z finalistů první SuperStar Tomáš Savka? • VIDEO: Veronika Kuželková, Jan Jedlička

Martina Balogová (44)

V první sérii SuperStar zazářila díky silnému hlasu i výraznému vzhledu. Její hvězda ale rychle zhasla a teď už je k vidění jen párkrát do roka, když vystupuje s kamarádem Sámerem Issou. Ze vztahu s bývalým partnerem má syna Pepu a při oslavě 43. narozenin ji na pódiu pražské Reduty přítel František požádal o ruku. Snad díky nové lásce se jí podařilo zhubnout a vypadá líp než kdy jindy.

Video se připravuje ...
Zasnoubená SuperStar Martina Balogová: Svatba ano, ale další dítě ne! • VIDEO: Markéta Reinischová

Julián Záhorovský (38)

Má na kontě nějaká alba a uplatnil se i jako skladatel. Je například autorem hitu Umřu s tebou, který napsal pro Lucii Vondráčkovou, také spolupracoval na hudbě k filmu Po čem muži touží 2. Hudbě se ale naplno nevěnoval. Dlouho žil s partnerkou Bárou, které pomáhal s provozem soukromé školky. Po rozchodu se vrátil do Prahy i k profesi, kterou vystudoval, tedy ke komunikaci a public relations. Vlastní tvorbu ale nezanedbává a loni vydal novou desku. V soukromí se po jeho boku začala objevovat brunetka Tereza, která ho za krátkou dobu stihla i pěkně vykrmit.

Stanislav Dolinek (39)

Zpíval už na základce v Janovicích nad Úhlavou a zúčastnil se soutěže Karlovarský skřivánek, kde se dostal do celorepublikového kola. Později se věnoval i ochotnickému divadlu. Hudbou se živil pět let po skončení SuperStar. Pak dal ale hudbě vale a začal pracovat v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví. Přestěhoval se do Ostravy kvůli partnerovi, s ním se ale po osmi letech nedávno rozešel.

Petra Páchová (36)

Kudrnatá zrzka byla jednou z nejvýraznějších soutěžících, díky její hřívě se jí přezdívalo Zlatuška. Petra, která skončila osmá, v showbyznysu dlouho nezůstala. Rozhodně však nelituje. Vzala si baskytaristu Honzu Lstibůrka, který hrál v SuperStar v doprovodné kapele. S ním má dvě zdravé děti.

Petr Poláček (38)

Poprvé se objevil na obrazovkách v roce 2002 v hudebním pořadu DO-RE-MI, kde okouzlil porotu, hlavně operní pěvkyni Evu Urbanovou, s kterou později nazpíval italský duet Miserere. Také působil v kapele Bon Jovi Revival, proto se mu v SuperStar přezdívalo Bon Jovi. Přestože po soutěži vydal nějaká alba a hrál v muzikálech, hudbu má dnes jen jako koníček. V době covidu si našel stálé zaměstnání a dal se k policii. Řadu let se totiž věnoval bojovým sportům. Má syna Tobiáše s tanečnicí Kateřinou Hukovou, s ní se ale rozešel.

Veronika Zaňková (38)

Blondýnka patřila jednoznačně k nejatraktivnějším soutěžícím, navíc vynikala silným altem. Hudbě se věnovala i po soutěži, spíš než jako zpěvačka se ale uplatnila coby skladatelka. Společně s partnerem Lukášem Černým složila například hudbu k filmové komedii Jedlíci aneb Sto kilo lásky nebo k seriálu Stopy života. S partnerem a jejich dvěma dětmi žije poblíž Babiččina údolí.

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén