Středa 11. září 2024
Svátek slaví Denisa, zítra Marie
Oblačno, déšť 20°C

Přibrala a stala se tváří ikonického magazínu. Hubená postava není zárukou štěstí, říká

14. srpna 2024 | 05:02

Hunter McGrady je americká plus-size modelka, která se zapsala do historie modelingu, když se objevila ve Sports Illustrated Swimsuit Issue. Stala se tak první ženou s plnými křivkami, která se objevila na titulce ikonického magazínu. Tento úspěch se stal významným bodem v její kariéře a jenom zdůraznil její odhodlání zpochybňovat konveční standardy krásy nastavené v modelingovém světě.

 

Jednatřicetiletá Hunter začínala jako modelka už v patnácti letech. V té době jí bylo neustále vštěpováno, že si musí udržet štíhlou postavu a nepřibrat ani deko. Tento tlak vedl akorát k problémům se sebepřijetím a Hunter cítila, že tohle nebude cesta, kterou se chce vydat. Svou postavu přestala řešit a postupem času přešla k plus-size modelingu, ve kterém se vyloženě našla.

VIDEO: Holky na víně: Topmodelka Denisa Dvořáková: Vdávat se? Po rozvodu jsem nechtěla, ale měním názor!

Video se připravuje ...
Holky na víně: Topmodelka Denisa Dvořáková: Vdávat se? Po rozvodu jsem nechtěla, ale měním názor! • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Její průlomový okamžik nastal v roce 2017. Vyšel jí casting a byla vybrána do magazínu Sports Illustrated Swimsuit Issue. Svým debutem v tomto prestižním magazínu se zapsala do historie jako jedna z prvních plus-size modelek, které byly do tohoto vydání zařazeny. Její vzhled a postava byly revolučním krokem směrem k větší inkluzivitě v modelingu. Díky tomu si získala pozornost a velké uznání. 

Při své výšce 180 centimetrů váží Hunter něco málo přes sto kilogramů. Někomu by taková váha naháněla hrůzu, ona se cítí naprosto skvěle. Přestože má nějaké to kilo navíc, ještě to neznamená, že se denně stravuje pouze nezdravě. Naopak se snaží jíst vyváženě a svůj čas věnuje také pohybu. Hunter je hlasitým zastáncem duševního zdraví, sebelásky a tělesné rozmanitosti.

Prostřednictvím rozhovorů, sociálních sítí a veřejných vystoupení povzbuzuje ostatní, aby přijali svá těla a odmítli nerealistická společenská očekávání. "Bez ohledu na to, co uděláte, vždycky se potkáte s nějakou kritikou. Ale taky se vám dostane lásky. Důležité je nezapomenout, že hubená postava vám štěstí nezaručí," uvedla Hunter.

 

 

Autor: Aneta Valešová