Vážila 181 kilogramů a milovala tučná jídla. Výlet do Disneylandu jí ale změnil život

Vážila 181 kilogramů a milovala tučná jídla. Výlet do Disneylandu ji změnil život
Foto: profimedia.cz
18. července  2024 
 05:16

Ještě před dvěma lety by si pětatřicetiletá Leah Hope Mancuso bez hamburgerů, sladkého pití a sladkostí neuměla představit svůj život. Tučná jídla byla její každodenní náplní, a díky nim se jí váha vyhoupla až na neuvěřitelných 181 kilogramů. Vše však změnil výlet do zábavního parku, díky kterému je z ní dnes úplně jiná žena.

Fotografka z Arizony milovala všechny fast foody a skutečnost, že jí váha ukazuje tak obrovské číslo, ji vlastně nikdy příliš netížila. Už od malička bojovala s nadváhou, tak to považovala za svou součást. Přestože její obezita byl už opravdu alarmující, nikdy ji nic nedonutilo k tomu, aby s tím začala něco dělat. „Žila jsem sice omezený život, protože moje velikost a schopnosti mě v mnoha ohledech brzdily. Ale přiznám se, že jsem byla opravdu líná a pohodlná a přišlo mi jednodušší pokračoval v nezdravých vzorcích, které jsem si pro sebe vytvořila," říká Leah. S obezitou překvapivě nezaznamenala žádné zdravotní potíže a své normální výsledky krevních testů využívala jako výmluvu, aby mohla jíst dál. 

VIDEO: Zhubnout 10 kilo, to je magická hranice, na kterou se chce dostat velké množství lidí snažících se o zdravější životní styl. Co k tomu bude potřeba?

Video se připravuje ...
Zhubnout 10 kilo, to je magická hranice, na kterou se chce dostat velké množství lidí snažících se o zdravější životní styl. Co k tomu bude potřeba? • VIDEO: .

Vše se ale změnilo v okamžiku, kdy s rodinou zavítala do Disneylandu. Výlet do zábavného parku totiž vůbec nezvládla. „Být tetou je největší radost mého života a moc jsem se těšila, jak si to tam se svým synovcem užiji. Jenže během chvíle mě bolely záda, hlava i nohy a silně jsem se potila. A nedokázala jsem si užít ani jednu atrakci. Zbytek dne jsem tak strávila sama a úplně hotová, zatímco moje sestra a její rodina si užívaly park. Tehdy jsem si konečně uvědomila, že nechci žít život, kde den na „nejšťastnějším místě na zemi“ je pro mě vlastně tím nejnešťastnějším místem. A nechci už se dál nechat svými kily omezovat,“ vzpomíná Leah.  

Po příjezdu domů se mladá žena rozhodla kompletně změnit svůj život. Ze svého jídelníčku vyřadila všechna nezdravá jídla, začala se hýbat a díky silné vůli a píli dokázala během dvou let shodit polovinu své váhy. „Začala jsem si vše, co každý den sním, zapisovat do deníku a společně s výživovou poradkyní jsem pak kompletně změnila jídelníček. Ze začátku jsem přidala asi jen desetiminutovou chůzi v kuse, víc jsem nezvládla. Uvědomovala jsem si ale, že jakýkoli pohyb je lepší než žádný pohyb. Ale postupem času přidávala další a další minuty a nakonec zvládla i silové cvičení s trenérem," uvedla Američanka. Dnes Leah váží 85 kilogramů a cítí se naprosto skvěle. Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii.

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji