Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 12°C

Muž má nejdelší jazyk na světě. Umí s ním psát na počítači nebo malovat obrazy

21. srpna 2024 | 05:20

Už dlouhých dvanáct let drží Kaliforňan Nick Stoeberl prvenství v Guinessově knize rekordů. A čím je vlastně tak jedinečný? Jeho jazyk měří neuvěřitelných deset centimetrů. Umí s ním psát na počítači nebo dokonce malovat obrazy.

Tuto anatomickou jedinečnost má Nick nejspíš v rodně. Podobně dlouhý jazyk má totiž i jeho mladší bratr Chad. V dětství na sebe neustále vyplazovali jazyky a vůbec jim nedocházelo, jak dlouhé vlastně jsou. „Na škole jsem dostal přezdívku Gene Simmons,“ naráží tak Nick na legendárního basáka kapely Kiss, kterého proslavil právě vypláznutý jazyk. 

VIDEO: Chcete „ji” mít jako katalogu? Plastický chirurg o modelaci genitálu

Video se připravuje ...
Chcete „ji” mít jako katalogu? Plastický chirurg o modelaci genitálu • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Díky svému rekordně dlouhému jazyku se Nick objevil v mnoha televizních pořadech a médiích po celém světě. Všechny diváky ohromuje tím, jak umí svůj jazyk využit v každodenních situacích. „Jedna z nejužitečnějších věcí, kterou můj jazyk nabízí, je, že nemusím používat ubrousek,“ vtipkuje rekordman. Kromě toho jej využívá také na práci s počítačem nebo na malování obrazů. „Dalo by se tomu říkat umění. Zabalím si jazyk do potravinářské fólie, namočím ho do akrylové barvy a nanesu na plátno,“ přiblížil.

Muž má nejdelší jazyk na světě. Umí s ním psát na počítači nebo malovat obrazy
Autor: profimedia.cz

Díky své abnormalitě se Nick dostal hned do několika módních kampaní. Pracoval například pro italskou módní společnost Diesel nebo se objevil v italském televizním pořadu "La Notte Dei Record", kde se setkal s dalšími rekordmany Byronem Schlenkerem a Emily Schlenkerovou, dvojicí otce a dcery, kteří drží rekord v nejširším jazyku.

 

 

Autor: Aneta Valešová