Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Plus size blogerka kritizuje módní značky: Myslete také na ženy, které nemají postavu modelky

11. července 2020 | 06:00

Už se vám někdy stalo, že jste si v obchodě vyhlédla nějaký trendy kousek, měla jste štěstí, že byl ve vaší velikosti, ale při zkoušení jste zjistila, že vám je vlastně malý? Propadla jste v kabince během sekundy depresi, že jste přibrala? Vězte, že v tom nejste sama. Na tuto skutečnost poukazuje plus size modelka Katie Sturino, která kritizuje módní značky za to, že zapomínají na ženy větších velikostí a snaží se to zamaskovat špatným číslováním velikostí.

Americká plus size blogerka Katie Sturino je známá tím, že často kopíruje outfity celebrit, a snaží se tak dokázat, že i když vaše míry nespadají do kategorie 90-60-90, stále můžete vypadat skvěle. Vedle toho je také autorkou projektu #MakeMySize (vyrobte mou velikost), který poukazuje na to, jak nesmyslné může být číslování oděvů některých módních řetězců. 

Katie došla trpělivost, když si objednala několik kousků on-line a ani jeden jí neseděl. Proto se rozhodla vtipně kritizovat některé módní značky, které vůbec nevyrábějí velikost pro větší ženy nebo se tuto skutečnost snaží zastřít tím, že jejich číslování neodpovídá reálnému ženskému tělu. Blogerka se začala fotit v kabinkách, aby poukázala na fakt, jak oblečení nesedí, a s jejími snímky se začalo ztotožňovat čím dál větší množství žen. 

Plus size modelka vtipně kritizuje módní značky. Přesvědčte se ve fotogalerii:

Vypadá to, že projekt Katie Sturino, která stojí i za blogem The 12ish Style, přinesl první úspěchy. Blogerka navázala spolupráci s několika módními značkami, které oblečení větších velikostí dříve vůbec nevyráběly. "Zaznamenala jsem značný pokrok, co se velikostí týče, ale stále existují značky, které svůj sortiment jen tak nerozšíří. Je před námi ještě dlouhá cesta," uvedla Katie. Pokud jste tedy ve zkušebních kabinkách propadaly depresi a trápily jste se, že se do "své" velikosti nevejdete, projekt Katie Sturino vás snad přesvědčí o tom, že chyba nemusí být vždy na vaší straně.

Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám. Inspirujte se!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Šaty pětkrát jinak, které lichotí boubelkám i štíhlým ženám • VIDEO: Videohub

Autor: Aneta Valešová